POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

Je li tacno da se pokajao sto je stvorio covjeka?

Nije se pokajao sto ga je stvorio... rekoh ti zbog onih koji su ostali verni...

osetio je samo zaljenje zbog toga sto je u to pretpotopno vreme bilo puno zla....

Prvo i prvo Bog je savrsen, on je znao kad je stvarao coveka da zbog slobodne volje koju mu je dao, covek moze da se odvrati od njega, pa ga je ipak tako stvorio...
Znao je da mora sa tim da racuna i mogao je sve predvideti, kao i covekov pad u zlo tako i to da ce uvek biti ljudi koji su mu verni...
Nista kod Boga nije slucajno...

Da je predvideo da ce svi pasti u zlo ne bi ga ni stvarao...

Bogu je nemoguce da pogresi jer je savrsen...

Nije se pokajao sto ga je stvorio... rekoh ti zbog onih koji su ostali verni...

osetio je samo zaljenje zbog toga sto je u to pretpotopno vreme bilo puno zla....

Prvo i prvo Bog je savrsen, on je znao kad je stvarao coveka da zbog slobodne volje koju mu je dao, covek moze da se odvrati od njega, pa ga je ipak tako stvorio...
Znao je da mora sa tim da racuna i mogao je sve predvideti, kao i covekov pad u zlo tako i to da ce uvek biti ljudi koji su mu verni...
Nista kod Boga nije slucajno...

Bogu je nemoguce da pogresi jer je savrsen...

Dakle, kad u Bibliji pise bijelo, to je crno. Kad pise da se Bog pokajao, to znaci da se nije pokajao.

Zbogom pameti, odoh u raspamet! :klap:

Hoces da kazes da ti nije jasno zasto je stvorio coveka?

Iz ljubavi.

Osim toga i andjeli su niza bica od Boga, jer to znaci da ih nije trebao stvoriti???
Sve sto Bog stvarao je savrseno za svoju svrhu...
To je ujedno i definicija savrsenstva...
Ili nisi pažljivo pročitala moje pitanje ili izbegavaš odgovor.
Ja nisam pitao zašto Bog stvorio čoveka,i dali je trebao.
Moje pitanje je,ako Bog može da tvara savršena bića bez ograničenja kao što su anđeli, zašto Bog stvara manje savršena bića sa mnogim ograničenjima kao što su ljudi.
Hoćeš da kažeš da iz ljubavi stvara manje savršena bića sa ograničenjima?
Primer,ako si u mogućnosti savršeno da odradiš posao,dali ćeš iz ljubavi prema poslu posao odraditi manje savršeno?

Bilo kakva stvorenja da je stvorio bila bi nizeg ranga od samog njega...
Pa i anđeli su nižeg ranga od njega,pa ih opet stvorio savršena energetska duhovna bića.Po čemu je materijalno telo od krvi i mesa savršeniji od duhovnog tela anđela?

Takodje Bog je ljude stvorio kao savrsena bica sa mogucnoscu vecnog zivota, koja mogu odlicno odrazavati osobine tvorca...
Stvorio ih je sa namerom da zive vecno na zemlji...
I ta Bozja namera ce biti ispunjena...
Pa opet je pitanje,po čemu je ljudsko telo savršeniji od duhovnog tela anđela?
Samo večni život nije savršenstvo.Mi govorimo o ograničenjima materijalnog tela koje duhovno telo anđela nemaju.Ne postoji manje i više savršenstvo.Ili je nešto ne savršeno ili je savršeno.A šta je materijalno telo čoveka u odnosu na duhovno telo anđela?

Tumacimo iz Biblije ono sto u njoj pise...
Glupo je da pitas da protumacim ono sto ne pise u njoj...
Samo ono što tamo piše može da se tumači na hiljadu načina.

Ili nisi pažljivo pročitala moje pitanje ili izbegavaš odgovor.
Ja nisam pitao zašto Bog stvorio čoveka,i dali je trebao.
Moje pitanje je,ako Bog može da tvara savršena bića bez ograničenja kao što su anđeli, zašto Bog stvara manje savršena bića sa mnogim ograničenjima kao što su ljudi.
Hoćeš da kažeš da iz ljubavi stvara manje savršena bića sa ograničenjima?
Primer,ako si u mogućnosti savršeno da odradiš posao,dali ćeš iz ljubavi prema poslu posao odraditi manje savršeno?

Pa i anđeli su nižeg ranga od njega,pa ih opet stvorio savršena energetska duhovna bića.Po čemu je materijalno telo od krvi i mesa savršeniji od duhovnog tela anđela?

