A nas budiste ko je.e...Da nije pravoslavnog i rimokatoličkog monaštva, antihrist bi se već zacario
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A nas budiste ko je.e...Da nije pravoslavnog i rimokatoličkog monaštva, antihrist bi se već zacario
Kako nisu kada obozavaju osobu koja je sebe mesto Hrista stavila za glavu crkve?Rimokatolici nisu jeretici već su upali u neke zablude, ali nisu jeretici. Problem je nastao zato što su ublažili postove i tako duhovno oslabili i upali u neke zablude. To će Duh Sveti da reši, taj nesrećni raskol između istočne i zapadne crkve.
Lose ne lose, ti si po Sv, ocima i kanonima pod atemom.Šta kaže sveti Jovan Kronštatski: "Много је оних који пропадају у безбожништву и разврату." Kod nas pravoslavnih je stanje bolje?! Stanje je isto loše.
Rimokatolici nisu jeretici već su upali u neke zablude, ali nisu jeretici. Problem je nastao zato što su ublažili postove i tako duhovno oslabili i upali u neke zablude. To će Duh Sveti da reši, taj nesrećni raskol između istočne i zapadne crkve.
Ko ovo piše i citira? Adventista (subotar). Glumiš nekog tu zilota. Ja sam za mir i slogu u vaseljenskom Crkvi u ortodoksiji, a vama to smeta.(Из ,,Окружне Посланице ” Источних Патријараха 1848.год.)
Ви, пак, Латини, који сте измијенили и искварили не само онако изложено исповиједање Православне Вјере, но и многа њихова свештена Црквена Предања, достојни сте тога да вас називамо не само расколницима, него баш и јерстицима, као нарушитеље Апостолских и Отачких правила и Предања. Закон благочастивих царева и устав Црквени кажу: „Ако неко нешто најмање измијени у Православној Вјери, тај је јеретик ...
(Св. Максим Исповедник)
1. Отсекли смо Латине од нас ни због каквог другог разлога, но зашо што су не само шизматици, него су такође и u. Због тога је потпуно неправилно ујединити се са њима“
(Св. Марко Ефески)
2. Сведочанства западних учитеља не признајем, нити прихватам. Педпостављам да су они покварени, јер у стварима православне вере не може бити компромиса.
(Св. Марко Ефески)
A ovaj te je potpuno opisao:
4. Уколико се удаљујем од њих, утолико се сједињујем са Истином и са Светим Оцима, правим богословима Цркве; а који себе прибрајају унијатима (папистима) такви далеко стоје од Истине и од блажених Учитеља Цркве.
(Св. Марко Ефески)
Римска црква, пак, одавно је застранила у јерес и новотарије. Још је свети Василије Велики обличио у томе неке епископе римске у својој посланици Јевсевију Самосатскоме:“…Они истину не знају и не желе да знају Са онима који им истину проповиједају, они се споре, а саме утврђује јерес!…“
(Св. Амвросије Оптински)
To pisu tvoji sveci, tvoja crkva.Ko ovo piše i citira? Adventista (subotar). Glumiš nekog tu zilota. Ja sam za mir i slogu u vaseljenskom Crkvi u ortodoksiji, a vama to smeta.
Ništa ja ne glumim. Što mislim to i kažem - napišem. I ne kažem da sam u pravu, već da je to moje mišljenje koje može biti i pogrešno. Ako neko glumi, onda si to ti, citiraš tu svece za koje posle kažeš da su bili miks poganstva i hrišćanstva.Налажем свом народу Божјем на Кипру, који сте истинска деца Католичанске Цркве, да бежите главом без обзира од свештеника који су пали у латинску обману и да не залазите у њихове цркве, нити да благослов из њихових руку случајно примате.Јер, боље је да се сами у кућама Богу молите, него ли да са латиномислећима заједно у цркве идете, да не бисте заједно са њима наследили пакао.
(Свети Герман Нови, Патријарх Цариградски (Јосиф Вријеније))
To pisu tvoji sveci, tvoja crkva.
A ti to odbacujes.
Kada te covek stisne, pokazes da samo glumis pravoslavca.
i, pakao ti ne gine.
Po pravoslavnoj crkvi, pakao ti ne gine.
Ti si prakticno odbacio pravoslavlje, samo si navijac, na usta.Ništa ja ne glumim. Što mislim to i kažem - napišem. I ne kažem da sam u pravu, već da je to moje mišljenje koje može biti i pogrešno. Ako neko glumi, onda si to ti, citiraš tu svece za koje posle kažeš da su bili miks poganstva i hrišćanstva.