Postanak 1,26 I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična,...

Bog je trojstvo. Bog Otac, Bog Sin i Sveti Duh i te tri stvari čine jedno biće. Iz ljudske perspektive je teško razumeti prirodu Boga jer je On nešto sasvim drugačije od nas.
Za...zezno si se...Ima ih tamo malo više...Heruvimi ,serafimi,sveci,đavli,demoni...Svi su oni
nebeska bićakoje je Bog sebi stvorio na slavu i hvalu! Ili nije? Da čujem!:lol:

Bog je trojstvo. Bog Otac, Bog Sin i Sveti Duh i te tri stvari čine jedno biće. Iz ljudske perspektive je teško razumeti prirodu Boga jer je On nešto sasvim drugačije od nas.

U Biblijise ne spominje rec trojstvo da ti nije to malo cudno?

da li znas da su u hiduizmu Bogovi trijade?
Da li mislis da se hriscanstvo treba razlikovati od hinduizma?

Da li znas da trojstvo ima pagansko poreklo tj da je paganska doktrina?

za to postoje dokazi

istorijski

dakle ovo je samo od jedan bezbrojnih linkova u vezi toga http://www.heraldmag.org/olb/Contents/doctrine/The Origin of the Trinity.htm

Trojstvo potiče iz drevnog Babilona u kojem se obožavala trijada bogova koju su činili bog sunca Šamaš, bog mjeseca Sin i zvezdana boginja Ištar.
Slično tome, u Egiptu su se obožavali Oziris, Izida i Horus.
Asirski glavni bog Ašur prikazan je s tri glave.

....................

Poslednja izmena:

za to postoje dokazi

istorijski

dakle ovo je samo od jedan bezbrojnih linkova u vezi toga http://www.heraldmag.org/olb/Contents/doctrine/The Origin of the Trinity.htm

Trojstvo potiče iz drevnog Babilona u kojem se obožavala trijada bogova koju su činili bog sunca Šamaš, bog mjeseca Sin i zvezdana boginja Ištar.

....................

Само ти богови немају никакве везе за самим Богом. Отац, Син и Свети Дух нису 3 бога, већ један Бог. Не можеш упоређивати паганске богове са Богом. Шамаш бог Сунца, Син бог Месеца, Иштар богиња звезда, а Отац није бог Сунца, Син бог Месеца, а Свети Дух звезда, већ то један Бог који ама никакве везе са паганизмом нема и са обожавањем материјалних видљивих ствари. Три лица нису три бога. Сама ти Библија то говори.

Poslednja izmena:
Одакле потиче ТРОЈСТВО

„Могло би се закључити да је према најновијим истраживањима доктрина о Тројству настала крајем четвртог века наше ере.
У извесном смислу, то је тачно... Формулација ’један Бог у три Особе‘ није била чврсто утемељена, и сасвим сигурно није била потпуно прихваћена у хришћанском животу и исповедању вере све до краја четвртог века“ (New Catholic Encyclopedia, 1967, 14. том, страна 299).
Никејским сабором одржаним 20. маја 325. [н. е.] председавао је сам Константин, који је активно водио дебате и лично предложио... темељни концепт о односу Христа према Богу у никејском символу вере, наиме да је Христ ’исте суштине као Бог‘... Из страха од цара, сви епископи, осим двојице, потписали су да се слажу с тим веровањем, многи од њих против властитог уверења“ (Encyclopædia Britannica, 1970, 6. том, страна 386).

Шта каже Библија? „[Стефан] је, пун светог духа, упро поглед у небо и угледао Божју славу и Исуса како стоји с десне стране Богу, па рекао: ’Ево, видим отворена небеса и Сина човечјег како стоји с десне стране Богу‘“ (Дела апостолска 7:55, 56).
Шта нам открива ова визија? Испуњен Божјом силом, Стефан је видео Исуса „како стоји с десне стране Богу“. Јасно је да Исус није постао Бог након што се по ускрсењу вратио на небо, већ је био засебно духовно створење. У овом извештају се не помиње нека трећа особа поред Бога.
Упркос настојањима да пронађе библијске стихове који ће потврдити доктрину о Тројству, доминикански свештеник Мари-Емил Боасмар у својој књизи је написао: „Изјава да су три особе у једном Богу... не налази се нигде у Новом завету“ ( l’aube du christianisme — La naissance des dogmes).
Константин је увео ову доктрину како би окончао раздор унутар цркве четвртог века.