Pa opet je pitanje,po čemu je ljudsko telo savršeniji od duhovnog tela anđela?
Samo večni život nije savršenstvo.Mi govorimo o ograničenjima materijalnog tela koje duhovno telo anđela nemaju.Ne postoji manje i više savršenstvo.Ili je nešto ne savršeno ili je savršeno.A šta je materijalno telo čoveka u odnosu na duhovno telo anđela?

Samo ono što tamo piše može da se tumači na hiljadu načina.

varas se da andjeli nemaju ogranicenja....

a da ljudi imaju prevelika ogranicenja...

Bog moze takodje coveka vaskrsnuti na nebo i dati mu besmrtnost...

takodje i andjeli zavise od Boga, oni su takodje samo vecni... dok im Bog ne da besmrtnost...

takodje Bog je zamislio da stvori ljude i to ima svoju svrhu...

Pitanje je zasto Bog stvara bica ako su ona manjeg ranga od njega???
I andjeli su nizeg ranga pa ih je stvorio...
ljudi jos nizeg pa i dalje su Bozja deca...
Materijalna tela imaju i sta sa time...

Hoces reci da ih nije trebao stvoriti???

tebi smeta tvoje psotojanje?

ja sam srecna sto me je Bog stvorio :)

i ne mogu zamerati Bogu ista...

Covek pre 6000god (konkretno Adam i Eva) su to mogli razumeti! ...bili su mnogo savrseniji od nas danas, takodje su bili u prisustvu Boga (pa su mogli da znaju sta ih zanima)....
Ja govorim o autoru priče o Adamu i Evi.Nije Adam i Eva pisala ono što je u Bibliji.

Da bio je Isus Hrist sa njima (sin Boziji)...koji je preko Mojsija napisao dogadjaj o Adamu i Evi koji su se dogodili...
Možda mi promaklo,ali gde piše u Bibliji tačnije u Jevanđelju da je Isus Hrist rekao kako te događaje napisao preko Mojsija?

Opet me pitas ono na sta sam ti dao odgovor...Bog nas nije stvorio ogranicene,Bog nas je stvorio savrsene sa najlepsim darom a to je slobodna volja, koju smo mi iskoristili na najgori nacin i nismo poslusali Boga...
Ja dobio sve ali ne i precizan odgovor.Sve idete okolo naokolo samo nikako precizno da mi odgovorite.
A kako možeš tvrditi da materijalno telo nije ograničeno sa boravkom na zemlji,kretanjem na zemlji,ograničen da mora fizički uzimati hranu i vodu,ograničen time što mora disati,ograničen time što može da umre ako dođe do oštećenja nekih delova tela.Jeli ti to zoveš savršenstvom? Dok anđeli niti su ograničeni da borave na planeti,znači mogu leteti,kod njih nema udaljenost pošto u duhovnom svetu ne postoji dimenzija prostora,ne moraju jesti i piti jer direktno dobijaju energiju za život od Boga,ne moraju disati jer su od energije,niti mogu umreti je ne postoji mogućnost da se duhovno telo ošteti.Zar nije očigledno do upravo ovo nisu ograničenja i jeste savršenstvo u odnosu na ograničeno materijalno telo čoveka. Primer ako ti možeš da napraviš recimo kola od gvožđa,čelika da bude neuništiv i da traje,dali ćeš ti praviti kola od kartona sa niz ograničenjima i nedostataka?

Evo ti link za film koji sam u predhodnim postovima okacio, koji ti dava odgovore na svako pitanje koje si mi postavio!
Odlično urađeno samo ja priču znam malo drugačiji.I takođe ima niz nelogičnosti koji Bog nikada ne bi uradio.A nisam dobio odgovor ni u ovom videu,zašto Bog stvorio ograničena materijalna bića kada mogao sve to stvoriti u duhovnom? Zamisli da ti i tvoja žena hoćete imati dete.Dali ćeš poželeti da dete bude kao ti u tvom svetu pored tebe,ili ćeš želeti da bude u nekom drugom svetu pod drugim zakonima u telu daleko ograničenijeg od tvog.
Mislim pitanje se sam nameće,šta tu ima bolje u ograničeno materijalno telo u odnosu na savršeno duhovno telo?

Dakle, kad u Bibliji pise bijelo, to je crno. Kad pise da se Bog pokajao, to znaci da se nije pokajao.

Zbogom pameti, odoh u raspamet! :klap:
:hahaha::hahaha::hahaha:

1Mojsijeva 6:6,7 "Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu. I reče Gospod: Hoću da istrebim sa zemlje ljude koje sam stvorio, od čoveka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio."

