Poslednja vremena

Razumeš Ilija koji će doći. Znači u budućnosti
mrzi me da tražim stih ali 99% sam siguran da tako piše
pa zato upravo ja tebe i ignorisem, a ne Сале -ta, jer je tebi mnogo dano, a njemu nije, i od tebe ocekujem, a ne od njega, no tebe mrzi, onda pogresno i naopako interpretiras, a trazeni citat se nalazi za sekundu., evo

Matej 17:9-13 BKJ

1764283663795.png
Bible.com
https://bible.com › bible › mat.17.9...

... doći Ilija?” A Isus im je odgovorio rekavši: “Ilija će doista najprije doći i sve obnoviti. Ali kažem vam da je Ilija već došao, a oni ga nisu prepoznali ...
ne rece li Hristos da je ILIJA vec dosao, znaci upotrebivsi proslost`? pa zasto ti oponiras, i kazes u buducnosti? u buducnosti je sa stanovista starozavetnog proroka, a sa stanovista kada ISUS njega citira je u proslosti, zato ga i zovemo PRETECA - ajde reci zar nije ovo kristalno jasno objasnjenje?
Istina je ruka Božija. I da pojasnim. Ono šta su ruke u materijalnom, njima prihvatamo stvari, to je Istina u duhovnom svetu, kroz istinu koja je u nama mi prihvatamo ili odbacujemo život, ideje, misli
nemoj bolje vise nista da mi "pojasnjavas", luperdas gluposti samo, a citate ako te mrzi da citas, vec bi da izopacujes iste, ostajes ignorisan, a sa saletom nastavljam polemiku

Poslednja izmena:
naravno da jeste, ali i ako ovo zvuci i izgleda kao pitanje bez upitnika, ipak je samo retorika

Hristos rece: i veca cuda od ovih ce ciniti, misleci na njegova koja je on ucinio, a to se ne desava, fakat. Ja vam samo objasnjvam zasto se to ne desava, i zasto sam i sam sprecen da cinim cuda. Prvo mora da se raskrinka sta ne valja, pa bi posle videli sta valja, i KOME SE OTKRI RUKA BOZIJA
Da bi se činila čuda mora prvo da može da se poveruje da je to moguće. Da Istina koja je u nama podržava to. Ja prvi ne verujem da će se planina pomeriti na moju zapovest, koliko god da verujem Hristu moja Istina kaže da ja to ne mogu. Tako da to čudo neće ni da se desi.
Možda bi pomogla neka manja čuda koja bi polako malo po malo preoblikovala moju Istinu da podržava čuda. Jer istina koja je u čoveku je njegov Bog I ako čovek živi u zabludi da je nešto nemoguće onda njegov bog za njega to ne može učiniti.
A mi smo kroz vaspitanje, obrazovanje i iskustva naučeni da su mnoge stvari nemoguće i sada ta naša Istina ne podržava čuda.
A istina je isto šta i vera tako da mi ne možemo da poverujemo i čuda nema.
Ljudi su dolazili samo da dodirnu Hristove haljine i isceljivali se, Ali njihova istina je to podržavala i čuda su se dešavala.
A u svom mestu gde je živeo nije mogao da tvori čudesa i jevanđelje kaže da je se čudio njihovom neverstvu.
Danas da Hristos dođe među nas sigurno ne bi mogao da tvori čudesa kakva je tvorio jer naša Istina to ne bi podržavala. Mogao bi samo da se čudi našem neverju.

pa zato upravo ja tebe i ignorisem, a ne Сале -ta, jer je tebi mnogo dano, a njemu nije, i od tebe ocekujem, a ne od njega, no tebe mrzi, onda pogresno i naopako interpretiras, a trazeni citat se nalazi za sekundu., evo

ne rece li Hristos da je ILIJA vec dosao, znaci upotrebivsi proslost`? pa zasto ti oponiras, i kazes u buducnosti? u buducnosti je sa stanovista starozavetnog proroka, a sa stanovista kada ISUS njega citira je u proslosti, zato ga i zovemo PRETECA - ajde reci zar nije ovo kristalno jasno objasnjenje?

nemoj bolje vise nista da mi "pojasnjavas", luperdas gluposti samo, a citate ako te mrzi da citas, vec bi da izopacujes iste, ostajes ignorisan, a sa saletom nastavljam polemiku
Ako sam ignorisan ipak moram da objasnim radi drugih koji čitaju. Ako si ti mene ignorisao nisam ja tebe ništa me ne sprečava da odgovaram, drugi će čitati ako ti nećeš
Hristos prvo kaže:Ilija će doista najprije doći i sve obnoviti.
A zatim:Ali kažem vam da je Ilija već došao, a oni ga nisu prepoznali
Dakle:Ilija će doći u budućnosti pred Drugi Hristov Dolazak,
Ali je došao i pred prvi Hristov dolazak u liku Jovana Krstitelja.
Treba imati oči da se to vidi.

