Poštovanje subote

за нас је недеља (не дела) тј тад се не ради, тај дан је за одмор, што ће рећ седми дан у седмици

по недељи па уторак па среда која је од понедељка до петка средњи дан, затим четврти дан четвртак па пети дан петак и једино слободно место за шести дан је субота :D тако обрни окрени недеља пада седми дан

Sale, vrati se na prve stihove koje sam ja navela u postavljanju teme.....

Jel ti verujes Bibliji?

Ja znam da vi postujete nedelju, alu Biblija nedelju predstavlja kao tezacki dan-dan za rad....
A subotu-Sabbath- kao sveti,sedmi dan...
i na drzanje Subote svetom se odnose svi oni blagoslovi koje je Bog izrekao za to ........ :hvala:

Sale, vrati se na prve stihove koje sam ja navela u postavljanju teme.....

Jel ti verujes Bibliji?

Ja znam da vi postujete nedelju, alu Biblija nedelju predstavlja kao tezacki dan-dan za rad....
A subotu-Sabbath- kao sveti,sedmi dan...
i na drzanje Subote svetom se odnose svi oni blagoslovi koje je Bog izrekao za to ........ :hvala:

још ти кад би само знала да субота нема везе са сабатом све би било у реду или хоћеш да ми кажеш да се у доба мојсија користили изрази понедељак уторак среда....:D

још ти кад би само знала да субота нема везе са сабатом све би било у реду или хоћеш да ми кажеш да се у доба мојсија користили изрази понедељак уторак среда....:D

Sale, jevreji i danas drze subotu, kao i njihovi preci...kao i Mojsije, kao i Isus i apostoli....

Subota je sveti sedmi dan, bio i u Edemu,i sve vreme do danas..... niko je nije promenio,nit ce..

Procitaj malo nasu duskusiju s pocetka ^^

Sale, jevreji i danas drze subotu, kao i njihovi preci...kao i Mojsije, kao i Isus i apostoli....

Subota je sveti sedmi dan, bio i u Edemu,i sve vreme do danas..... niko je nije promenio,nit ce..

Procitaj malo nasu duskusiju s pocetka ^^

само ти мени наброј како су се изговарали дани у време мојсија и решен проблем:D

само ти мени наброј како су се изговарали дани у време мојсија и решен проблем:D

Ne postoju samo srpsku jezik na celoj planeti :eek: Bog je nalozio celom svetu da drze sedmi dan....

Sabbath je bio Sabbath i u vreme Mojsija i danas....

Ja i danas ponekad za subotu kazem Sabbath.

To je Bozja zapovest - ne ljudska.
I niko je ne moze izmeniti do sam Bog.... sto on nikad nije uradio

Ovo nije nikakvo tabu-pitanje.
Biblija je tu vrlo jasna... ko hoce da drzi ljudske izmene,neka drzi - istinu je cuo !!!

1-Peace7th.JPG

- - - - - - - - - -

tumblr_mujw62KcN31rxz5ybo1_500.png

Kad imas neki bitan posao da odradis [dizes krov na kuci, zavrsavas neki posao za pare] onda ti je sve jedno dali je utorak, subota ili nedelja.

Kao neces da radis subotom.......

I JS kao ne daju krv ali kad im dete na samrti da vidis kako se menja prica

Poslednja izmena od moderatora:
Ne postoju samo srpsku jezik na celoj planeti :eek: Bog je nalozio celom svetu da drze sedmi dan....

Sabbath je bio Sabbath i u vreme Mojsija i danas....

Ja i danas ponekad za subotu kazem Sabbath.

To je Bozja zapovest - ne ljudska.
I niko je ne moze izmeniti do sam Bog.... sto on nikad nije uradio

Ovo nije nikakvo tabu-pitanje.
Biblija je tu vrlo jasna... ko hoce da drzi ljudske izmene,neka drzi - istinu je cuo !!!

дај ми било који дан пре и после сабата у време мојсија на којем год оћеш језику.
ево рецимо понедељак, како се он изговарао у то време?

дај ми било који дан пре и после сабата у време мојсија на којем год оћеш језику.
ево рецимо понедељак, како се он изговарао у то време?

Sale.... procitaj temu od pocetka,
sa sve stihovima,

pa se javi...

Biblija je jasna.

Jedino se Sabbath spominje kao sveti sedmi dan.

Sale.... procitaj temu od pocetka,
sa sve stihovima,

pa se javi...

Biblija je jasna.

Jedino se Sabbath spominje kao sveti sedmi dan.

ја сам заиста мислио да си само тролер, а сад видим да си јако али јако слична сестри по вери.
ајд сад како је онда то субота, зато што је мојсије тако рекао, бог у стварању нигде не спомиње сабат да је седми дан, да ли ти мене разумеш. не разумеш, сабат је јеврејска реч нема везе са хришћанском вером, стуб хришћанства је христово васкрсење, да тога није било не би било ни хришћана, дакле суботари који су прихватили христа као арханђела михаила и суботу као седми дан могу бити само једна јеврејска секта.
сама ти реч каже НОВИ ЗАВЕТ стари је испуњен како је пророковано да ће доћи и како ће доћи месија, хришћани су прихватили исуса из назарета да је христос.