Besmrtna se mnogo prevarila. To je kada tumačimo onako kako želimo,ne onako kako piše.

Bog je savrsen, bezgresan... kada pocnes da se obazires na to, poceces da shvatas Boga :)

Ja i dalje ne shvatam Boga,ako je savršen zašto stvarao ograničena nesavršena materijalna bića? Mi na tom videu imamo pola videa događanja u duhovnom svetu kada nije ni postojalo materijalni univerzum i naš materijalni svet.Ni traga zašto Bog nije nastavio svoje stvaranje u duhovnom svetu.

ne nego se uzima u obzir ceo kontekst , a ne hvata se za rec... :cao:
E pa ne može tako.Gde nam odgovara tumačimo reč bukvalno,a tamo gde nam ne odgovara tumačimo nešto drugo.Po tome ni jabuka kao reč nemora da znači da smo zbog jabuke isterani iz raja,već da jabuka u tom kontekstu simbolizuje nešto.Pa i Adam i Eva možda simbolizuju mnoštvo bića koje sotona prevario.

:hahaha::hahaha::hahaha:

1Mojsijeva 6:6,7 "Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu. I reče Gospod: Hoću da istrebim sa zemlje ljude koje sam stvorio, od čoveka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio."

Besmrtna se mnogo prevarila. To je kada tumačimo onako kako želimo,ne onako kako piše.

rekoh ti gledaj ceo smisao ne kaci se za rec...

AL NE VREDI... tebi... da se stvarno pokajao unistio bi ga zauvek...

ta rec pokajao sto tu pise znaci zazalio... nije se pokajao... bilo mu je zao zbog zla...

rekoh ti gledaj ceo smisao ne kaci se za rec...

AL NE VREDI... tebi... da se stvarno pokajao unistio bi ga zauvek...

ta rec pokajao sto tu pise znaci zazalio... nije se pokajao... bilo mu je zao zbog zla...
Pa jeste uništio čovečanstvo.Ostao samo Noje i njegova porodica.
Sada ispada da nešto nije štimalo ni kod Noja a da to Bog nije video,čim smo svi potomci Noja i njegove porodice.Znači nešto ne štima sa tumačenjima.

Pa jeste uništio čovečanstvo.Ostao samo Noje i njegova porodica.
Sada ispada da nešto nije štimalo ni kod Noja a da to Bog nije video,čim smo svi potomci Noja i njegove porodice.Znači nešto ne štima sa tumačenjima.

Tada je unistio samo zle ljude...
Nije unistio covecanstvo... niti ce ga ikada unistiti...
Bog ima pravo da uniosti zlo i to je pravedno...
Ne stima sa tvojim razumevanjem Biblije...

Cim je postedeo Noja znaci da je bilo sve u redu sa njim:)

Tada je unistio samo zle ljude...
Nije unistio covecanstvo... niti ce ga ikada unistiti...
Bog ima pravo da uniosti zlo i to je pravedno...
Ne stima sa tvojim razumevanjem Biblije...

Cim je postedeo Noja znaci da je bilo sve u redu sa njim:)
Zar je čovečanstvo Noje i njegova porodica bila?
Ako sa mojim razumevanjem nešto ne štima objasni mi.Ako sa Nojem bilo sve u redu,kako Bog nije predvideo da će njegovi potomci biti isti kao pre potopa?
Takođe neka mi tvoje razumevanje objasni jer nikako da dobijem odgovor,po čemu je materijalno ograničeno telo savršeniji od duhovnog savršenog bića,i zašto Bog odabrao baš stvaranje materijalnih bića umesto duhovnih bića?

Mnogo gluposti ljudi vekovima pokusavaju da izokrenu i time ne samo da zaglupljuju sami sebe nego i druge.Poslednji dani su zapisani u svetom pismu.Govoti se da ce u poslednjim danima biti gore nego ikada, vatra, glad, nezapamcene klimatske nepogode i naravno rat izmedju dobrih i zlih zljudi. Vatikan (rimokatolicka crkva) i hriscanska crkva.Odnosno rat izmedju istoka-rusija-azija-kina i dr protiv evrope i amerike...

Zar je čovečanstvo Noje i njegova porodica bila?
Ako sa mojim razumevanjem nešto ne štima objasni mi.Ako sa Nojem bilo sve u redu,kako Bog nije predvideo da će njegovi potomci biti isti kao pre potopa?
Takođe neka mi tvoje razumevanje objasni jer nikako da dobijem odgovor,po čemu je materijalno ograničeno telo savršeniji od duhovnog savršenog bića,i zašto Bog odabrao baš stvaranje materijalnih bića umesto duhovnih bića?