Ako sam ignorisan ipak moram da objasnim radi drugih koji čitaju. Ako si ti mene ignorisao nisam ja tebe ništa me ne sprečava da odgovaram, drugi će čitati ako ti nećeš
ignorisan si jer ne pricamo isti srpski jezik
to se poziva na starozavetnog proroka
i sta ti tu nije jasno?
sada izmisljas
znaci Hristos je rekao dva puta da ce da dolazi, samo ja nemam oci to da procitam? zato te ignorisem, jer citamo isto, ali ti potoim UCITAVAS nesto svoje sto ne pise
HRISTOS RECE DA JE VEC BIO, a kada rece u buducnosti, to citira stari zavet, za sz proroka su oni obojica buducnost

Matej 17,10 Upitaše ga učenici: "Što dakle pismoznanci govore da prije treba da dođe Ilija?

na ovo pitanje on njima samo kaze DA, DOCI CE, ZAPRAVO JE VEC DOSAO, takav je jezik kojim su se sluzili ne govore moderno kao mi

ne nece doci jer je vec dosao, vec se sluze afirmacijama, da doci ce, da dosao je

Poslednja izmena:
ignorisan si jer ne pricamo isti srpski jezik

to se poziva na starozavetnog proroka

i sta ti tu nije jasno?

sada izmisljas

znaci Hristos je rekao dva puta da ce da dolazi, samo ja nemam oci to da procitam? zato te ignorisem, jer citamo isto, ali ti potoim UCITAVAS nesto svoje sto ne pise
HRISTOS RECE DA JE VEC BIO, a kada rece u buducnosti, to citira stari zavet, za sz proroka su oni obojica buducnost

Matej 17,10 Upitaše ga učenici: "Što dakle pismoznanci govore da prije treba da dođe Ilija?

na ovo pitanje on njima samo kaze DA, DOCI CE, ZAPRAVO JE VEC DOSAO, takav je jezik kojim su se sluzili e govore moderno kao mi

ne nece doci jer je vec dosao, vec se sluze afirmacijama, da doci ce, da dosao je
Nije tačno da se poziva na starozavetnog proroka, njegovi učenici su se već pozvali pitajući ga. TAko da on dogovara sa "Ilija će doista najprije doći i sve obnoviti." Naglasava "doista" Dakle govori u budućnosti.
Ali ti to ne želiš da vidiš

Nije tačno da se poziva na starozavetnog proroka,
a odakle onda pismoznalcima ta ideja da ce ilija prvo da dodje i sve uredi?
njegovi učenici su se već pozvali pitajući ga
pa odakle onda njima ta ideja?
nemas ti pojma, samo varas, ovo ti je drugi pokusaj prevare, prvi je bio kao mrzi me da trazim citat 99% sam siguran da tako piše - varas!
njegovi učenici su se već pozvali pitajući ga. TAko da on dogovara sa "Ilija će doista najprije doći i sve obnoviti." Naglasava "doista" Dakle govori u budućnosti.
Ali ti to ne želiš da vidiš
ucenici ga pitaju kako je napisano i kako pismoznalci kazu za buducnost, a on sta da kaze, da opovrgava? ne, on to potvrdjuje, pozivajuci se na sz proroka za koga i pitaju, samo kaze vec je bio,a ne kaze da ce I OPET, PONOVO da dolazi

Poslednja izmena:
Razumeš Ilija koji će doći. Znači u budućnosti
mrzi me da tražim stih ali 99% sam siguran da tako piše
gde pise? tebe cak ne zanima da je to iz starog zaveta, jer bi onda morao da shvatis, ili ti koje pokusavas da prevars da je sa stanmovista sz proroka to buducnost, Hristova i Krstiteljeva... e zato ti to krijes ili ne znas, sto je malo verovatno

ti samo krijes od ljudi da je to starozavetni prorok rekao da ce doci prvo ilija, a Hristos ga potvrdjuje da je NJEMU PRETECA TADA, samo sto pismoznanci ne poznase ni jednoga

ti samo krijes od ljudi da je to starozavetni prorok rekao da ce doci prvo ilija, a Hristos ga potvrdjuje da je NJEMU PRETECA TADA, samo sto pismoznanci ne poznase ni jednoga
Reči su ionako nesavršen alat da se prenesu ideje, pa svako može da nađe ono šta hoće.
Moj um nije sposoban za takve mentalne akrobacije,
A kad se setim da je Hristos pozvao proste ljude čiji intelekt nije sposoban za mentalne akrobacije, onda sam prilično uveren da je moj pristup dobar

@bas kao

Malahija, glava 4
Ево, ја ћу вам послати Илију пророка прије него дође велики и страшни дан Господњи;
Djela apostolska, glava 2
Сунце ће се претворити у таму и мјесец у крв прије него дође велики и славни дан Господњи.
2. Petrova, glava 3
Али ће доћи дан Господњи као лупеж ноћу, у који ће небеса с хуком проћи, а стихије ће се од ватре распасти а земља и дјела што су на њој изгорјећe
Evo i Malahija kaže da će Ilija doći pre nego dođe dan Gospodnji.
A ova druga dva stiha su tu da te ponovo tvoj intelekt ne zbuni u pogledu dana Gospodnjeg

Back