Joh 1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
Verujemo STVORITELJU neba i zemlje!
Gen 1:1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
...
Gen 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.
Gen 2:1 Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
Gen 2:2 I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:3 I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Gen 2:4 To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
(STVORITELJ okreće ovu planetu oko Sunca i oko svoje ose... ne može se sama od sebe okretati po brojnim preciznim zakonima)
Verujemo patrijarsima
(prepotopnim od Adama do Noja i poslepotopnim od Sima do Mojsija)
Verujemo Mojsiju
Exo 15:1 Tada Mojsije s Izraelcima zapjeva ovu pjesmu Jahvi u slavu: "U čast Jahvi zapjevat ću, jer se slavom proslavio! Konja s konjanikom u more je survao.
Exo 15:2 Moja je snaga, moja pjesma - Jahve jer je mojim postao izbaviteljem. On je Bog moj, njega ja ću slaviti, on je Bog oca moga, njega ću veličati.
Exo 15:3 Jahve je ratnik hrabar, Jahve je ime njegovo.
Exo 15:4 Kola faraonova i vojsku mu u more baci; cvijet njegovih štitonoša More crveno proguta.
Exo 15:5 Valovi ih prekriše; poput kamena u morske potonuše dubine.
Exo 15:6 Desnica tvoja, Jahve, snagom se prodiči; desnica tvoja, Jahve, raskomada dušmana.
Exo 15:7 Veličanstvom svojim obaraš ti protivnike; puštaš svoj gnjev i on ih k'o slamu proždire.
Exo 15:8 Od daha iz tvojih nosnica vode narastoše, valovi se u bedem uzdigoše, u srcu mora dubine se stvrdnuše.
Exo 15:9 Mislio je neprijatelj: 'Gonit ću ih, stići, plijen ću podijelit', duša će moja sita ga biti; trgnut ću mač, uništit' ih rukom svojom.'
Exo 15:10 A ti dahom svojim dahnu, more se nad njima sklopi; k'o olovo potonuše silnoj vodi u bezdane.
Exo 15:11 Tko je kao ti, Jahve među bogovima, tko kao ti sija u svetosti, u djelima strašan, divan u čudima?
Exo 15:12 Desnicu si pružio i zemlja ih proguta!
Exo 15:13 Milošću svojom vodio si ovaj narod, tobom otkupljen, k svetom tvom Stanu snagom si ga svojom upravio.
Exo 15:14 Kada to čuše, prodrhtaše narodi; Filistejce muke spopadoše.
Exo 15:15 Užas je srvao edomske glavare, trepet je obuzeo moapske knezove i tresu se svi koji žive u Kanaanu.
Exo 15:16 Strah i prepast na njih se obaraju; snaga tvoje ruke skamenila ih je dok narod tvoj, Jahve, ne prođe, dok ne prođe narod tvoj koji si otkupio.
Exo 15:17 Dovest ćeš ih i posaditi na gori svoje baštine, na mjestu koje ti, Jahve, svojim učini Boravištem, Svetištem, o Jahve, tvojom rukom sazidanim.
Exo 15:18 Vazda i dovijeka Jahve će kraljevati."
Exo 15:19 Kad su faraonovi konji, njegova kola i konjanici sašli u more, Jahve je na njih povratio morske vode pošto su Izraelci prošli posred mora po suhu.
Exo 15:20 Tada Aronova sestra, proročica Mirjam, uze bubanj u ruku, a sve žene pridruže joj se s bubnjem u ruci i plešući.
Exo 15:21 Mirjam je začinjala pjesmu: "Zapjevajte Jahvi jer se slavom proslavio! Konja s konjanikom u more je survao."
Exo 19:7 Mojsije se vrati i sazva narodne starješine te im izloži sve što mu je Jahve naredio.
.
Exo 19:8 A sav narod uzvrati jednoglasno: "Vršit ćemo sve što je Jahve naredio." Onda Mojsije prenese odgovor naroda Jahvi.
Exo 19:9 Nato Jahve reče Mojsiju: "Ja ću, evo, doći k tebi u gustom oblaku da narod čuje kad budem s tobom govorio i da ti zauvijek vjeruje." Tako je Mojsije prenio Jahvi odgovor naroda.
Verujemo Izraelskom narodu (milionskim svedocima)!
(svi su oni bili svedoci Božjih čuda u Egiptu i svi oni su čuli glas STVORITELJA kada je izgovarao svojih 10 ZAPOVESTI)
Exo 12:31 I dozva Mojsija i Arona po noći i reče: Ustajte, idite iz naroda mog i vi i sinovi Izrailjevi, i otidite, poslužite Gospodu, kao što govoriste.
