Poštovanje subote

Znaci Perla NEMA RADA,a ne moras u crkvu otici, mozes u sinagogu, jer to je zakon za Izrael.

Zato ih je Isus i osudio jer su bili bukvalisti :aha:

Shvatali su zakone previse strogo bez ljubavi :manikir:

Kao da Bog ne zna da covek mora nesto uraditi svaki dan makar neku sitnicu oko kuce ili pomoci nekome ili se leciti sta god je potrebno

Kao da bi Bog nekog kaznio ako u subotu napravi rucak ili nahrani stoku ili pomogner drugu u nevolji ili ode kod lekara i sl :lol:

Oni su branili bukvalno sve da se radi u Subotu a na to Bog nije mislio kada je dao taj zakon - samo suvisni poslovi :hvala:

Alo, mora u Bibliji da pise ;-)

Sent from my PAP4044DUO using Forum mobile app

Sto?Ja mogu verovati u boga i bez biblije!Pa generacije ljudi su tako verovali.Bili su jednostavni,nisu se zamlacivali"divnim stihovima"kojih uzgred receno ima i u drugim knjigama,vec su ziveli svoje skromne zivote onako kako ih je roditelj poducio,a njega pak njegov,niko nije mnogo pametovao,vec je svoje verovanje nosio u srcu i ziveo u skladu sa svojim srcem!
I da,da je bog hteo mnogo pametovanja,odmah bi Adamu i Evi naredio da jedu sa drveta spoznaje!Nema tu sta da pametujes,ko mnogo misli i razmislja i postavlja pitanja,taj je ateista ili agnostik,onaj ko veruje taj nista i ne pita!

Poslednja izmena:
Bez Biblije moze ali onda je to neki drugi Bog :)

Ako si pravoslavka onda ces citati i bibliju da bi saznala u kog to Boga verujes :lol:

Moja pokojna baba je bila ortodoksna pravoslavka a umrla je nepismena!U selu je bio zenski manastir,tako da seljanima niko nije drzao propovedi i da ih obrazuje u tom smeru,vec su nauceni od svojih roditelja kako treba,a zasto treba niko nije ni pitao!Moja genaracija postavlja pitanje zasto.

Moja pokojna baba je bila ortodoksna pravoslavka a umrla je nepismena!U selu je bio zenski manastir,tako da seljanima niko nije drzao propovedi i da ih obrazuje u tom smeru,vec su nauceni od svojih roditelja kako treba,a zasto treba niko nije ni pitao!Moja genaracija postavlja pitanje zasto.

Pa dobro za takve slucajeve niko ne pravi pitanje jednostavno nije u mogucnosti da cita :)

Ali danas su svi pismeni makar da citaju :lol: Postoje i filmovi za nepismene :aha:

Traziti u Bibliji da bi se saznala cela istina.,.,, Sveti Duh radi da bi ljudi bili "dobri" i cuvali cistu savest... a Bozje Zapovesti se moraju procitati u Bibliji..... Da je samo savest dovoljna- Bog nam ne bi ostavljao Pismo! :)

A ja verujem da su Zapovesti- svih 7- odraz Bozjeg savrsenog karaktera.... ko ih drzi (pa i onu 4. gde pise subota) moze da se nazove sledbenikom Isusa i Boga.... Ko ne priznaje svih 7 zapovesti je- bez-Boga= bezboznik :-)

Simple as that :-P

Секташи суботари и незналице. Недеља је дан одмора, а не субота. Ко вас је то слагао?

Ne piše tako u Božjoj reči...

IV BOŽJA ZAPOVEST

Kršćanska Sadašnost - Katolički prevod

Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

MKJV (Modern King James Version)

Exo 20:8 Remember the Sabbath day, to keep it holy.
Exo 20:9 Six days you shall labor and do all your work.
Exo 20:10 But the seventh day is the Sabbath of Jehovah your God. You shall not do any work, you, nor your son, nor your daughter, your manservant, nor your maidservant, nor your cattle, nor your stranger within your gates.
Exo 20:11 For in six days Jehovah made the heavens and the earth, the sea, and all that is in them, and rested the seventh day. Therefore Jehovah blessed the Sabbath day, and sanctified it.

Pročitajte Božju zapovest pa sami procenite...

IV BOŽJA ZAPOVEST

Kršćanska Sadašnost - Katolički prevod

Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
...

MKJV (Modern King James Version)

Exo 20:8 Remember the Sabbath day, to keep it holy.
...

Poslednja izmena:
Joh 3:16 Jer, Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina da niko ko u njega veruje ne propadne, nego da ima večni život.
Joh 3:17 Nije Bog svog Sina poslao u svet da svet osudi, nego da se svet kroz njega spase.
Joh 3:18 Ko u njega veruje, ne osuđuje se; a ko ne veruje, već je osuđen jer nije poverovao u ime jedinorođenog Božijeg Sina.
Joh 3:19 A ovo je ta osuda: svetlost je došla na svet, ali su ljudi više voleli tamu nego svetlost jer su im dela bila zla.
Joh 3:20 Ko god čini zlo, mrzi svetlost i ne izlazi na svetlost da njegova dela ne izađu na videlo.
Joh 3:21 A ko živi u skladu sa istinom, izlazi na svetlost da se pokaže da su njegova dela učinjena u Bogu.

Back