Sta ti nije jasno, sta je covecanstvo ili ? :think:

Bog je sve predvideo...

Dao je ljudima da biraju dal ce slediti Boga ili nece, kao sto je i znao da ce uvek biti ljudi koji su verni Bogu...
Covecanstvo se razvilo od Adame i Eve bez obzira sto su oni zgresili, pa kasnije preko Noja...

Bozja nemara je da zemlju napuni ljudima i tu nameru je i ostvario..

Danas pravedni ljudi i verni Bogu ce biti temelj novog savrsenog sveta kojim ce Bog vladati u vecnosti...

Kada sam ja rekla da je materijalno telo savrsenije od duhovnog?

Bog je stvorio i andjele - duhovna bica i ljude koji su materijalna i duhovna bica.......

Sta nije jasno???

Sta ti nije jasno, sta je covecanstvo ili ? :think:

Bog je sve predvideo...

Dao je ljudima da biraju dal ce slediti Boga ili nece, kao sto je i znao da ce uvek biti ljudi koji su verni Bogu...

Šta ti nije jasno?
Pitam dali je tebi čovečanstvo mnoštvo ljudi ili samo Noje i njegova porodica,pošto tvrdiš da Bog nije uništio čovečanstvo?
Zašto Noje imao potomke nevernike ako je sam bio izabran od Boga jer je bio veliki vernik pa da se od njega obnovi čovečanstvo?
I ako je Bog predvidio da će ljudi biti zli, što se pokajao.Pokajanje dolazi samo kada nas nešto iznenadi,nešto neočekivano.Kako može Bog da se pokaje za nešto kada to nije njegova osobina?

Bozja nemara je da zemlju napuni ljudima i tu nameru je i ostvario..
A što nije nastavio to činiti u duhovnom svetu gde On obitava?

Danas pravedni ljudi i verni Bogu ce biti temelj novog savrsenog sveta kojim ce Bog vladati u vecnosti...
A zašto Bog većnost ne gradi u duhovnom savršenom večnom svetu,zašto u ograničenom materijalnom svetu? Šta će uopšte Bogu materija pored savršenog duha?

Kada sam ja rekla da je materijalno telo savrsenije od duhovnog?
Bog je stvorio i andjele - duhovna bica i ljude koji su materijalna i duhovna bica.......
Pa ja pitam tebe dali je po tebi ograničeno materijalno telo savršeno ili je duhovno telo savršeno? Koje telo po tebi savršeno? I zašto Bog stvara od ograničene materije bića,kada može od duha da stvara savršena bića?
Što sada nije jasno u ovim jednostavnim pitanjima.

Šta ti nije jasno?
Pitam dali je tebi čovečanstvo mnoštvo ljudi ili samo Noje i njegova porodica,pošto tvrdiš da Bog nije uništio čovečanstvo?
Zašto Noje imao potomke nevernike ako je sam bio izabran od Boga jer je bio veliki vernik pa da se od njega obnovi čovečanstvo?
I ako je Bog predvidio da će ljudi biti zli, što se pokajao.Pokajanje dolazi samo kada nas nešto iznenadi,nešto neočekivano.Kako može Bog da se pokaje za nešto kada to nije njegova osobina?

A što nije nastavio to činiti u duhovnom svetu gde On obitava?

A zašto Bog većnost ne gradi u duhovnom savršenom večnom svetu,zašto u ograničenom materijalnom svetu? Šta će uopšte Bogu materija pored savršenog duha?

Pa ja pitam tebe dali je po tebi ograničeno materijalno telo savršeno ili je duhovno telo savršeno? Koje telo po tebi savršeno? I zašto Bog stvara od ograničene materije bića,kada može od duha da stvara savršena bića?
Što sada nije jasno u ovim jednostavnim pitanjima.
Pa nije unistio covecanstvo, da je unistio covecanstvo ne bi bilo nikoga...
U potopu je unistio zle, ostali su Noje i njegova porodica i preko njih je nastavljeno da se razvija covecanstvo...
Tada je Bog presudio zlima i unistio ih je u potpou...
Nije smeo da dozoli da se zlo mnozi i time ugrozi njegovu nameru...