Sto se tice ponedeljka utorka i ostalih dana niko ih nije spominjao, ali ono sto je najbitnije jeste da znamo da je Shabbat 7. dan subota, koja se proteze kroz celu Bibliju a onda ostale dane mozemo nazvati kako hocemo...

I JS kao ne daju krv ali kad im dete na samrti da vidis kako se menja prica

cleaner, kao sto znamo da je i Isus lecio bolesne hrome slepe itd. subotom, tako cemo i mi nasem detetu sestri zeni ili bilo kome drugome pa cak i na ulici pomoci ukoliko je to neophodno da se zdravlje sacuva, ali poslovi poput dizanja krova i sl. mogu da sacekaju jedan dan, siguran sam da nece posao propasti.

ја сам заиста мислио да си само тролер, а сад видим да си јако али јако слична сестри по вери.
ајд сад како је онда то субота, зато што је мојсије тако рекао, бог у стварању нигде не спомиње сабат да је седми дан, да ли ти мене разумеш. не разумеш, сабат је јеврејска реч нема везе са хришћанском вером, стуб хришћанства је христово васкрсење, да тога није било не би било ни хришћана, дакле суботари који су прихватили христа као арханђела михаила и суботу као седми дан могу бити само једна јеврејска секта.
сама ти реч каже НОВИ ЗАВЕТ стари је испуњен како је пророковано да ће доћи и како ће доћи месија, хришћани су прихватили исуса из назарета да је христос.

- U Bibliji jasno pise u cetvrtoj zapovesti da je subota sedmi dan odmora, i takodje znamo da je to sklop 10 zapovesti koje je Bog ispisao na dvema kamenim plocama.

- Hristos dok je bio na zemlji rekao je da je dosao da ISPUNI zakon, a ne da PROMENI! A pored toga sto je izpunio zakon izpunio je i prorocanstvo koje ga je najavljivalo kao Mesiju...

Prema tome, ono sto je Bog postavio covek nema prava da menja, Isus je jasno rekao da se zakon NE MENJA, sto znaci da koliko god da se prorocanstvo iz starog zaveta ispunilo zakon (zapovesti) OSTAJE! Takodje nigde nisam procitao da je Isus ostavio da se svetuje dan kada je vaskrsao...

Sto se tice toga da nigde u bibliji ne pise subota 7. dan, evo dacu ti neke stihoce koje mozes proveriti u svakoj srpskoj Bibliji...

-2 Mojsijeva 31, 12 - 17

шта не :D, питао сам те КО ЈЕ РЕКАО ДА ЈЕ БИБЛИЈА БОЖИЈА РЕЧ?

Sale,

ako ti sebe nazivas vernikom, kao sto nazivas,a ovo ti nije jasno...
nisi vredan diskusije

1. Biblija to sama kaze.
Ja verujem da je Bog izabrao literarno sredstvo da nam se otkrije.

2.Ja osecam da su Bog i Bozji zakon opisani u Bibliji u saglasnosti
sa Svetim Duhom u meni.

Ulje je Sveti Duh.
Zizak je Bozja Rec.

Zizak bez ulja ne moze da gori.

Dovoljno receno^^

Sale,

ako ti sebe nazivas vernikom, kao sto nazivas,a ovo ti nije jasno...
nisi vredan diskusije

1. Biblija to sama kaze.
Ja verujem da je Bog izabrao literarno sredstvo da nam se otkrije.

2.Ja osecam da su Bog i Bozji zakon opisani u Bibliji u saglasnosti
sa Svetim Duhom u meni.

Ulje je Sveti Duh.
Zizak je Bozja Rec.

Zizak bez ulja ne moze da gori.

Dovoljno receno^^

питао бих те нешто лично ако хоћеш одговори ако нећеш не мораш
да ли ти ЗНАШ да постоје и друге вере осим хришћанства?

а сад покушај поново ко је рекао да је библија божија реч?
какав је теби то одговор библија каже да је бог преко библије рекао да је библија божија реч, не буди смешна, надам се да ниси нека клинка од 8 година.

покушај, напрегни се па ми одговори ако знаш, ако не знаш, довољно је да то и напишеш ок?

питао бих те нешто лично ако хоћеш одговори ако нећеш не мораш
да ли ти ЗНАШ да постоје и друге вере осим хришћанства?

а сад покушај поново ко је рекао да је библија божија реч?
какав је теби то одговор библија каже да је бог преко библије рекао да је библија божија реч, не буди смешна, надам се да ниси нека клинка од 8 година.

покушај, напрегни се па ми одговори ако знаш, ако не знаш, довољно је да то и напишеш ок?

Za mene je hriscanstvo i Biblija.

Ja sam svoju veru nasla.... ti ocigledno nisi to za sta se predstavljas.

Dosta je, pitaj nesto o suboti ako zelis.... Biblija Bozja rec nije na ovoj temi ^^

Back