Umalo tuča u Skupštini Crne Gore: Poslanici nasrtali jedni na druge, Andrija Mandić izviždan, kordoni policije na Cetinju (video)

Na kraju će se to završiti kako i mora ratom Srba i Crnogoraca.
Срба и Срба. То би уистину био најкрвавији и најнезаснованији рат јер се у ЦГ лише Цетиња и муслиманских и шиптарских села не зна ђе престају Срби, а почињу Црногорци...
 
Срба и Срба. То би уистину био најкрвавији и најнезаснованији рат јер се у ЦГ лише Цетиња и муслиманских и шиптарских села не зна ђе престају Срби, а почињу Црногорци...

Samo imbecil može da priželjkuje talkav rat.
 
...u kojoj je Skupstini bolje,
predstavnik EU je rekao prije godinu dana
u Parlamentu Crne Gore kad je bivalo jos gore
...sta mislite da je kod Nas u Briselo mirnije ...
...znam da je jedan odbornik u Kantonu Zug / CH/
neke 2005-6ne sjecam se
donio automatsku pusku koja je zaduzenje svakom obavezniku
i pobio 2/3...Parlamenta...
...u Politici i Ljubavi sve je dozvoljeno i normalno...
 

UMALO TUČA U SKUPŠTINI CRNE GORE Poslanici nasrtali jedni na druge, Andrija Mandić izviždan, KORDONI POLICIJE na Cetinju (VIDEO)​

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić odredio je pauzu nakon što je na sednici na Cetinju došlo do sukoba između poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Oskara Hutera i dela poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

Dok je Huter govorio, poslanik Slaven Radunović mu je nešto dobacio, a on je više puta ponovio „sram te bilo“.

Blic preporučuje
TEŠKA POLITIČKA KRIZA TRESE CRNU GORU Raskol Milatovića i Spajića utiče na stabilnost Vlade: MOGUĆI NOVI IZBORI

(VIDEO) "Podržavam mir" Dodika ispred Skupštine Crne Gore dočekali demonstranti, on ih pozdravio sa 3 prsta

U raspravu se uključio i Milan Knežević, a onda i ustao, nakon čega je sednica pauzirana.

I nakon što je data pauza, nastavljena je žučna rasprava, a Huter i Knežević su više puta pokušali da krenu i fizički jedan na drugog, ali su ih sprečili ostali poslanici.
Poslanici DPS Danijel Živković i Andrija Nikolić su tražili da se pozove obezbeđenje, prišli su stolu Mandića, koji se udaljio nakon kratke rasprave.

Incidenti i pre početka sednice​

Do incidenta je došlo i pre početka skupštine pošto su pristalice opozicione DPS organizovale protest na Cetinju i bacali petarde na poslanike koalicije "Za budućnost Crne Gore", piše podgorički portal Borba.
Na ovaj napad poslanici ZBCG su, navodi se, odgovorili podizanjem tri prsta.
U grupi napadnutih poslanika ZBCG, dodaje se, bili su Jovan Jole Vučurović, Milun Zogović, Vladislav Bojović i Jelena Božović.
Grupa Cetinjana okupila se na protestu, zbog revolta prema predsedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću.

Mandić je, kako je javila RTV Cetinje, u zgradu Skupštine Prestonice ušao nešto pre 10 sati.

Učesnici protesta vikali "Mandiću fašisto"​

Učesnici protesta uzvikuju "Mandiću fašisto", psuju mu "majku četničku" i dobacuju da je Mandić izdajnik i da mu nije mesto na Cetinju.
Andrija Mandić izviždan pre početka sednice skupštine
FOTO: STRAHINJA AĆIMOVIĆ / TANJUG

Andrija Mandić izviždan pre početka sednice skupštine
Portal piše da je napadnut i predsednik Demokrata Aleksa Bečić.

Okupljeni se nalaze oko 100 metara od zgrade Skupštine na Cetinju, gde se održava sednica Skupštine Crne Gore.
- Okupili smo se ovde na slobodarskom Cetinju da negodujemo protiv Andrije Mandića, koji je fašista od 90-ih godina. Znamo sa kim je bio i koga je podržavao, ovaj narod to ne zaslužuje - rekao je novinarima Radovan Perović, jedan od učesnika protesta.

"Ovo Cetinje neće trpeti Mandića"​

On je kazao da ovo Cetinje neće trpeti Andriju Mandića.
- Ljude smo dočekivali, znamo kako se ljudi dočekuju. On nije čovek za Crnu Goru. Mi nismo danas došli, ni ovi građani, ni policija, ni mi njih da bijemo ni oni nas da biju. Ovo je slobodarski narod, ovo Cetinje neće trpeti Andriju Mandića, 30 godina njegovog fašizma. On je sad došao na vlast spaljivanjem knjiga. Književnik Nikolaidis je spaljen u Herceg Novom, čije je to maslo nego Andrije Mandića. Čije je maslo u Pljevljima nego gradonačelnika koji nosi tuđe zastave i veliča, i kaže da je ta zastava starija od ove zastave. Zna se koju je Srbija imala zastavu. Ako ko malo istorije zna, oni su imali zastavu sa svinjskom glavom dok smo mi imali ovu zastavu - rekao je Perović, piše Borba.

Prema pisanju podgoričke Pobjede, na Cetinju je od jutra vidljivo povećano prisustvo policije, a ispred zdanja u kome će biti održana sednica Skupštine Crne Gore formiran je "živi zid".
Okupljeni su istakli transparente na kojima je između ostalog piše: "Naša vatra ne sagorijeva"; "Dalaj Lama iz Kristala"; "Nećemo Putinove lame na čelu države"; "Crna Gora je za EU"; "Sve gore od gorega".

https://www.blic.rs/vesti/politika/...k&utm_medium=social&utm_campaign=share-button

U narednom periodu se očekuje rekonstrukcija vlade u koju bi ušli Mandić i Knežević. Mogući su i novi izbori zbog raskola Milatovića i Spajića.

Od kad Crnogorci imaju hazarso ime Oskar Huter?
:)
 

Back
Top