• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zasto je post tako vazan ?

Jel je post vazan za Boga , ili za nas ?

Evo jedan za mene jedne jako zanimljive Isusove reci:

9:25 A Isus videći da se stiče narod, zapreti duhu nečistom govoreći mu: Duše nemi i gluvi! Ja ti zapovedam, izađi iz njega i više ne ulazi u njega.
9:26 I povikavši i izlomivši ga vrlo izađe; i učini se kao mrtav tako da mnogi govorahu: Umre.
9:27 A Isus uzevši ga za ruku podiže ga: i usta.
9:28 I kad uđe u kuću, pitahu Ga učenici Njegovi nasamo: Zašto ga mi nismo mogli isterati?
9:29 I reče im: Ovaj se rod ničim ne može isterati do molitvom i postom.

Ovde je Isus jasno rekao - da se neke stvari mogu postici SAMO postom i molitvom !!!

O tome treba puno razmisljati..... Sta post cini od nas ??!

Evo sta pise, kako treba da postimo.. i sta znaci -POST!

NAJLEPSI OPIS POSTA

ISA 58:6 A nije li ovo post sto izabrah: da razvezes sveze bezboznosti, da razdrijesis remenje od bremena, da otpustis potlacene, i da izlomite svaki jaram?

ISA 58:7 Nije li da prelamas hljeb svoj gladnome, i siromahe prognane da uvedes u kucu? kad vidis gola, da ga odjenes, i da se ne krijes od svoga tijela?

ISA 58:8 Tada ce sinuti vidjelo tvoje kao zora, i zdravlje ce tvoje brzo procvasti, i pred tobom ce ici pravda tvoja, slava Gospodnja bice ti zadnja straza.

ISA 58:9 Tada ces prizivati, i Gospod ce te cuti: vikaces, i reci ce: evo me. Ako izbacis izmedju sebe jaram i prestanes pruzati prst i govoriti zlo;

ISA 58:10 I ako otvoris dusu svoju gladnome, i nasitis dusu nevoljnu; tada ce zasjati u mraku vidjelo tvoje i tama ce tvoja biti kao podne.

ISA 58:11 Jer ce te Gospod voditi vazda, i sitice dusu tvoju na susi, i kosti tvoje krijepice, i bices kao vrt zaliven i kao izvor kojemu voda ne presise.

ISA 58:12 I tvoji ce sazidati stare pustoline, i podignuces temelje koji ce stajati od koljena do koljena, i prozvaces se: koji sazida razvaline i opravi putove za naselje.

ISA 58:13 Ako odvratis nogu svoju od subote da ne cinis sto je tebi drago na moj sveti dan, i ako prozoves subotu milinom, sveti dan Gospodnji slavnijem, i budes ga slavio ne iduci svojim putovima i ne cineci sto je tebi drago, ni govoreci rijeci,

ISA 58:14 Tada ces se veseliti u Gospodu, i izvescu te na visine zemaljske, i dacu ti da jedes nasljedstvo Jakova oca svojega; jer usta Gospodnja rekose.

- - - - - - - - - -

cleaner - da li ti postis ovih dana??

Атеисти се баш много интересују за веру и Библију. Знају они где је Извор али не желе да признају. хе-хе

6:17 A ti kad postiš, namaži glavu svoju, i lice svoje umij,
6:18 Da te ne vide ljudi gde postiš, nego Otac tvoj koji je u tajnosti; i Otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno.

Evo ovde stih u kojem se Isus pominje post...

Dakle,on podrzava i odobrava post... ali kaze da se ne hvalimo time pred ljudima,
vecu da se svetimo kroz post u zajednici sa Bogom.

Post moze da bude odricanje od SVEGA , na odredjeno vreme... u svhru usmeravanja misli na Boga i nasu zajednicu s njim

Na pr. Post moze da bude i - da ostavis svoj laptop na nedelju dana... ili 3 dana.

I umesto da visis na netu- razmisljas o Bogu i molis se :)

- - - - - - - - - -

Super post :ok:

Znam, jel ti ne znas pa ti treba:)

Da :)

mogu da izguglam za 20 min.,ali mislila sam ako ti vec znas gde su ti stihovi ^^

- - - - - - - - - -

Sto da se odricem zadovoljstva kao sto je sex, laptop, hrana.......

NECU DA TRPIM - ZIVOT JE JEDAN
Ok, tvoj izbor.

Ali da znas da ce ovaj zivot ce biti onda jedino za sta ces znati ^^ ....

Ko nije spreman da se odrekne bilo cega za Isusa i zajednicu s njim.... nije dostojan da dobije vecni zivot u Carstvu Bozjem ^^

Back