Упоредите следеће библијске стихове: Матеј 26:39; Јован 14:28; 1. Коринћанима 15:27, 28; Колошанима 1:15, 16.

ЧИЊЕНИЦА:
Доктрина о Тројству је настала крајем четвртог века наше ере.
Увео ју је цар Константин

Poslednja izmena:
Matej 28:19
19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,

1. Timotiju 3:16
I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Jovan 1
1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. 2 Ona beše u početku u Boga. 3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo. 4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima. 5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.

6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana. 7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj. 8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.

9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet. 10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna. 11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše. 12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo, 13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

15 Jovan svedoči za Njega i viče govoreći: Ovaj beše za koga rekoh: Koji za mnom ide preda mnom postade, jer pre mene beše.

--------------------

Ово чисто да стоји као доказ.

Postanak 1,26
I reče Bog:
"Načinimo
čovjeka na svoju sliku,
sebi slična,

da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci -
svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!

----------------------------------

Zašto množina - načinimo?

Koga to Bog pita?

Koliko ih je?

Kakva je to SLIKA?

Što je slično Bogu?

Bog se obratio svom sinu Isusu Hristu..
Jer je prvo njega stvorio pre svega
i preko njega je stvarao.

Dvoje ih je.

Bog je stovri ocoveka po slici Bozjoj po njegovim svojstvima osobinama.
To je ta slika.

.......................................\\

BOG Je STVORITELJ SVEGA, sve je stvorio pa i svog Sina Isusa HRISTA.

Posle Boga, Isus Hrist kao Bozji Sin je druga po znacaju i velicini osoba u Svemiru...

Bog je iznad svega iznad svojih inteligentnih stvorenja koje je stvorio...

Takodje je i iznad svog Sina kojeg je PRVOG stovrio, pre svega...

U Bibliji pise da je Bog veci od Isusa.

- - - - - - - - - -

Isus kaze:
Otac moj, koji mi ih dade, veći je od sviju, i niko ih ne može oteti iz ruke Oca moga. (Jovan 10:29)
Čuste da vam kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu.

Jer je Otac moj veći od mene
(Jovan 14:28)

- - - - - - - - - -

dalje o Bozjem Sinu Isusu Hristu...

Evo sta Biblija kaze...
najpre
Isusu je Jehova Bog rekao: “Načinimo čoveka na sliku svoju, nama sličnog” (1. Mojsijeva 1:26).

Da, Bog se obraćao onome koga je stvorio prije bilo koga i bilo čega drugoga, koji je bio “uz njega kao vešt graditelj” (Mudre izreke 8:22-30).

Dakle Isus je stvoren pre svega ostalog...

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено. 16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега. 17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

ili Kološanima 1:15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno

Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.

Jovan 1:2 On (ISUS ) je u početku bio kod Boga.
2 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa.

......................

dakle jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja Otkrivenje 3:14

првенац свега што је створено
Kolosanima 1:15

a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:16

Poslednja izmena:

Ти си имала један цитат у потпису где се спомиње Христ као Бог у телу. Не знам тачно који је, мислим да је овај што сам навео:

I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

za to postoje dokazi

istorijski

....................

Ova informacija nije tacna !

I to je mnooogo puta raspravljano na OVOM forumu ....

Sve ostale religije i mitologija su preuzela svoje simbole i price iz onoga sto mi imamo zapisano i Bibliji !

To je samo dokaz da su ljudi od Adama pa na dalje bili UPUCENI da je Jedino Bozanstvo Trojstvo!!!!