Bogu je dovoljno dvoje ljudi da bi postojalo covecanstvo...
Namera Bozja je da zemlja bude napunjena ljudima, tu nameru je Bog i ostvario... postoji Zemlja i covecnasto :)
Od Noja je razvijeno covecanstvo.....
Bog se nije pokajao, bilo mu je zao jer su mnogi izabrali zlo, samo nije mogao da dozvoli da se razvije zlo covecanstvo zato ih je i unistio u potopu...
Pogresno shvatas tu rec pokajanje... koja ne znaci da se pokajao sto je stvorio coveka, da je bilo tako ljudi ne bi ni postojali...
Sve bi ih unistio...

Bog sve moze da predvidi tako i da covek moze postati zao... Takodje je znao da ce uvek biti dobrih ljudi...

Njemu je to dovoljno da bi na temelju tih dobrih ljudi se razvilo u novom svetu, covecantvo u vecnosti...

Bog je stvorio andjele da budu sa njim u duhovnom podrucju, a zemlju je nacinio sa ciljem da je napuni ljudima:)

Sada nismo savrseni, ali u buducnosti Bog ce coveka dovesti do savrsenstva i mocice tako da zivi vecno na zemlji... to je i Bozja namera za zemlju...

Sva Bozja stvorenja su stvorena kao savrsena... Ljudi su izgubili savrsenstvo jos od Adama... ali ce preko zrtve Isusa Hrista to biti ispravljeno u buducnosti.... Bog ce ih dovesti do savrsenstva kako dughovnog tako i materijalnog...

A andjeli su savrsena duhovna bica, savrsena za svoju vrstu...

Bog je iz ljubavi stvorio druga inteligentna stovrenja, andjele a zatim i ljude...

Kao sto i ljudi iz ljubavi stvaraju novi zivot...

Poslednja izmena:
Gubim volju da ti uopste objasnjavam, kada nisi u filmu u kojem je sve detaljno objasnjeno nisi uspeo da nadjes odgovor....

Ja govorim o autoru priče o Adamu i Evi.Nije Adam i Eva pisala ono što je u Bibliji.
Mislio sam da nema potrebe da ti objasnjavam da Bog sve vidi i sve zna, i da je On, da kazem nadahnuo Mojsija da napise 5 knjiga...dakle nije Mojsije pisao iz svoje glave vec mu je Bog ''govorio''....e sad na koji nacin se Bog obracao Mojsiju i ''govorio'' mu sta da pise to je za nas nebitno, a mozda i nerazumljivo...ali ono sto je bitno je to da je Biblija Bozija rec, a ne remek delo nekog coveka...

Možda mi promaklo,ali gde piše u Bibliji tačnije u Jevanđelju da je Isus Hrist rekao kako te događaje napisao preko Mojsija?
Kao prvo to nemora da pise u Jevandjelju....a ovo sto me pitas je zaista, bez uvrede, smesno...ocigledno je da ne poznajes dovoljno Bibliju da bi to razumeo...pitaj bilo koga ko makar malo poznaje Bibliju i reci ce ti da je Bog preko Mojsija napisao prvih 5 knjiga Biblije, a kasnije preko drugih ljudi....da znas koliko je Biblija slozena nebi dovodio u pitanje to da je covek sam napisao...

Ja dobio sve ali ne i precizan odgovor.Sve idete okolo naokolo samo nikako precizno da mi odgovorite.
Odgovor ti je dat, sad je tvoj problem sto slabo kapiras....moj prijateljski savet ti je da procitas svaki post ponovo i da odgledas film koji sam ti postavio....jer ti je odgovor vise puta dat!

A kako možeš tvrditi da materijalno telo nije ograničeno sa boravkom na zemlji,kretanjem na zemlji,ograničen da mora fizički uzimati hranu i vodu,ograničen time što mora disati,ograničen time što može da umre ako dođe do oštećenja nekih delova tela.Jeli ti to zoveš savršenstvom? Dok anđeli niti su ograničeni da borave na planeti,znači mogu leteti,kod njih nema udaljenost pošto u duhovnom svetu ne postoji dimenzija prostora,ne moraju jesti i piti jer direktno dobijaju energiju za život od Boga,ne moraju disati jer su od energije,niti mogu umreti je ne postoji mogućnost da se duhovno telo ošteti.Zar nije očigledno do upravo ovo nisu ograničenja i jeste savršenstvo u odnosu na ograničeno materijalno telo čoveka.
Pa zaista ne mogu da verujem da jos uvek ides po svom...ko je rekao da smo mi sada savrseni?nadji mi post gde sam to rekao? Pogledaj u filmu koji sam ti dao kako su izgledali Adam i Eva, da li su bili smrtni....u filmu je mozda 1% prikazano kako je to nekad izgledalo, ali dovoljno da bi se razumelo....
U bibliji pise, sto oko nije videlo, i sto uho nije culo, to ceka onog ko zivi po Bozijem zakonu!

