Postnet

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Znate li mozda kako se salje novac,treba danas da posaljem majki u bg-u pa ne znam koje informacije treba da dam u posti.Ime,prezime,mesto,datum rodjenja???

Znate li mozda kako se salje novac,treba danas da posaljem majki u bg-u pa ne znam koje informacije treba da dam u posti.Ime,prezime,mesto,datum rodjenja???

Dođeš u Poštu, kažeš : "Želim da pošaljejm novac PostNet - om" . Daće ti priznanicu. Popunićeš ime Pošiljaoca. Ime tvoje, prezime i broj tvog telefona. Ime i prezime Primaoca, i broj njenog mobilnog telefona. Plaćaš i malu dodatnu proviziju na poslatu sumu novca. Čim bude uplaćen novac, njoj ce stici sms, da je uplaćen novac i onaj dugacki broj, koji treba da izdiktira na Posti, uz svoju ličnu kartu.

Nadam se da sam pomogla.

Dođeš u Poštu, kažeš : "Želim da pošaljejm novac PostNet - om" . Daće ti priznanicu. Popunićeš ime Pošiljaoca. Ime tvoje, prezime i broj tvog telefona. Ime i prezime Primaoca, i broj njenog mobilnog telefona. Plaćaš i malu dodatnu proviziju na poslatu sumu novca. Čim bude uplaćen novac, njoj ce stici sms, da je uplaćen novac i onaj dugacki broj, koji treba da izdiktira na Posti, uz svoju ličnu kartu.

Nadam se da sam pomogla.
Ok,a dali da navedem adresu stanovanja ili ne?

Samo treba da navedeš svoju adresu stanovanja, za slučaj da Ona ne preuzme Novac, da mogu tebe naci i vratiti ti parice. Za Nju ne treba, jer te na Posti pitaju da li će podici na Posti ili na kucnoj adresi. Ako ce podici na Postici bilo kojoj u njenom gradu, onda treba samo kao sto sam ti gore napisala, tj. samo Ime, Prezime i njen broj mobilnog telefončića.

Samo treba da navedeš svoju adresu stanovanja, za slučaj da Ona ne preuzme Novac, da mogu tebe naci i vratiti ti parice. Za Nju ne treba, jer te na Posti pitaju da li će podici na Posti ili na kucnoj adresi. Ako ce podici na Postici bilo kojoj u njenom gradu, onda treba samo kao sto sam ti gore napisala, tj. samo Ime, Prezime i njen broj mobilnog telefončića.

Kada ona podize novac jel mora bas u Beogradu ili u bilo kojoj posti Srbije? I dali ja mogu videti u kom mestu je novac podignut? Hvala i izvinite na smaranju :)

Šta je, bre, sa tobom, čoveče !?
Kakva su to glupa pitanja ?
El' to od životnog značaja.
Ako se trži adresa ?
Nisi robijaš u bekstvu !?
Ako traže da popuniš i adresu - pa popuni je, jebbo je ti !

A,reći ću ti - traže adresu.
Jer, ako iz nekih razloga, ne uruče novac,
moraju znati kome da ga vrate.

Poslednja izmena:
Kada ona podize novac jel mora bas u Beogradu ili u bilo kojoj posti Srbije? I dali ja mogu videti u kom mestu je novac podignut? Hvala i izvinite na smaranju :)

Pa, ako joj šalješ u Beograd, Ona taj Novac može podići u bilo kojoj Pošti u Beogradu. Isto je i za bilo koji drugi grad. I da joj šalješ u neki drugi grad, lupam Novi Sad, u bilo kojoj Poštici, koje je na teritoriji Novog Sada, može da preuzme parice . To ne znam, odgovor na ovo drugo pitanjce, zaista. Izvini. :sad2:

Nema na čemu, ako sam bila od ikakve pomoći, zadovoljstvo je moje. :)

Šta je, bre, sa tobom, čoveče !?
Kakva su to glupa pitanja ?
El' to od životnog značaja.
Ako se trži adresa ?
Nisi robijaš u bekstvu !?
Ako traže da popuniš i adresu - pa popuni je, jebbo je ti !

A,reći ću ti - traže adresu.
Jer, ako iz nekih razloga, ne uruče novac,
moraju znati kome da ga vrate.

Ma bre ! Moja majka je starija zena i nepokretna nazalost umesto nje podize jedna druga zena koja je cuva (nisam naveo nju u prvom postu a na njeno ime sam poslao) poslao sam na njeno ime pozamasnu sumu PREVELIKU pa me zanima dali uzimaju broj licne karte kada podize novac jer se plasim da ne uzme te pare i pobegne jer sa tom svotom ona moze pobeci u inostranstvo!