Nas Bog je Alfa- pocetak - a onda cu ljudi kroz greh otpadali od Pravog Boga- i izmisljali nove bogove kojima su pripisivali osobine Jedinog Bozanstva! Tako i to - da ima tri lica ;)

Arianna i Piramida: za obavezno procitati blog koji pise o tome :http://forum.krstarica.com/entry.php/34098-ODAKLE-SLICNOSTI-RAZNIH-RELIGIJA-I-MITOLOGIJA-SA-BIBLIJOM-I-HRISCANSTVOM

to nije dokaz nizasta

- - - - - - - - - -

Dokazi da trojstvo niej hriscanska nauka stoje.

Не можеш Библију да искривљујеш и погрешно тумачиш. Не ваља искривљавати, крити и погрешно тумачити истину, тако ради сам ђаво :)
Свако добро.

]Ova informacija nije tacna !

I to je mnooogo puta raspravljano na OVOM forumu ....

Sve ostale religije i mitologija su preuzela svoje simbole i price iz onoga sto mi imamo zapisano i Bibliji !

To je samo dokaz da su ljudi od Adama pa na dalje bili UPUCENI da je Jedino Bozanstvo Trojstvo!!!!

Nas Bog je Alfa- pocetak - a onda cu ljudi kroz greh otpadali od Pravog Boga- i izmisljali nove bogove kojima su pripisivali osobine Jedinog Bozanstva! Tako i to - da ima tri lica ;)

Arianna i Piramida: za obavezno procitati blog koji pise o tome :http://forum.krstarica.com/entry.php/34098-ODAKLE-SLICNOSTI-RAZNIH-RELIGIJA-I-MITOLOGIJA-SA-BIBLIJOM-I-HRISCANSTVOM
to je istorija

car konstantin Nikejski sabor... istrazi...

to crveno ne pomaze

- - - - - - - - - -

pozdrav svima :)

Ти си имала један цитат у потпису где се спомиње Христ као Бог у телу. Не знам тачно који је, мислим да је овај што сам навео:

Imala sam ... :)

Oni u njihovim Biblijama imaju - On ..umesto reci Bog.
Tako da barem imaju izgovor za taj stih ....

Ali nemaju za Jovan 1,1-3...gde se nedvosmisleno vidi da je Isus Pocetak i Kraj i Bog:

"U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč
Ona beše u početku u Boga.
Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše."

E, ovo ne znaju da rastumace -jer tako pise i u njihovim Biblijama ^^

Ja s e izivinjavam sto ne odgovorite coveku na pitanja nego vrtite jedno te isto po svim temama

hvala

ja sam mu lepo opsirno odgovorila i dala dokaze :)

- - - - - - - - - -

I

E, ovo ne znaju da rastumace -jer tako pise i u njihovim Biblijama

Biblija je jedna a tema nije to
sto ne odgovorite na temu jednom?
dakle zasto vredjas
znam da rastumacim celu Bibliju

Isus je Bozji Sin i Bog. Rastumaci mi stihove iz Jovan 1,1-3.10.11

Samo ponavljas da je Bozji Sin, a ne priznajes da je i Bog - sto je jasno KAO DAN iz ovih stihova !!!

Apsaolvirali smo da Isus nije nikada izjavio da je Bozji Sin
Nego je rekao citiram pismo: Ja sam Sin Bozji. "

Dalje Isus kaze

Isus kaze:
Otac moj, koji mi ih dade, veći je od sviju, i niko ih ne može oteti iz ruke Oca moga. (Jovan 10:29)
Čuste da vam kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu.

Jer je Otac moj veći od mene (Jovan 14:28)

Ne moze biti Bog jer je Bog iznad njega i Bog ga je stvorio
Takodje Isus nije tvorac

Postanak 1,26
I reče Bog:
"Načinimo
čovjeka na svoju sliku,
sebi slična,

da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci -
svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!

----------------------------------

Zašto množina - načinimo?

Koga to Bog pita?

Koliko ih je?

Kakva je to SLIKA?

Što je slično Bogu?

Sveto Trojstvo se dogovara izmedju sebe- zbog toga je mnozina !!!!

Ovi stihovi su DOKAZ da Nas Bog ima tri lica !!!!

