POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

U knjizi "Metro 2033" Dmitrija Gluhovskog, Jehovini svedoci su zanimljivo prikazani. Grupa ljudi koji žive u zabačenom tunelu metroa, i tvrde da su oni jedini pravednici i spašeni jer se Armagedon (nuklearni rat) već desio, a oni su preživeli. Doduše, ima tu i neonacista, koji hoće da stvore beli arijevski metro ("Metro Rusima!"), komunisti koji obećavaju električnu struju, besplatne filtere za vodu i gas masku svakome kad se u metrou uspostavi komunizam, satanisti koji kopaju rupu u jednom tunelu kako bi došli do Pakla, a najuspešnija, najbogatija i najbolje naoružana je unija trgovačkih stanica.

Ni igrica pod tim imenom nije losa

Da li hoces da kazes da je Isus stvoren kada se rodio na planeti.I da je tada postao sin Boziji?

Ne, lepo u Bibliji imas da je Isus postojao mnogo pre nego sto je dosao na zemlju kod Oca na nebu takodje on je prvi stvoren, ne zna se koliko dugo je bio Kod Oca pre nego sto je ostalo stvoreno...

a prema Biblii je samo Isus stvoren direktno, sve ostalo Bog stvorio preko Isusa...

mrzi me sada da trazim Biblijske citate za ovo sto sam navela odoh bye :cao:

U Bibliji se za Isusa Hrista kaze da je Bozji jedinorodjeni i prvorodjeni SIN...
sto znaci da je samo on stvoren direktno, i prvi od sveg stvarstva...

evo neki citati

Jovan 17:5 A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe slavom koju sam imao kod tebe prije nego je svijet postao.

Kolosanima 1 :15 15 On ( Isus ) je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno.

.

Poslednja izmena:
Ne, lepo u Bibliji imas da je Isus postojao mnogo pre nego sto je dosao na zemlju kod Oca na nebu takodje on je prvi stvoren, ne zna se koliko dugo je bio Kod Oca pre nego sto je ostalo stvoreno...

a prema Biblii je samo Isus stvoren direktno, sve ostalo Bog stvorio preko Isusa...

mrzi me sada da trazim Biblijske citate za ovo sto sam navela odoh bye :cao:

U Bibliji se za Isusa Hrista kaze da je Bozji jedinorodjeni i prvorodjeni SIN...
sto znaci da je samo on stvoren direktno, i prvi od sveg stvarstva...

evo neki citati

Jovan 17:5 A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe slavom koju sam imao kod tebe prije nego je svijet postao.

Kolosanima 1 :15 15 On ( Isus ) je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno.

.

U Bibliji pise da niko nikad nije video Boga Oca, dakle nisu ga ni andjeli videli.U Bibliji pise da je Sin taj koji predstavlja Oca. Za Boga se jasno kaze da je on duhovno bice,ali da preko Sina moze da poprimi fizicko oblicje u funkciji boljeg komuniciranja sa stvorenjima.

U Bibliji pise da niko nikad nije video Boga Oca, dakle nisu ga ni andjeli videli.U Bibliji pise da je Sin taj koji predstavlja Oca. Za Boga se jasno kaze da je on duhovno bice,ali da preko Sina moze da poprimi fizicko oblicje u funkciji boljeg komuniciranja sa stvorenjima.

Andjeli su kod Boga znaci da su ga videli... On ih je stvorio na nebu...
Bog je sa Isusom proveo eone godina, zajedno su....
Sin je sin Bozji, Isus, a Otac je Otac Bog Jehova, to su dve razlicite osobe razlicitog ranga...
Bog ne moze da poprimi fiziko oblicje, to samo moze Sin Isus... sto je i uradio...

u Jovanu 14:28 isus kaze ...odlazim k Ocu, jer Otäc je moj veci od mene.

A covek je taj koji ne moze da vidi Boga, i Bog je komunicirao sa njima preko andjela......

.

Poslednja izmena:
Andjeli su kod Boga znaci da su ga videli..

Samo mi jedno reci.Ako Bog ume da stvori i jeste stvorio anđele kao savršena bića od energije,zašto bi Bog stvarao materijalna bića sa svim njegovim ograničenjina,pogotovo što je materijalno biće daleko nesavršeniji od anđela kao bića od energije?
Ako nemaš objašnjenje,znači da Bibliju pogrešno tumačite a sa ispravnim tumačenjem je odgovor u Bibliji.

