Postoji li neka (naucna) istina za koju mislite da nije tacna?

Evo recimo ja cvrsto verujem da nije tacna naucna istina da covek treba jesti vise puta dnevno po manje hrane.

Mislim da je najzdravije da covek jede DVA PUTA DNEVNO, eventualno tri puta (samo dok je mlad!).

U starijim godinama se treba jesti samo jednom dnevno.

Ima li nesto sto je opsteprihvaceno, a u cega vi sumnjate da je tacno?
:think:

eto to oko klope, poenta je da treba jesti koliko si gladan i malo vishe bez pravila na kad po broju puta

zivotinje jedu i prave zalihe i mi smo prilicno zivotinje bar organizam

druga je stvar shto je u modi da su svi utegnuti i zategnuti ali malo salca nije na odmet

medjutim po cenzuri sistema treba manje da se jede a vishe da se radi
a ko voli da radi samo nek izvoli ja ne volim

darvinmajmun.jpg

Svi smo ucili u skoli da je covjek postao od majmuna .
To je vremenom postala svojevrsna dogma koja ne trpi bilo kakvo protivljenje.
Nedavno se pojavila i jedna teorija iz oblasti evolucije koja govori da su danasnje kokoske postale od dinosaurusa.
Nevjerovatno na šta su sve spremni da bi odbranili teoriju evolucije, ali ...
Ne vjerujem Darvinovoj teoriji evolucije i ne prihvatam majmuna ni u dubokoj proslosti covjekovog nastanka.

darvinmajmun.jpg

Nedavno se pojavila i jedna teorija iz oblasti evolucije koja govori da su danasnje kokoske postale od dinosaurusa.
Ne vjerujem Darvinovoj teoriji evolucije i ne prihvatam majmuna ni u dubokoj proslosti covjekovog nastanka.
:lol:
Bravo Duška.
Potpisujem,
i dodajem:
Nešto majmunima loše ide u tom smeru u poslednje vreme-zadnjih nekoliko milenijuma.:whistling::hahaha:

:lol:
Bravo Duška.
Potpisujem,
i dodajem:
Nešto majmunima loše ide u tom smeru u poslednje vreme-zadnjih nekoliko milenijuma.:whistling::hahaha:

A tek ne verujem u teoriju Prasinteze.Statistički nedopustivo.Čim mislimo da je nešto netačno onda to za nas nije istina.Bolje bi bilo da je naslov:Opšteprihvaćene naučne tvrdnje za koje mislite da su netačne.

darvinmajmun.jpg

Ne, draga moja Duskice.....

Veliki Darwin nigde nikada nije rekao da je covek postao od majmuna. To su mu prikacili POPOVI, da bi omalovazili jednu od najznacajnijih teorija ljudskog uma u citavoj istoriji covecanstva!

Darvin je rekao da su ljudi nastali od PRIMATA, vrste kojoj propada covek, majmuni i lemuri ...

Od jedne vrste tih primata ( a ne od majmuna!) nastao je covek. (Od gorile recimo covek se razlikuje samo u dva hromozoma!)

U Africi je sve do 1950. godina postojala vrsta primata koji su ziveli u grupama i koja je umela da izgovara oko 50 reci...

Tada je Vatikan poslao u Afriku grupe jezuita sa iskljucivim zadatkom da ISKORENE tu vrstu primata, da bi se unistila najznacajnija karika u lancu Darwinove teorije.

Na zalost, uspali su u tome: vrsta je potpuno iskorenjena.

U prvoj verziji filma "Odiseja 2001." je na jako slikovit nacin prikazan momenat kada se covek odvojio od zivotinje i postao - covek:

Jedna grupa primata se odmarala posle jela u svojoj pecini......Jedan mladi primat se priblizio jednoj zenki i poceo da je napada....

Vodji copora se to nije dopalo, dotrcao je i izujedao i izudarao mladog svalera...

Mlada zivotinja je pobegla napolje, sela tuzna na jedan kamen , uzela neku butnu kost od neke zivotinje koju su davno pojeli i pocela da njome nervozno lupa po lobanji te iste zivotinje koja je takodj slucajno bila tamo...

Odjednom, lobanja je ..pukla.......Mladi primat je gledao i ....SHVATIO! U ruci je drzao PRVO ORUZJE!

Vratio se sa tom kosti u pecinu, izazovno ponovo seo pored one zenke koja mu se dopadala...

Kada se vodja copora ponovo ustremio na njega, naglo je ustao i onom kosti ga iz sve snage udario po glavi...