Samo je Bog stvorio SVE, tj. Njegova Rec - Rec iz Njegovih usta izgovorena - je imala moc da Ga sve poslusa i stvori se savrseno kako je bilo !

Osim Boga - ni jedna druga stvorena stvorenja - andjeli ,heruvimi, ili sa drugih planeta - NISU ucestvovali u kreiranju zivota na Zemlji !!!

Apsaolvirali smo da Isus nije nikada izjavio da je Bozji Sin
Nego je rekao citiram pismo: Ja sam Sin Bozji. "

Dalje Isus kaze

Isus kaze:

Jer je Otac moj veći od mene (Jovan 14:28)

Ne moze biti Bog jer je Bog iznad njega i Bog ga je stvorio
Takodje Isus nije tvorac

I mi smo sinovi Bozji :mrgreen: to nije definicija Isusa .... to moze svaki vernik da kaze za sebe ^^

- - - - - - - - - -

I Bog nas tako naziva u Jovanu 1.glavi :mrgreen:

- - - - - - - - - -

1:10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
1:11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
1:13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.

ovo su DOKAZI

BOG JE POSVEDOCIO DA JE ISUS BOZJI SIN

ISUS HRIST JE REKAO ZA SEBE DA JE BOZJI SIN

BOZJA REC KAZE DA JE ISUS BOZJI SIN

..........................................

ISUS HRIST je Bozji Sin

Za to postoji svedocanstvo Boga a sto je zapisano u Bibliji.

U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN… puno puta…To je Bog posvedocio…

Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..
Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog

Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.
Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ, ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.
ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog preko svoje pisane reci Biblije..…

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji?
(1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

(Исаија 42:1) Ево мог слуге, кога подупирем, изабраника мога, који је по вољи душе моје. У њега сам ставио свој дух, и он ће народима донети правду.
(Матеј 12:18) „Ево мог слуге кога сам изабрао, мог вољеног, који је по вољи душе моје! На њега ћу ставити свој дух, и он ће обзнанити народима шта је правда.

Pa, nad-argumenotana si - iz Biblije ...

Mozes da se povuces sada ;)

- - - - - - - - - -

ovo su DOKAZI

BOG JE POSVEDOCIO DA JE ISUS BOZJI SIN

ISUS HRIST JE REKAO ZA SEBE DA JE BOZJI SIN

BOZJA REC KAZE DA JE ISUS BOZJI SIN

..........................................

ISUS HRIST je Bozji Sin

Za to postoji svedocanstvo Boga a sto je zapisano u Bibliji.

U Bibliji se za Isusa kaze da je BOZJI SIN… puno puta…To je Bog posvedocio…

Takodje se I za Isusa kaze da je sin covecji…
A Isus u Bibliji ima mnoge titule koje ga objasnjavaju njega I njegovu ulogu…
Kao na primer knez mira itd..
Nigde nije nazvan niti STVORITELJEM SVEGA sto samo pripada Bogu JEHOVI
Niti SVEMOCIM BOGOM sto je samo Jehova Bog

Dakle Bozja rec, Bog, kaze da je ISUS BOZJI SIN.
Bog JEHOVA JE JEDAN BOG, JEDINI SVEMOCNI, JEDINI BOG STOVRITELJ, ON JE SVE STVORIO sto implicira da je stovrio I svog SINA Isusa Hrista…
ISUS je sin jer je u korelaciji sa svojim OCEM Bogom JEHOVOM, njegov je sin jer je stvoren od OCA.…
ISUSA je BOG STVORIO.
ISUS HRIST JE BOZJI SIN

Tako za njega kaze Bozja Rec, tj Bog preko svoje pisane reci Biblije..…

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji?
(1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

(Исаија 42:1) Ево мог слуге, кога подупирем, изабраника мога, који је по вољи душе моје. У њега сам ставио свој дух, и он ће народима донети правду.
(Матеј 12:18) „Ево мог слуге кога сам изабрао, мог вољеног, који је по вољи душе моје! На њега ћу ставити свој дух, и он ће обзнанити народима шта је правда.

ISUS HRISTOS = BOZJI SIN I BOG

Back