Rikardo Kotarela podigao vinograd kod Aranđelovca

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sigurno ce imati dobar profit, pretpostavljam da ce svoje proizvode plasirati u zapadnoj evropi pod svojim brendom i imat ce visestruko visu zaradu nego sto bi lokalni proizvodjac imao.
Vinogradi su uvek profitabilni no zahtevaju dosta posvecenosti, vremena i rada i nemozes imati npr drzavni posao i imati mali vinograd jer bi uzimao previse vremena, u SFRJ koliko se secam gradjani nisu mogli posedovati vise od 5 hektara zemlje i mislim da je to uslovilo da u Srbiji nema mnogo vinograda- ako si imao malo zemlje mogao si imati stalan posao, posijes kukuruz ili suncokret ili nesto slicno i uz malo truda imas nesto profita- na istoj povrsini zemlje bi od vina imao vise profita- ali bi to bio previse tezak rad za vecinu ljudi da bi opravdao profit- i mislim da je to razlog zasto je vinogradarstvo bilo slabo razvijeno i mislim da ce ubuduce biti mnogo vise povrsine pod vinovom lozom, jer nema vise ogranicenja oko povrsine zemlje i dosta delova Sumadije mi deluje kao pogodno za ovu vrstu privrede.

Nadam se da je upoznat gde je došao. Pre svega da ovde pošten rad nije garancija uspeha već partijska knjižica.
Ma to ne vazi kod vinograda.....platis 20 beraca nedelju dana, posle sam radis , sve tehnologija kvasci i tajming....i posle plasiras, a tu je stranac , ne smeju da ga pipnu da mu smetaju pri izvozu....tako da nece on ni da oseti rezim..

Вучић је купио сину виноград.
Nisam znao....Zivkovic je dobio gratis....a kazem skoro svi malo prljaviji dileri su kupili vinograde....
Evo ja sam krenuo u akciju prodaju gajilista krokodila, isto jako isplativ posao , a dobro za dilere, da se resavaju konkurencije, bez vikendica i masina za mlevenje mesa....

Nisam znao....Zivkovic je dobio gratis....a kazem skoro svi malo prljaviji dileri su kupili vinograde....
Evo ja sam krenuo u akciju prodaju gajilista krokodila, isto jako isplativ posao , a dobro za dilere, da se resavaju konkurencije, bez vikendica i masina za mlevenje mesa....
https://poljoprivreda.info/vesti/mi...io-vise-od-700-hektara-vinograda-kod-leskovca
1000009619.jpg

Moja mama je bila nasledila manji vinograd u starom slankamenu i prodala. Davno beše. I to nešto jeftino. Meni žao. Zemlja se tako lako ne prodaje.
Verovatno najprakticnija odluka je bila da ga proda, mozda ga je mogla dati u arendu tj iznajmiti ga nekom na koristenje,
da ste ga sami radili bi verovatno potrosili vise nego sto bi zaradili od njega, a da ne racunamo koliko vremena i truda bi trebalo njegovo obradjivanje, ne kazu ljudi bezveze: vinograd trazi slugu.
Te male vinograde obicno drze osobe kojima je to neka vrsta hobija.

Moja mama je bila nasledila manji vinograd u starom slankamenu i prodala. Davno beše. I to nešto jeftino. Meni žao. Zemlja se tako lako ne prodaje.
И мој ћале такође, иста прича. Међутим и сада можеш да купиш јефтину земљу, типа 150-170 евра ар у околини Ваљева и Дивчибаре.
Имаш и за мање, рецимо Стара планина 100 евра ар. Aко ти је и то скупо, имаш у околини Зајечара за 25 евра по ару.

Aко хоћеш наша београдска села, рецимо села у приградској општини Младеновац, ту ћеш тешко наћи испод 450е по ару.

Back