Primer ako ti možeš da napraviš recimo kola od gvožđa,čelika da bude neuništiv i da traje,dali ćeš ti praviti kola od kartona sa niz ograničenjima i nedostataka?
Prema tome, los ti je primer....kola su u pocetku bila od gvozdja, celika...ali nisu bila poslusna pa su sada od kartona....

Odlično urađeno samo ja priču znam malo drugačiji.I takođe ima niz nelogičnosti koji Bog nikada ne bi uradio.A nisam dobio odgovor ni u ovom videu,zašto Bog stvorio ograničena materijalna bića kada mogao sve to stvoriti u duhovnom? Zamisli da ti i tvoja žena hoćete imati dete.Dali ćeš poželeti da dete bude kao ti u tvom svetu pored tebe,ili ćeš želeti da bude u nekom drugom svetu pod drugim zakonima u telu daleko ograničenijeg od tvog.
Mislim pitanje se sam nameće,šta tu ima bolje u ograničeno materijalno telo u odnosu na savršeno duhovno telo?

Kao prvo u videu imas odgovor, pogledaj ponovo deo koji te zanima ako hoces....
Hoces da kazes da je Bog odbacio svoju decu (stvorenja)....pa ne lupaj nesto sto ne znas, bolje ti je da cutis, nego sto ista progovaras, jer samo ides iz greha u greh....
Bog je stvorio svoju decu i ziveo sa njima, ali ta deca nisu zelela da imaju Oca, i sad Bog je kriv sto je dopustio svojoj deci da se odvoje od njega (jer su to ona trazila)....ali Bog kao dobar otac, pusta svoju decu da vide kako je ziveti odvojeno od Oca, da se vise nikada ta deca ne odvoje od Njega (Oca).....ali ne zaboravimo i to da mi nemozemo videti svog Oca ali mozemo sa Njim da pricamo i da mu se molimo za oprostaj....

Meni tu otpočetka priče neštimaju neke stvari
prvo ako je Bog apsolutan i neograničen gde prestaje on a počinje on jer apsolut nema granicu,
drugo ako je on tvorac svega zašto ima potrebu da ratuje sa kepecima i da ih davi u vodi kad može da ih jednostavno izbriše,tako je sve jedno čime če ih ubiti vodom mačem ili jednostavno izbrisati kreaciju koku je stvorio osim ako mu brisanje nije dovoljno surovo ali u tom slučaju imamo problem sa ljubavlju,
treče nije uništio celo čovečanstvo nego samo zle a preživeo samo noje i sinovi,tu imamo nekoliko problema prvo dali je noje čovečanstvo i dali je samo on na celom svetu bio pravedan,dalje ako su ostali sinovi i supruge pa napunili svet onda u sledečoj generaciji imamo problem sa incestom jer su se deca brače morala pariti međusobno.
ima još mnogo toga ali zasad je ovo dovoljno.

Lobsanže, pokušavaš zdravom logikom da pokažeš da postoje rupe u nečemu što nema nikave logike, i čiji pobornici jasno stavljaju do znanja da u njihovom sistemu mesta za logiku nema. To je isto kao stanovniku Stare Grčke dokazivati da Atina ne može da iskoči iz Zevsove glave jer je glava mala da u nju stane odrasla osoba.

Ja ti dajem reputaciju za trud, ali od onih koji tvoju poruku treba da prime i razumeju - nećeš dobiti ništa... :)

prvo ako je Bog apsolutan i neograničen gde prestaje on a počinje on jer apsolut nema granicu,
drugo ako je on tvorac svega zašto ima potrebu da ratuje sa kepecima i da ih davi u vodi kad može da ih jednostavno izbriše,tako je sve jedno čime če ih ubiti vodom mačem ili jednostavno izbrisati kreaciju koku je stvorio osim ako mu brisanje nije dovoljno surovo ali u tom slučaju imamo problem sa ljubavlju,
treče nije uništio celo čovečanstvo nego samo zle a preživeo samo noje i sinovi,tu imamo nekoliko problema prvo dali je noje čovečanstvo i dali je samo on na celom svetu bio pravedan,dalje ako su ostali sinovi i supruge pa napunili svet onda u sledečoj generaciji imamo problem sa incestom jer su se deca brače morala pariti međusobno.

To je sve problem iz tvog ugla, coveka...
Bog je daleko mudriji i pametniji od coveka i njemu nije nista problem..
Takodje sve sto je uradio uradio je na najbolji moguci nacin...
Mi mozem ovideti samo ono sto vidimo, a Bog vidi sve.. uzima u obzir sve sto postoji kada odlucuje...