Lobanja je pukla, a vodja je pao mrtav...

I toga momenta ..... OD ZIVOTINJE JE POSTAO COVEK!

Covek, koji ima sposobnost da MISLI I PLANIRA dogadjaje unapred (osobina koju zivotinje nemaju)

I od tog prvog ubistva, do atomske bombe prosao je samo jedan nesrazmerno kratak period u istoriji Zemlje i Svemira: samo nekih 4,5 miliona godina.....

Postavljacu teme mom drugu,Blajbingeru...

Cuveni britanski evolucionista Le Gros Klark kaze:

'Da se evolucija stvarno desila, moze se naučno dokazati samo otkrićem fosilizovanih ostataka reprezentativnih uzoraka pretpostavljenih prelaznih tipova.

Ključni dokaz za evoluciju moraju omogućiti paleontolozi, čiji je posao da proucavaju fosilni zapis.
Medjutim, da bi evolucijom nastali milioni postojećih i izumrlih biljnih i zivotinjskih vrsta, bilo je potrebno desetak miliona paralelnih evolucija, a svaka od njih bi imala milione stepenika.
Svaki od njih bi morao da ima hiljade ili milione predstavnika svaka vrsta je morala na svakom stepenu evolucije imeti mnoge predstavnike, kao što i danas postoje, na primer, milioni miševa, a ne samo nekoliko njih.
Tako bi sasvim formirane biljke ili životinje bile samo mali procenat ukupne populacije koju je imala svaka zasebna evolucija.
Međutim, do danas su nadjeni milioni fosila, oko 250.000 vrsta, a svi su sasvim formirane biljke i životinje.

Moje NE je nesto sasvim licno neki moj osjecaj koji ide u drugom pravcu da smo mi Zemljani za planetu na kojoj zivimo VANZEMALJCI...Samim tim evolucija na Zemlji ne dotice covjeka.Ta prica je za neku drugu temu,no ipak meni potrebna da ti priblizim moje misljenje.

Posto sam ja tipican prestavnik VODOLIJE malo cudna i posebna , malo ispred svog vremena nemoj se cuditi mojem ne Darvinovoj teoriji .
Nije mi zao sto mislis drugacije ,zao mi je sto ti i ja necemo docekati dan kad ce ljudi otkriti ISTINU.

Poslednja izmena:
Postavljacu teme mom drugu,Blajbingeru...

Cuveni britanski evolucionista Le Gros Klark kaze:

'Da se evolucija stvarno desila, moze se naučno dokazati samo otkrićem fosilizovanih ostataka reprezentativnih uzoraka pretpostavljenih prelaznih tipova.

Ključni dokaz za evoluciju moraju omogućiti paleontolozi, čiji je posao da proucavaju fosilni zapis.
Medjutim, da bi evolucijom nastali milioni postojećih i izumrlih biljnih i zivotinjskih vrsta, bilo je potrebno desetak miliona paralelnih evolucija, a svaka od njih bi imala milione stepenika.
Svaki od njih bi morao da ima hiljade ili milione predstavnika svaka vrsta je morala na svakom stepenu evolucije imeti mnoge predstavnike, kao što i danas postoje, na primer, milioni miševa, a ne samo nekoliko njih.
Tako bi sasvim formirane biljke ili životinje bile samo mali procenat ukupne populacije koju je imala svaka zasebna evolucija.
Međutim, do danas su nadjeni milioni fosila, oko 250.000 vrsta, a svi su sasvim formirane biljke i životinje.

Moje NE je nesto sasvim licno neki moj osjecaj koji ide u drugom pravcu da smo mi Zemljani za planetu na kojoj zivimo VANZEMALJCI...Samim tim evolucija na Zemlji ne dotice covjeka.Ta prica je za neku drugu temu,no ipak meni potrebna da ti priblizim moje misljenje.

Posto sam ja tipican prestavnik VODOLIJE malo cudna i posebna , malo ispred svog vremena nemoj se cuditi mojem ne Darvinovoj teoriji .
Nije mi zao sto mislis drugacije ,zao mi je sto ti i ja necemo docekati dan kad ce ljudi otkriti ISTINU.

Draga Duska, ja sam potpuno demokratican i ostavljam ljudima da veruju u svoje istine.

Naravno da ima onih koji kritikuju jako Darwinovu teoriju, a SVI ONI ZAJEDNO vire ispod religioznog skuta: Darwin je svojom teorijom napao Boga kao jedinog kreativca zivota na Zemlji i to je znacilo guranje prsta u oko svima onih koji zive od manipulisanja ovog sveta sa religijom.

