• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Пажљиво ме слушај. Не буди тврдоглав и врати се вери православној где су припадали твоји преци. океЈ?

Moj npr deda je jeo kacamak a ja jedem plodove mora, on je nosio opanke a ja Nike patike, on je terao volovska kola a ja vozim dzip Michubishi.......

Bio sam i ja vernik nekada, tako su me vaspitavali roditelji. Vremenom sam shvatio da su to samo suplje price, ispiranje mozga i sl

Mozda sam ti pojasnio malo a mozda si tvrdoglav i ne zelis da razumes ?

Moj npr deda je jeo kacamak a ja jedem plodove mora, on je nosio opanke a ja Nike patike, on je terao volovska kola a ja vozim dzip Michubishi.......

Bio sam i ja vernik nekada, tako su me vaspitavali roditelji. Vremenom sam shvatio da su to samo suplje price, ispiranje mozga i sl

Mozda sam ti pojasnio malo a mozda si tvrdoglav i ne zelis da razumes ?

Pa svi smo dogurali dalje nego nase babe i dede.... nisi ti jedini.

To je normalno.

Jel tvoj deda iz 19.veka ?

Nije tako dugo ziveo :D

Covek se godinama uci, oseca sta smrdi a sta mirise.

Kad postane zreo covek tek onda shvati sta su ga lagali dok je bio mali.

Ne treba se vracati u proslost, treba gledati u buducnost.

I sam si svestan da svakim danom ima sve vise i vise ateista.

Mislis da je to slucajno ?

Isus je bio vegetarijanac
A i Rastko Nemanjic je malo jeo
Kao i Pavle patrijarh
Moj pradeda takodje
It works for me too,osecam se bolje i fizicki i psihicki

sveti sava ga je kod nas ustanovio mislim, cini mi se da drugi manje poste
tj mozda su neke modifikacije u odnosu na svetog savu danas ali valjda je to tako pocelo
mada postoji i muslimanski post ne znam koliko je to i kako
mozda ima veze sto ovde ljudi vole da jedu
Ja sam u Mađarskoj video da milicija (u ono vreme je bila još uvek milicija) privodi ljude da jedu, jerbo Mađari oduvek imaju veliku odbojnost prema toj navadi.
A Sveti Sava je uveo post kod Srba jer su ih Ćirilo i Metodije pogrešno navadili da love divlje veprove počim je takav bio običaj u Galiji kod Asteriksa i Obeliksa. :kafa:

Post u vreme smrtne opasnosti.

Est 4:15 Tada reče Jestira da odgovore Mardoheju:
Est 4:16 Idi, skupi sve Judejce što se nalaze u Susanu, i postite za me, i ne jedite ni pijte za tri dana ni danju ni noću; i ja ću sa svojim devojkama postiti takođe, pa ću onda otići k caru, ako i nije po zakonu, i ako poginem, neka poginem.

KONTEKST

Est 4:1 A Mardohej doznav sve šta bi, razdre haljine svoje i obuče se u kostret i posu se pepelom i pođe po gradu vičući iza glasa gorko.
Est 4:2 I dođe do pred vrata careva, jer ne beše slobodno ući na vrata careva u kostreti.
Est 4:3 I u svim zemljama, u koje god mesto dođe reč careva i zapovest njegova, bi velika žalost među Jevrejima i post i plač i jauk, i mnogi u kostreti i pepelu ležahu.
Est 4:4 I dođoše devojke Jestirine i dvorani njeni, i javiše joj: i carica se ožalosti veoma, i posla haljine da preobuku Mardoheja i da skinu s njega kostret; ali on ne primi.
Est 4:5 Tada dozva Jestira Ataha, dvoranina carevog, kog joj beše dao da joj služi, i zapovedi mu za Mardoheja da razbere šta mu je i zašto.
Est 4:6 I otide Atah k Mardoheju na ulicu gradsku koja beše pred vratima carevim.
Est 4:7 I Mardohej mu kaza sve što mu se dogodilo i za srebro što je obrekao Aman dati u carevu riznicu za Judejce da ih istrebi;
Est 4:8 I prepis od zapovesti koja bi proglašena u Susanu da se istrebe, dade mu da je pokaže Jestiri i javi, i da joj naruči da otide k caru i da ga umilostivi i da ga moli za svoj narod.
Est 4:9 I vrativši se Atah kaza Jestiri reči Mardohejeve.
Est 4:10 A Jestira reče Atahu i zapovedi mu da kaže Mardoheju:
Est 4:11 Znaju sve sluge careve i narod po zemljama carevim da ko bi god, čovek ili žena, ušao k caru unutra u dvor ne budući pozvan, jedan je zakon za nj, da se pogubi, osim kome bi car pružio zlatnu palicu, taj ostaje živ; a ja nisam zvana da uđem k caru, ovo je trideset dana.
Est 4:12 I kazane biše Mardoheju reči Jestirine.
Est 4:13 A Mardohej opet poruči Jestiri: Nemoj misliti da ćeš se mimo sve Judejce izbaviti u domu carevom.
Est 4:14 Jer ako ti zaćutiš sada, doći će pomoć i izbavljenje Judejcima s druge strane, a ti i dom oca tvog poginućete; i ko zna nisi li za ovako vreme došla do carstva.
Est 4:15 Tada reče Jestira da odgovore Mardoheju:
Est 4:16 Idi, skupi sve Judejce što se nalaze u Susanu, i postite za me, i ne jedite ni pijte za tri dana ni danju ni noću; i ja ću sa svojim devojkama postiti takođe, pa ću onda otići k caru, ako i nije po zakonu, i ako poginem, neka poginem.
Est 4:17 Tada otide Mardohej i učini sve kako mu zapovedi Jestira.

Poslednja izmena:
I poginu covek

Istraživanje Lin Snedon (Lynne Sneddon) na Institutu Roslin ukazuje da se kod riba javlja pravo ponašanje koje je u vezi sa bolom. Kod riba kojima je u usne ubrizgana sirćetna kiselina bilo je više slučajeva ponašanja u vezi sa bolom kao što je trljanje usana o šljunak i stene nego u kontrolnoj grupi kojoj je ubrizgan fiziološki rastvor. Nije bilo razlika kada je reč o plivanju kao aktivnosti. Primenom morfina smanjeno je ponašanje u vezi sa bolom.

Ribe osecaju bol, kao i svako drugo zivo bice...hriscani, nemojte lagati sebe da je drugacije. To sto nemaju glas ne umanjuje njihovu bol!

305498_492576350773852_1192792260_n.jpg

Back