Potemkinova sela - tapete na oronuloj zgradi zbog dolaska predsednika

Poruka
19.879
Sedam godina posle požara, pozorište ''Bora Stanković'' u Vranju dobilo je novu zgradu. Pošto je najavljen dolazak brojnih visokih zvanica, uključujući i predsednika države, na otvaranje u ponedeljak, lokalna samouprava je susednu, oronulu zgradu, "umotala" u plakat koji "imitira" fasadu. Građani su burno reagovali na mrežama. Za neke to su Potemkinova sela", a za vranjske vlasti - to je lepa pozadina za svečanost koju spremaju.
U Vranju poslednje pripreme pred veliki dan u ponedeljak 21. oktobra. Svečano otvaranje nove zgrade pozorišta Bora Stanković i dolazak predsednika Srbije. Oronule fasade uz samu novu zgradu teatra ne smeju da naruže kadar na ceremoniji, pa su prekrivene platnom sa oslikanom fasadom.

http://rs.n1info.com/Vesti/a535264/...oronuloj-zgradi-zbog-dolaska-predsednika.html

Sjaj i glamura u Vucicevoj Srbiji :)

vranje-1.jpg

али мозак коме је ова идеја пала на памет...

kad pogledam ko je preneo `vest`, amerikanska lazna televizija n1, i ko je postavljac, ne cudi me nista.

pa oni su tisucama puta gori od vesti koju pokusavaju da podmetnu, preuvelicaju i prevare publiku svojim nakaradnim tumacenjem, sad im smeta platno na fasado? ha, ha, ha,

pa jos av licno postavio platno da oni mogu da serendaju!

cela ta lazna televicija nije potemkinovim seloma ni do kolena, jad i beda zapada i siptara

Nije ovo ništa novo, letos kad je Vođa išao u Sombor, sva sela usput su imala ove štampane mušeme preko oronulih zgrada pored magistralnog puta. Takođe, u svakom selu je bio i veliki pano u "Predsedniče mi te volimo" fazonu. Slikao sam to negde...

Zato što je Vožd letos išao do Sombora čak 2 puta, konačno su uzeli da rade 3-3,5 km puta od petlje na auto-putu do Vrbasa...tih 3 km je vremenom postao toliki skandal, da su Dragom Vođi sigurno otpali bubrezi čak i u blindiranoj mečki sa vrhunskim vešanjem i amortizerima...

Hvala mu što prolazi kroz naš mali grad...

Back