Послодавци шпијунирају кандидате за посао

Корисник

Obećava
Poruka
53
Све што сте икад написали на Интернету може да буде искоришћено против вас приликом разговора за посао. Према писању британског „Дејли мејла“, власти Сједињених Држава одобриле су корпорацији „Соушал интелиџенс“ да за потребе послодаваца прати све активности кандидата који се јављају на конкурсе за посао.
То значи да ће ова фирма пратити сва писанија на Фејсбуку, Твитеру, по форумима, блоговима, као и коментаре које су кандидати остављали на различитим сајтовима. Ове податке ће корпорација затим достављати предузећима, која ће имати право да их у својим фолдерима чувају седам година.

Izvor: http://www.alternativnevesti.com/in...idate-za-posao&catid=63:veliki-brat&Itemid=26

Divno. Sad moram da pazim sta pisem na Krstarici da mi ne bi jednog dana, kada budem trazio nov posao, neko prebacivao sta sam tamo postovao. ;)

Ovo je potpuna glupost,kompletna.Saznaaanj iz sfere obrazovanja,radne karijere i narocito iz licnog zivota;pa toga je uvek bilo i bice.Kako ce neko znati gde ja pisem,sta pisem i da li uopste nesto i pisem????Moj je stav samo moj,ja stojim iza njega nekim svojim znanjem ili iskustvom,glupo bi bilo da ga drzim samo za sebe,a da ga javno pred kolegama ne iznesem.Naravno,pricam o tome kad je tema razgovora vezana za posao od kojeg zivim.Da ce biti uvek pokusaja da se neko sa posla uvuce u privatnost,pa o tome ne treba uopste ni razmisljati,ali da bi me sad prisilili da javno kazem gde i sta pisem;to mi je skroz suludo.

Све што сте икад написали на Интернету може да буде искоришћено против вас приликом разговора за посао. Према писању британског „Дејли мејла“, власти Сједињених Држава одобриле су корпорацији „Соушал интелиџенс“ да за потребе послодаваца прати све активности кандидата који се јављају на конкурсе за посао.
То значи да ће ова фирма пратити сва писанија на Фејсбуку, Твитеру, по форумима, блоговима, као и коментаре које су кандидати остављали на различитим сајтовима. Ове податке ће корпорација затим достављати предузећима, која ће имати право да их у својим фолдерима чувају седам година.

Izvor: http://www.alternativnevesti.com/in...idate-za-posao&catid=63:veliki-brat&Itemid=26

Divno. Sad moram da pazim sta pisem na Krstarici da mi ne bi jednog dana, kada budem trazio nov posao, neko prebacivao sta sam tamo postovao. ;)

Pazim , pazim, pogotovo otkako je direktorka napravila profil na Fejsbuku.

Punih 45 godina, od velikog rata naovamo, svaka firma je, po formaciji, imala na plati jednog bezbednjaka.
On je, tipicno, bio sef portirima (cuvarima, vatrogascima), ali je rado dolazio na rodjendane, slave, krstenja..
Sa svima je bio dobar, i posao mu je bio da zna sve o svakome.
Imao je moc da smeni direktora, ukoliko proceni da je moralno-politicka podobnost poljuljana.
Njegovi sefovi su bili u dvanaestoj upravi drzavne bezbednosti, i oni su, po istom kriterijumu, mogli da smene svakoga u drzavi. Osim Tita.

Postanski sanducici u stambenim zgradama iz onog vremena imaju, recimo 25 standardnih postanskih sanducica, i jedan veci od ostalih.
Taj je pripadao bezbednjaku zgrade. Nesto sto su, jos davno, SA jedinice, a kasnije gestapo, uveli kao obavezu i standard.

Danas je bezbednost predata u ruke stranom kapitalu, stranim bankama, i oni koriste sva raspoloziva sredstva da bi prikupljali informacije i pravili baze podataka o svojim klijentima, ustvari celokupnom stanovnistvu jedne oblasti.
Lobirali su da ih zakoni u tome ne sprecavaju.
Zbirne podatke ne cuvaju u sefovima ekspoziture na Dorcolu, nego u centralnoj bazi banke, u Austriji, Nemackoj, Francuskoj...
Ne postoje dokazi da oni zloupotrebljavaju ili koriste prikupljene podatke. Za sada.
Mozda koriste da bi osmislili novi slogan banke, ili novu kreditnu liniju?
Ne postoji u ovoj zemlji zakon koji bi zabranio bilo kojoj stranoj firmi ili obavestajnoj sluzbi pristup, prodaju ili upravljanje podacima.
Banke dolaze do povrsnih podataka i zadovoljavaju se njima, ali pogledajte osiguravajuce kuce; osim evidentiranja navika trosenja, imaju uvid u zdravstvene kartone i broje cak i kvarne zube.

Back