Problem je sto je stvorio andjele i ljude sa slobodnom voljom i nije u skladu ni sa ljubavlju niti je mudro da ih jednostavno zbrise, vec dozvoljava vreme da se ljudi pokaju i odvrate od zla i dobiju mogucnost da zive...
takodje vreme je potrebno da se dokazu sporna pitanja u univerzumu... al to je opsirna tema...

Tako je i pre potopa dao ljudima vreme nekih 50 god je Noje njima propovedao i gradio arku i pozivao ih da se odvrate od zla... Ljudi nisu poslusali Noja i nisu se vratili Bogu i zato ih je Bog unistio u potopu..
Covecanstvo je razvijeno od Noja, zatim... Incest nije postojao tada jer su ljudi bili blizu savrsenstva... Kasnije je Bog zakonom zabranio odnose izmedju ljudi do nekog 4 kolena i to je tada incest...

Bozji zakon se menja, za coveka, i vazi za odredjen vremenski period... Samo su Bozanska nacela vecna...

toliko za sada...

Poslednja izmena:
nastavak prethodnog posta...

zasto je Bog dopustio zlo...

Mnogi se pitaju zasto je Bog dozvolio da postoji zlo, s obzirom da je svemocan i apsolut...
Da li je to mogao spreciti???
Da li je predvideo nastanak zla, stvarajuci inteligentna stvorenja...???
Da li je mogao pri prvobitnom grehu da odmah unisti urocnike zla i zasto to nije uradio???

Znamo da je na samo pocetku ljudske istorije prvi ljudski par zgresio, svojevoljno iako su stvoreni kao savrseni... LJudi i andjeli su stvoreni kao savrsena bica sa slobodnom voljom... i Bas ta slobodna volja ih cini savrsenima jer mogu iz ispravnog motiva, tj ljubavi sluziti Bogu... kako su i stvoreni ...
Slobodna volja je faktor zbog koga su ljudi pogresili, i zbog koga se jedan andjeo najpre pobunio protiv Boga, to je Sotona Djavo...
I time je Bozje ime od pocetka oklevetano, a njegov Suverenitet tj pravo da vlada dovedeno u pitanje, kao i integritet coveka i andjela... Jer Sotona je zeleo da njega obozavaju ljudi, umesto Boga i uspeo je zavesti prvi ljudski par, tvrdio je moze od Boga odvratiti sve ljude...

Da bi se odgovorilo ova na sporna pitanja u univerzumu, da bi se dokazalo ko ima pravo da vlada, tj da jedino Bog Jehova ima pravo da vlada i da je sva inetligentna stvorenja stvorio ispravno, trebalo je dozvoliti vreme...

Iako su ljudi zgresivsi postali nesavrseni, tj podlozni grehu i smrti, oni su mogli odrazavati osobine Boga i kao takvi takodje mogu biti verni njemu, sto je i dokazano kroz istoriju covecanstva, jer uvek je bilo ljudi koji su mu bili verni na osnovu svoje slobodne volje i time je dokazano da su ljudi stvoreni kako treba…
Na primeru Jova je to dokazano, da nesavrseni ljudi mogu biti odani i lojalni Bogu uprkos kusnjama,
i da su mu odani iz ispravnog motiva, iz ljubavi... Jov iako je bio iskusavan od strane Sotone, on to nije znao, misio je da mu je nevolje naneo Bog, ali je zbog svoje ljubavi ostao odan njemu...
On je mislio da Bog kao tvorac ima pravo da mu kako da zivot,tako da mu i oduzme kada je rekao "Bog dade Bog uze "......
Takodje je iskazao veru u vaskrsenje, da ga Bog moze vratiti u zivot....
na osnovu onoga sto je znao o Bogu....

Takodje i andjeli, neki su se pobunili ali nikad ne svi, vecina je ostala verna Bogu na osnovu svoje slobodne bolje…. Time je dokazan i njihov integritet...

A i pored toga sto su prvi ljudi zgresili, Bozja namera je bila da se oni mnoze i da napune zemlju... Bog nije mogao odustati od svoje namere, on ju je ostvario time sto je dopustio da nesavrseni ljudi imaju potomstvo…. I da napune zemlju… I za to je bilo potrebno vreme…. i time je Bozja namera ostvarena...