Samo mi jedno reci.Ako Bog ume da stvori i jeste stvorio anđele kao savršena bića od energije,zašto bi Bog stvarao materijalna bića sa svim njegovim ograničenjina,pogotovo što je materijalno biće daleko nesavršeniji od anđela kao bića od energije?
Ako nemaš objašnjenje,znači da Bibliju pogrešno tumačite a sa ispravnim tumačenjem je odgovor u Bibliji.

Bilo bi interesantno čuti tvoje mišljenje temeljeno na Bibliji.

Nadam se da se besmrtna nece ljutiti ako ti ja dog. mislim da ce mo se sloziti oko ovoga (ako se vec ne slazemo oko Bog Otac, Sin. . .)

Da makar malo poznajes Bibliju video bi kakvog je coveka Bog stvorio u pocetku (mislim na Adama i Evu)....ali neposlusnost coveka (Adama i Eve) je dovela do toga da postanemo smrtni, kako ti kazes materujalni...
Ali covek ima novu sansu (iako je nezasluzuje) da bude besmrtan i mnogo savrseniji od ovoga danas ako zivi ugodno pred Bogom...

Po kom osnovu veruješ u Boga ako ne veruješ da je Biblija Reč Božja?
U Božju reč verujem na osnovu sadržaja reči. Vrlo se da uočiti kada nešto govori Bog pa su reči savršene,mudre,jasne i precizne,ili kada su reči ljudske.Bog malo govori a puno kaže i u tim rečima nema slabosti,a čovek mnogo govori a malo kaže,i reči su puni slabosti.
Nisam rekao da ne verujem Bibliji,već samo ne verujem onim delovima i tekstovima koji su u kontradiktornosti sa Božjim osobinama.Upravo zato se mnogo razlikuje Stari Zavet od Novog Zaveta,iako znamo da je Bog nepromenjljiv.Bog ne može jednom da govori ovako,a ondak posle onako.I ako poznajemo tačno ljudske i Božje osobine,može se vrlo lako razlikovati.Mi Božju reč treba da prepoznamo,a ne slepo da verujemo bilo kakvim tekstovima.

Poslednja izmena:
Ne postoji manje ili više savršeni.Pred Bogom postoji samo nesavršeni i popuno savršeni.Pošto Bog sigurno neće stvoriti nešto što je manje savršen u odnosu na drugo.

Pa da li si ti uopste upucen u dogadjaj pre oko 6000god o Adamu i Evi? Sa jabikom?
Kada je sotona nagovorio Evu da zagrize jabuku poznanja i time izdala Boga....a da te podsetim da kao sto postoje zakoni kod nas na planeti tako postoje i zakoni u svemiru....Bog je nas stvorio savrsene, ali posto smo mi poslusali sotonu (kao sto ga i dan danas slusamo (nazalost)) i proglasili ga za cara (kako pise u Bibliji ''sotona je knez ovoga sveta'') time smo zasluzili smrt i nista drugo, nista sto ja i ti sada radimo ne zasluzuje nas sadasnji zivot a kamoli spasenje....ali Bog je toliko milostiv da mi to ocigledno ne mozemo ni da zamislimo, pa nam je dao sansu da ako sada u ovom bednom zivotu zivimo po Njegovim zapovestima da ce mo postati savrseni i nastaviti onaj pravi zivot koji nam je i dao (a mi ga nismo prihvatili)
Bog je dopustio sve ovo da bi ne samo mi vec i druga bica u univerzumu pa i andjeli videli sta sledi ako se poslusa zlo,gde sve to vodi(smrt,patnja,bolest,strah,bol....) iz jednog jedinog razloga, da se zlo vise nikada nebi pojavilo u univerzumu!

Pa da li si ti uopste upucen u dogadjaj pre oko 6000god o Adamu i Evi? Sa jabikom?

Dali ti misliš da ono što je na nebu mogao čovek od pre 6000 godina razumeti?I kako mogao razumeti događaje koje se dešavale mnogo pre isterivanje iz raja?Dali je neko bio u raju sa Adamom i Evom pa kao svedok napisao sve to?Ili je jedan prorok preko vizije video ono što može da shvati i zapisao u simbolici.Pogotovo što znamo da proroci preko vizije uvek dobijaju poruku u simbolikama.