Pa, ako joj šalješ u Beograd, Ona taj Novac može podići u bilo kojoj Pošti u Beogradu. Isto je i za bilo koji drugi grad. I da joj šalješ u neki drugi grad, lupam Novi Sad, u bilo kojoj Poštici, koje je na teritoriji Novog Sada, može da preuzme parice . To ne znam, odgovor na ovo drugo pitanjce, zaista. Izvini. :sad2:

Moje postovanje.Hvala

Ma bre ! Moja majka je starija zena i nepokretna nazalost umesto nje podize jedna druga zena koja je cuva (nisam naveo nju u prvom postu a na njeno ime sam poslao) poslao sam na njeno ime pozamasnu sumu PREVELIKU pa me zanima dali uzimaju broj licne karte kada podize novac jer se plasim da ne uzme te pare i pobegne jer sa tom svotom ona moze pobeci u inostranstvo!

Insinuiraš poveliki iznos novca !
Takve pare se ne šalju poštom, sinovac !
Nikad.
Čak i da je majka pokretna....

Insinuiraš poveliki iznos novca !
Takve pare se ne šalju poštom, sinovac !
Nikad.
Čak i da je majka pokretna....
Pa morao sam hitno je a nisam u mogucnosti da idem do bga.Al nadam se da nece jer je ta zena od poverenja,samo pitam sta bi se desilo i sta bi ja mogao da uradim povodom prevare.Al verovatno nista jer ako idem po logici ja sam poslao na njeno ime i ona uzme taj novac i kaze ''On mi je poslao novac da bi kupila auto ili nzm ni ja zbog cega''jedino sta bi mogao je da joj prosipam zube :D

Pa morao sam hitno je a nisam u mogucnosti da idem do bga.Al nadam se da nece jer je ta zena od poverenja,samo pitam sta bi se desilo i sta bi ja mogao da uradim povodom prevare.Al verovatno nista jer ako idem po logici ja sam poslao na njeno ime i ona uzme taj novac i kaze ''On mi je poslao novac da bi kupila auto ili nzm ni ja zbog cega''jedino sta bi mogao je da joj prosipam zube :D

Da, tako nekako.
Kako kažeš....
Ali, ako tvoja majka u tu ženu ima bezgranično poverenje,
trebalo je da joj da ovlašćenje (sudski overeno) da može u njeno ime
podizati poštu, penziju, preporuke.......
Tada ova bojazan ne bi postojala.
Šalješ novac na majku, a ova žena, pokrivena ovlašćenjem, podiže.
Za slučaj da novac ne preda, problem se lako rešava.....!

ako je post-netom,koliko ja znam-moze da podigne u bilo kom mestu gde ima poste.
a ti,sa tom potvrdom mozes na salteru dobiti obavestenje gde je tacno novac podignut.
ako ta zena vec brine o majci,verujem da je od poverenja,ipak.

Informisanje o statusu uputnice moguće je izvršiti: pozivanjem Call centra 011/ 3 607 500, na našem sajtu ili slanjem SMS poruke na kratak broj 2377 u formatu: PUSTA(razmak)broj PosTneT uputnice.

Moze da podigne u bilo kojoj posti u Srbiji, bez razlike.

Ti nešto mnogo problema imaš sa poštom, ???
Ovo je četvrta tema koju otvaraš vezano za poštu. Prvo si slao 2 paketa, pa jel su stigli ili nisu i dali će novac stići, pa si onda poslao jedan paket a nisi dobio novac, pa si nekome uplatio 80 evra nisi dobio to što je trebalo, i sad ovo.

Sve mi se čini da spamuješ ovaj pdf...ili ?... :?:

Linkovi ka prethodnim temama :
http://forum.krstarica.com/showthread.php/591420-Express-Posta
http://forum.krstarica.com/showthread.php/592012-Pomoc
http://forum.krstarica.com/showthread.php/594144-Prevara

Poslednja izmena:
Ovo je četvrta tema koju otvaraš vezano za poštu. Prvo si slao 2 paketa, pa jel su stigli ili nisu i dali će novac stići, pa si onda poslao jedan paket a nisi dobio novac, pa si nekome uplatio 80 evra nisi dobio to što je trebalo, i sad ovo.

Ma nikako da nadjem pravo objasnjenje zato i pravim brdo tema

Bravo,odlicno provaljeno,decko 'ladno planiras prevaru,prvo gledas sta ce da bude ako posaljes nesto a u stvari ne posaljes,po ostalim temama,pa onda kako da naplatis,pa gledas preko postnet-a ,zato i pitas za zakon,i sta ti treba od podataka,da li moze neko drugi sa licnom kartom da podigne (pa otuda majka nepokretna pa ce neko umesto nje) ...bravo za KIKI ladno si izvalila,a ja sad povezao njegovu pricu sta planira.. ;)

Back