A tkodje odmah nakon su zgresili prvi ljudi Bog je nasao nacin da otkupi covecanstvo od greha i smrti preko Svog SINA Isusa Hrista, tako sto bi ga poslao na zemlju da umre za otkup nasih greha. A i za to je bilo potrebno vreme, Isus je trebao doci kroz odredjenu lozu…

Takodje ono sto predstoji je unistenje zla
( u Bozjem ratu Armagedonu kada ce ON ocictiti zemlju od zla, naravno unistice i zle ljude…) kao i uzrocnike zla - Sotonu i njegove demone… nakon Armagedona koji predstoji.

ce preko Bozjeg Kraljevstva - 1000 god vladavine mira na celu sa Isusom Hristom kao kraljem, dovesti ljude ponovo do savrsenstva, i time ce otkloniti svu stetu koja je naneta ljudima…da bi ljudi mogli da zive vecno u raju na zemlji kao savrsena bica - sto je i Bozja prvobitna namera.

A mi zivimo u to vreme kada je Sudnji dan blizu, Bog zna kad je NAJBOLJE vreme da deluje, za sve nas, a i da je ranije delovao da li bi smo mi danas uopste postojali? Bog je unapred odredio dan i cas u koji ce da deluje... ali ga nije otkrio nikome...

Dela apostolska 17
30 Ne vodeći računa o vremenima neznanja, javlja sad Bog svim ljudima da oni imaju da se pokaju;

31 jer je on odredio dan u koji će celome svetu suditi po pravdi, preko čoveka koga utvrdi, o čemu dade svima pouzdan dokaz, uskrsnuvši ga iz mrtvih...

Kada se bude pocelo ispunjavati prorocanstvo o kraju, tj velikoj nevolji iz Mateja 24, Marka 13, Luke 21, znacemo da je Armagedon blizu...

A takodje to sto on ceka da zlo bude na vrhuncu da bi ga unistio je u skladu sa njegovom prirodom…

prvo ako je Bog apsolutan i neograničen gde prestaje on a počinje on jer apsolut nema granicu
E pa vidis nesto u svemiru mora biti vecno, ma koliko tebi to zvucalo nemoguce, predpostavljam da si ateista za tebe je naprimer materija vecna u proslosti.
Nema Bog nikakvu potrebu da ratuje, on stvara bica i dava im slobodnu volju, da cine dobro, ali ta bica su pocela da cine zlo, i Bog ih pusta da vide sta ce se desiti ako cine zlo.
Noje nije covecanstvo, ali je od njega nastalo covecanstvo....Ocigledno da je samo on bio pravedan (i njegova porodica)....kada se pravio brod, niko nije zeleo da mu pomogne, kada je brod zavrsen vrata su bila otvorena pa je mogao da udje ko hoce, medjutim niko nije usao i tu Bog nista ne moze....
Zbog nagomilanih mutacija u genima iz braka u srodstvu se radjaju degenerisana deca.U vreme dok je genetska struktura ljudi bila cista, brak u srodstvu nije imao stetne posledice.

Lobsanže, pokušavaš zdravom logikom da pokažeš da postoje rupe u nečemu što nema nikave logike, i čiji pobornici jasno stavljaju do znanja da u njihovom sistemu mesta za logiku nema. To je isto kao stanovniku Stare Grčke dokazivati da Atina ne može da iskoči iz Zevsove glave jer je glava mala da u nju stane odrasla osoba.

Ja ti dajem reputaciju za trud, ali od onih koji tvoju poruku treba da prime i razumeju - nećeš dobiti ništa... :)

Pokušavam samo da ukažem da biblija kao tvorevina uma nosi simboliku i da kao takva može biti inspirativna i u dobrom i u lošem smislu.Ljudi inspirasani njome istom knjigom su činili dobra dela stvarali lepotu u umetnosti ali isto tako i progonili druge i spaljivali.Međutim uvek je postojao problem u prošlosti kao i u sadašnjosti u ljudima koji su prisvajali monopol na tumačenja,nekad su im pravne mogučnosti dozvoljavale surovost prema neistomišljicima i to su obilato koristili danas srečom društvena uređenja nedozvoljavaju surove obračune ali su prešli na suptilnije alate.Problem leži u doslovnom tumačenju.U bibliji postoje i istorijske činjenice izmešane sa istorijskim neutemeljenim pričama i kada se doslovno shvata dolazi se u opasnu zamku koja se zove poluistina a ona je najteža za razotkrivane,u ostalom to je u modernom svetu koristio Gebels pomeša činjenice sa pričom i tako stvara čvrstu propagandu koja je teško oboriva.Zato po meni ona ima vrednost ako se simbolički posmatra.

Back