Dali ti stvarno veruješ da Bog koji može stvarati duhovna savršena bića,upuštao bi se u stvaranje materijalnog bića pun ograničenja? Da vidim koliko poznaješ Boga.

Hoces da kazes da ti nije jasno zasto je stvorio coveka?

Iz ljubavi.

Osim toga i andjeli su niza bica od Boga, jer to znaci da ih nije trebao stvoriti???
Sve sto Bog stvarao je savrseno za svoju svrhu...
To je ujedno i definicija savrsenstva...

Bilo kakva stvorenja da je stvorio bila bi nizeg ranga od samog njega...

Takodje Bog je ljude stvorio kao savrsena bica sa mogucnoscu vecnog zivota, koja mogu odlicno odrazavati osobine tvorca...
Stvorio ih je sa namerom da zive vecno na zemlji...
I ta Bozja namera ce biti ispunjena...

:cao:

Tumacimo iz Biblije ono sto u njoj pise...
Glupo je da pitas da protumacim ono sto ne pise u njoj...

Poslednja izmena:
Kada je sotona nagovorio Evu da zagrize jabuku poznanja i time izdala Boga....a da te podsetim da kao sto postoje zakoni kod nas na planeti tako postoje i zakoni u svemiru....Bog je nas stvorio savrsene, ali posto smo mi poslusali sotonu (kao sto ga i dan danas slusamo (nazalost)) i proglasili ga za cara (kako pise u Bibliji ''sotona je knez ovoga sveta'') time smo zasluzili smrt i nista drugo, nista sto ja i ti sada radimo ne zasluzuje nas sadasnji zivot a kamoli spasenje....ali Bog je toliko milostiv da mi to ocigledno ne mozemo ni da zamislimo, pa nam je dao sansu da ako sada u ovom bednom zivotu zivimo po Njegovim zapovestima da ce mo postati savrseni i nastaviti onaj pravi zivot koji nam je i dao (a mi ga nismo prihvatili)
Bog je dopustio sve ovo da bi ne samo mi vec i druga bica u univerzumu pa i andjeli videli sta sledi ako se poslusa zlo,gde sve to vodi(smrt,patnja,bolest,strah,bol....) iz jednog jedinog razloga, da se zlo vise nikada nebi pojavilo u univerzumu!

potpuno tacno...

Da bih ti sve lepo objasnio trebalo bi mi dosta vremena, a i pisanja....ali pokusavam u kracim crtama.

Dali ti misliš da ono što je na nebu mogao čovek od pre 6000 godina razumeti?I kako mogao razumeti događaje koje se dešavale mnogo pre isterivanje iz raja?
Covek pre 6000god (konkretno Adam i Eva) su to mogli razumeti! ...bili su mnogo savrseniji od nas danas, takodje su bili u prisustvu Boga (pa su mogli da znaju sta ih zanima)....
Dali je neko bio u raju sa Adamom i Evom pa kao svedok napisao sve to?Ili je jedan prorok preko vizije video ono što može da shvati i zapisao u simbolici.Pogotovo što znamo da proroci preko vizije uvek dobijaju poruku u simbolikama.
Da bio je Isus Hrist sa njima (sin Boziji)...koji je preko Mojsija napisao dogadjaj o Adamu i Evi koji su se dogodili...

Dali ti stvarno veruješ da Bog koji može stvarati duhovna savršena bića,upuštao bi se u stvaranje materijalnog bića pun ograničenja? Da vidim koliko poznaješ Boga.
Opet me pitas ono na sta sam ti dao odgovor...Bog nas nije stvorio ogranicene,Bog nas je stvorio savrsene sa najlepsim darom a to je slobodna volja, koju smo mi iskoristili na najgori nacin i nismo poslusali Boga...

Evo ti link za film koji sam u predhodnim postovima okacio, koji ti dava odgovore na svako pitanje koje si mi postavio!

"Pokaja se Gospod sto je stvorio covjeka na zemlji i bi mu zao u srcu."

E bas mi zao sto to ne razumes .... to su osnovne stvari...

Pokusaj da procitas ceo kontekst i znaces sta je Bog hteo time da kaze...

Naravno da mu je bilo zao sto je covek bio ogrezao u zlo...
Takodje je znao i zato je i dopustio zlo, da ce uvek biti ljudi koji su odani njemu....

Poslednja izmena:

Back