Exo 12:32 Uzmite i ovce svoje i goveda svoja, kao što govoriste, i idite, pa i mene blagoslovite.
Exo 12:33 I Misirci navaljivahu na narod da brže idu iz zemlje, jer govorahu: Izgibosmo svi.
Exo 12:34 I narod uze testo svoje još neuskislo, umotavši ga u haljine svoje, na ramena svoja.
Exo 12:35 I učiniše sinovi Izrailjevi po zapovesti Mojsijevoj, i zaiskaše u Misiraca nakita srebrnih i nakita zlatnih i haljina.
Exo 12:36 I Gospod učini, te narod nađe ljubav u Misiraca, te im dadoše; tako opleniše Misirce.
Exo 12:37 I otidoše sinovi Izrailjevi iz Ramese u Sohot, oko šest stotina hiljada pešaka, samih ljudi osim dece.
KS
Exo 12:37 Pođu tako Izraelci iz Ramsesa prema Sukotu. Bilo je oko šest stotina tisuća pješaka, osim žena i djece.
KJV
Exo 12:37 And the children of Israel journeyed from Rameses to Succoth, about six hundred thousand on foot that were men, beside children.
Verujemo svim prorocima
2Ch 20:20 A ujutru ustavši rano iziđoše u pustinju tekujsku; a kad izlažahu, stade Josafat i reče: Čujte me, Judejci i Jerusalimljani: verujte Gospodu Bogu svom i bićete jaki, verujte prorocima Njegovim i bićete srećni.
.
2Pe 1:21 Jer nikad proroštvo ne bi od čovečije volje, nego naučeni od Svetog Duha govoriše sveti Božiji ljudi.
Verujemo Isusu Hristu!
Act 10:38 Isusa iz Nazareta kako ga pomaza Bog Duhom Svetim i silom, koji prođe čineći dobro i isceljujući sve koje đavo beše nadvladao; jer Bog beše s njim.
Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.
Joh 15:23 Koji mrzi na mene i na Oca mog mrzi.
Joh 15:24 Da nisam bio i dela tvorio među njima kojih niko drugi ne tvori, ne bi greha imali; a sad i videše, i omrznuše na mene i na Oca mog.
Joh 15:25 Ali da se zbude reč napisana u zakonu njihovom: Omrznuše na me nizašta.
Joh 15:26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Joh 15:27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.
Isus Hrist
Verujemo apostolima (svedocima Hristovog vaskrsenja)!
Karadžić
1Jn 1:1 Šta beše ispočetka, šta čusmo, šta videsmo očima svojim, šta razmotrismo i ruke naše opipaše, o reči života:
1Jn 1:2 I život se javi, i videsmo, i svedočimo, i javljamo vam život večni, koji beše u Oca, i javi se nama;
1Jn 1:3 Šta videsmo i čusmo to javljamo vama da i vi s nama imate zajednicu; a naša je zajednica s Ocem i sa Sinom Njegovim Isusom Hristom.
Šarić
1Jn 1:1 Ono što je bilo od početka, što smo čuli, što smo svojim očima videli, što smo posmatrali i što smo svojim rukama opipali, to objavljujemo o Reči života.
1Jn 1:2 Život se pojavio, i mi smo ga videli, i svedočimo za njega, i objavljujemo vam večni život, koji je bio kod Oca i koji nam se pokazao.
1Jn 1:3 Objavljujemo vam ono što smo videli i čuli, da i vi imate zajednicu s nama. A naša zajednica je sa Ocem i s njegovim Sinom, Isusom Hristom.
Verujemo hrišćanima
(verni ljudi su uvek bili progonjeni, tako je uvek bilo i tako će uvek i biti)
2Ti 3:12 A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu, biće gonjeni.
(to je razlog zašto se bezbožnici i sve ostale crkve ujedinjuju protiv hrišćana koji poštuju sve Božje zapovesti)
Rev 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.
...
Rev 12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.
Rev 12:17 Aždaja se razgnevi na ženu pa ode i povede rat protiv ostalih njenih potomaka - onih koji se drže Božijih zapovesti i imaju Isusovo svedočanstvo.
Rev 14:5 I u njihovim ustima ne nađe se prevara, jer su bez mane pred prestolom Božijim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.
Rev 18:24 I u njemu se nađe krv proročka i svetih, i svih koji su pobijeni na zemlji.