Ima (narocito u zadnjih 50 godina) mnostvo teorija da su ljudi stigli negde iz svemira, da su vanzemlajskog porekla....

Moglo bi se reci da je Denjiken snazno ojacao ovu teoriju...

Samo ni pristalice kreacionizma, ni Denjiken ne mogu da objasne zasto se covek i majmun razlikuju samo u dva hromozoma (ako nisu nikakvi "rodjaci") i zasto nekada tako jako lice jedno na drugo: i majmun na coveka i covek na majmuna!?

zvu-congre.jpg

Poslednja izmena:
Draga Duska, ja sam potpuno demokratican i ostavljam ljudima da veruju u svoje istine.

Naravno da ima onih koji kritikuju jako Darwinovu teoriju, a SVI ONI ZAJEDNO vire ispod religioznog skuta: Darwin je svojom teorijom napao Boga kao jedinog kreativca zivota na Zemlji i to je znacilo guranje prsta u oko svima onih koji zive od manipulisanja ovog sveta sa religijom.

Ima (narocito u zadnjih 50 godina) mnostvo teorija da su ljudi stigli negde iz svemira, da su vanzemlajskog porekla....

Moglo bi se reci da je Denjiken snazno ojacao ovu teoriju...

Samo ni pristalice kreacionizma, ni Denjiken ne mogu da objasne zasto se covek i majmun razlikuju samo u dva hromozoma (ako nisu nikakvi "rodjaci") i zasto nekada tako jako lice jedno na drugo: i majmun na coveka i covek na majmuna!?

darvinmajmun.jpg

Na pitanje postavljeno Tesli kako on vidi BOGA odgovorio je ...
*Kao ogromnu energiju ,jednog ogromnog konpjutera , koji zna sve odgovore samo treba znati obratiti mu se.*

Energija se ne gubi samo mijenja oblik...
Bog je sam covjek u zavisnosti stepena kolicine Bozanskog koje nosi u sebi .
Koliko je savrsen ,koliko je mocan , i koliko tek moze , ponekad nije svjestan dovoljno toga...
Na sta te ovakve rijeci navode?
Na put mojeg sagledavanja same biti COVJEK i njegovo porijeklo ...
Darvin je postavio teoriju u svom vremenu .
Ljudi ce ici dalje od te teorije ka istini.
Pa i ta teorija da bi postala istina imace svoj tok ,i produzetak .

Poslednja izmena:
Дарвин се своје теорије одрекао док је проучавао људско око, о томе је писао у аутобиографији.
Теорија се форсира (не потребно објашњавати зашто).
Наравно, овај пост ће бити ОМГ зато што имам мало година и не треба да се мешам :)...али ја волЕм да се мешам у теме;)

Na pitanje postavljeno Tesli kako on vidi BOGA odgovorio je ...
*Kao ogromnu energiju ,jednog ogromnog konpjutera , koji zna sve odgovore samo treba znati obratiti mu se.*

Energija se ne gubi samo mijenja oblik...
Bog je sam covjek u zavisnosti stepena kolicine Bozanskog koje nosi u sebi .
Koliko je savrsen ,koliko je mocan , i koliko tek moze , ponekad nije svjestan dovoljno toga...
Na sta te ovakve rijeci navode?
Na put mojeg sagledavanja same biti COVJEK i njegovo porijeklo ...
Darvin je postavio teoriju u svom vremenu .
Ljudi ce ici dalje od te teorije ka istini.
Pa i ta teorija da bi postala istina imace svoj tok ,i produzetak .

Pardon Duskice, u Teslino vreme kompjuter jos nije bio ni u jednoj ljudskoj viziji...

Mozda je to rekao Isaak Asimov u cuvenoj SF prici "The last question" (Poslednje pitanje) ?

Дарвин се своје теорије одрекао док је проучавао људско око, о томе је писао у аутобиографији.
Теорија се форсира (не потребно објашњавати зашто).
Наравно, овај пост ће бити ОМГ зато што имам мало година и не треба да се мешам :)...али ја волЕм да се мешам у теме;)

Darvin se NIKADA nije odrekao svoje teorije. To je necija DEBELA IZMISLJOTINA.

Knjigu "Origen de las especies" (Poreklo vrsta) objavio je 20 godina kasnije nakon sto ju je bio napisao!

A ni teorija se niposto ne FORSIRA jer u nju danas veruju 98% SVIH naucnika u svetu !

Back