Posle SAD i Velika Britanija dala dozvolu Ukrajini da raketama gađa duboko unutar Rusije

Da li sledi direktan sukob izmedju Rusije i NATO?

• Ukupno glasova
    47

1717525696-000_34V83TQ-750x500.jpg
Brendan SMIALOWSKI / AFP

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju, rekli su izvori upoznati sa situacijom, javlja Rojters.

„Ukrajina planira da izvede prve udare na velike udaljenosti u narednim danima“, rekli su izvori, ali nisu otkrili detalje iz bezbednosnih razloga, dok je Bela kuća odbila da komentariše.
Promena politike usledila je nakon što je Rusija rasporedila severnokorejske kopnene trupe kako bi ojačala svoje snage, što je izazvalo zabrinutost u Vašingtonu i Kijevu.
Prema neimenovanim izvorima Rojtersa, prvi duboki napadi verovatno će biti izvedeni pomoću raketa ATACMS, koje imaju domet do 300 kilometara.

Ministar: Veliki ruski napad na elektro-sistem Ukrajine – bez struje tri oblasti

Poljska podigla lovce zbog velikog ruskog napada u Ukrajini

Agencija navodi da nije jasno hoće li novoizabrani predsednik Donald Tramp poništiti Bajdenovu odluku kada preuzme vlast 20. januara.
Tramp je dugo kritikovao obim američke finansijske i vojne pomoći Ukrajini i obećao da će brzo okončati rat, iako nije precizirao kako.
Rusija je upozorila da će smatrati pomeranje ograničenja u vezi sa upotrebom američkog oružja od Ukrajine kao ozbiljnu eskalaciju.

https://www.telegraf.rs/amp/vesti/s...rajini-da-raketama-gadja-duboko-unutar-rusije

https://n1info.rs/svet/rojters-bajd...ckim-raketima-duboko-unutar-ruske-teritorije/

Jel sad idemo svi za Kanadu?
zapad je maher u medijima i propagandi. Zar nisu ono objavili pobedu u Avganistanu, Vijetnamu, Srbiji, Koreji, Siriji........i jos hiljadu puta, pobedu ukrajine nad Rusijom........?

Ne bih nikada podržao nikakav rat. Rat je suprotan svim mojim nazorima.

Baš me slabo poznaješ, ali voliš da pretpostavljaš.
Дакле, ти си противник Америке, која је започела, или уприиличила десетине ратова од другог светског рата, до данас, и западне Европе, која је следила, а врло чето давала идеје за ратове. Ако си доследни противник ратова, свакако се доследан противник западне цивлизације.

Није, јер ово овде се уоште не дешава. И да, у праву је Агафја, оно што ради Русија је едукација.
U redu ako se ne dešava.
Samo ne znam odakle one gomile likvidiranih ruskih vojnika u kurskoj oblasti, Rusija.
Šta misliš da im se desilo?

To je odluka USA...Rusija preteruje sa unistavanjem civilne infrastrukture u Ukrajini... Ukrajinci ostaju bez struje... Naravno da nasi rusofili i krvoloci nemaju ni trunke empatije prema ukrajinskom narodu...Jednostavno ne mogu sebe da nateraju ni na silu da se saosecaju sa decom Ukrajine... Licemeri.... Dakle, USA je odlucila da jos vise pomogne odbrani Ukrajine, naravno i Tramp je za to, nije ovo nikakva odluka bez saglasnosti dolazeceg rezima...Sve ide svojim tokom i postoji saglasnost u svemu tome unutar vrha...
Danas bi Ukrajinci bili srecni i u miru da im nije Amerika"pomagala".
A izgleda da ce jos da im pomaze da nestanu.
Kao sto neko rece,bolje biti neprijatelj USA nego prijatelj.

Дакле, ти си противник Америке, која је започела, или уприиличила десетине ратова од другог светског рата, до данас, и западне Европе, која је следила, а врло чето давала идеје за ратове. Ако си доследни противник ратова, свакако се доследан противник западне цивлизације.
Ne, ja sam protivnik rata, opet si omašio.

A da budem protivnik Amerike, Azije, Afrike ili Antarktika, ne pada mi na pamet.

Ne, ja sam protivnik rata, opet si omašio.

A da budem protivnik Amerike, Azije, Afrike ili Antarktika, ne pada mi na pamet.
Па ратове преоизводи скоро па искључиво запад. И ти то врло добро знаш.Антартик никад. А ни други. Само запад. Поготово овај сад, четврти рајх. Неко је крив за те ратове. Трећи рајх је започео ратове четрдесетих. Четврти све друге ратове, после другог светског рата.

Danas bi Ukrajinci bili srecni i u miru da im nije Amerika"pomagala".
A izgleda da ce jos da im pomaze da nestanu.
Kao sto neko rece,bolje biti neprijatelj USA nego prijatelj.
Amerika im nije davala oruzje na pocetku...Natamburali su onu kolonu vozila sami, niko nije ni verovao da ce to da odrade....I mnogo toga, tj. vecinu tamburanja odradise svojim oruzjem...

Па ратове преоизводи скоро па искључиво запад. И ти то врло добро знаш.Антартик никад. А ни други. Само запад. Поготово овај сад, четврти рајх. Неко је крив за те ратове. Трећи рајх је започео ратове четрдесетих. Четврти све друге ратове, после другог светског рата.
A i onda kad Rusija napadne Ukrajinu je rat počeo Zapad.
Lako tako :lol:

Stoltenberg te demantira.

Od 2014 NATO je prisutan u Ukrajini.

Ma cuti bre, totalno su ne spremni, nisu koristili nato oruzje niti su obucavani na njemu, a da ne govorimo o upravljanju vecim sistemima ili avionima...To je pocelo tek nakon rata....Bez obzira sto je Krim otet jos 2014. svejedno Ukrajinci nisu obucavani ni pripremani za upravljanje nato vojnom tehnikom...Kao sto znamo obuka za pilote je pocela tek nakon invazije na ostale delove Ukrajine, daleko posle otimanja Krima....

Back