Posle Orešnika Putin ima i Alabungu! Novo rusko oružje u stanju je da parališe NATO bez ispaljenog metka!

rusi su kao svaka velika sila instalirali gomile svojih ekstremista iz bivsih sovjestkih republika po evropi i kada pocne haos za koji sam siguran ce biti jos ludji od ovog u pionirskom parku, nece se znati ko sa kim ratruje po eu...dal lokalni fasisti il nacisti sa pomenutim anarhistima iz bivseg sssr, dal udruzeni zajedno protiv natoa koji ce da bude jedina policijska brana totalnom krljanju, ili svi troje u kompletu sto zvanicno sto nezvanicnpo protiv pobunjenog jadnog naroda iz eu kojima je ispran mozak gore nego nama u srbiji.

rusi nece ni pedalj da mrdnu samo ce da ko lutkari vuku konce isto kao ameri u 100inak ratova koje su vodili po celom svetu gde nisu ni krocili a kamoli tamo gde su i usli.
:rida:

Da, točno, ali pitanje je koliko bi to stvarno bilo učinkovito na velikoj skali. Čak i ako proizvede dovoljnu indukciju, pravi izazov je kako da to bude ciljani udarac bez da potpuno isključiš vlastitu infrastrukturu. Moderni sustavi koriste mnogo redundancije i zaštite, pa bi to zaista bio ogroman izazov da se uništi baš sve. U svakom slučaju, u svijetu u kojem je većina ključnih sustava zaštićena, EMP bi mogao stvoriti velike smetnje, ali teško da bi bio 'game-changer' u pravom smislu.
Dovoljno da omete odbranu.

Za EMP-om stižu konvencionalne rakete.

Postoje li uopšte fotografije posledica onog udara Orešnika ? :think:

rusi su kao svaka velika sila instalirali gomile svojih ekstremista iz bivsih sovjestkih republika po evropi i kada pocne haos za koji sam siguran ce biti jos ludji od ovog u pionirskom parku, nece se znati ko sa kim ratruje po eu...dal lokalni fasisti il nacisti sa pomenutim anarhistima iz bivseg sssr, dal udruzeni zajedno protiv natoa koji ce da bude jedina policijska brana totalnom krljanju, ili svi troje u kompletu sto zvanicno sto nezvanicnpo protiv pobunjenog jadnog naroda iz eu kojima je ispran mozak gore nego nama u srbiji.

rusi nece ni pedalj da mrdnu samo ce da ko lutkari vuku konce isto kao ameri u 100inak ratova koje su vodili po celom svetu gde nisu ni krocili a kamoli tamo gde su i usli.
Biće velike premetačine po Evropi ? :kafa:

Prema navodima stranih medija, ruski predsednik Vladimir Putin razmatra mogućnost upotrebe novog tajnog oružja.

Naime, Moskva razvija oružje elektromagnetnog impulsa (EMP) koje bi moglo iz korena promeniti prirodu savremenog ratovanja, upozoravaju zapadni analitičari.

TAJNI PROGRAM POD NAZIVOM “ALABUGA” – OZBILjNA PRETNjA ZA EU I NATO​

U jeku sve većih tenzija između Moskve i EU, posebno zbog uloge NATO saveza u Ukrajini, ruski predsednik Vladimir Putin navodno je dao zeleno svetlo za ubrzani razvoj superoružja zasnovanog na tehnologiji elektromagnetnog impulsa (EMP).

Oružje, poznato pod imenom “Alabuga”, moglo bi, kako tvrde zapadni izvori, da neutrališe kompletnu infrastrukturu neprijatelja – bez potrebe za korišćenjem nuklearnog naoružanja.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...zje-stanju-paralise-nato-bez-ispaljenog-metka
Pogledajte prilog 1710744

Mislim da bi Rusi ovo koristili samo u slučaju krajnje nužde
Moже ли да паралише исламисте у Приштини и Сарајеву ? Да врати статус тзв. дистрикта Брчко у састав РС односно Дејтону ?
Не може, то је превише тешко за Путина ?
Или је он киборг који ће живети још 150 година, а не старац, па да се надамо ?

Inace sam naziv alabuga je sirok aspekt naoruzanja.2006 je otvorena SIZ u ruskom tatarstanu gde se proizvode razlicite vrste oruzja uglavnom za elektronsku i protivelektronsku borbu.emp oruzje je nesto sasvim drugo i verovatno je u kontekstu zbunjivanja ubaceno to ime alabuga
20250407_120808.jpg

NATO zaseda u tri smene, više ne znaju šta će od muke zbog buga bunge.
Јок, спокојно спавају па су препустили теби да коментаришеш.
Хехехе....не би ти коментарисао тек тако. Нешто те ипак тангира.
Само немој да се нервираш, није добро за здравље.

ŠTA JE ALABUGA I ZAŠTO SE NATO PLAŠI?​

EMP oružja funkcionišu tako što stvaraju intenzivni elektromagnetni puls koji može da uništi ili onesposobi svu elektronsku opremu u velikom radijusu. Ruski program “Alabuga” koristi ovaj koncept tako što postavlja visokoenergetski elektromagnetni generator na balističku raketu, koja eksplodira na visini od 200–300 metara.

Efekat? Elektronski kolaps na površini u prečniku od 3,5 kilometara.

Takav napad ne bi prouzrokovao direktnu fizičku štetu ljudima ili građevinama, ali bi ostavio vojne sisteme, komunikacione mreže, internet infrastrukturu i zdravstvene ustanove – paralizovane.
Ovo cemo mi da dobijemo od Rusa pa kad upalimo ovo na Kosmetu prije nego se vojska vrati naebacemo se majke Siftarima, Hrvatima, Muslimanima, Bugarima i svim drugim dusmanima, naebacemo im se svima majke one turske, samo nek sacekaju kad ovo dobijemo od Rusa.

Јок, спокојно спавају па су препустили теби да коментаришеш.
Хехехе....не би ти коментарисао тек тако. Нешто те ипак тангира.
Само немој да се нервираш, није добро за здравље.
Ja se ne nerviram ni kad moja Zvezda gubi, a kamoli kad se na RT-u pojavi zlokobna kavabunga.

Volim da bockam ove što se lože na kavabungu i vesti sa RT-a i iz Informera.

Reci mi samo šta je tu loše.
Речи ћу ти крајње искрено као модератор са два форума, једног домаћег и једног иностраног. Срамота је да као модератор тролујеш а да за то време у делу у коме модеришеш не видиш гомилу кршења правилника, почев од вређања јавних личности, вређања неистомишљеника, троловање, флејмовање, провоцирање...
Уместо да се трудиш да се подигне квалитет дискусије ти га срозаваш тако што радиш то што радиш.
Извини, ти си пример лошег модератора.
Што се тиче саме теме, могао си написати, не, ја не верујем. Могао си то и лепо образложити и као модератор дати пример како се културно дискутује.
Не, ти се спушташ на ниво који није достојан модератора и тролујеш.
Ако се тиме не слажеш, онда прескочи или обриши моју критику. Воља ти. И овако радиш шта хоћеш а најмање оно што треба да радиш као модератор.

Ovo cemo mi da dobijemo od Rusa pa kad upalimo ovo na Kosmetu prije nego se vojska vrati naebacemo se majke Siftarima, Hrvatima, Muslimanima, Bugarima i svim drugim dusmanima, naebacemo im se svima majke one turske, samo nek sacekaju kad ovo dobijemo od Rusa.

Не смеју Руси да нам дају тако нешто.

Руководство Србије је неурачунљиво, а могло би доћи до самоповређивање преноса ел.енергоје Србије...:lol:

Са 20 хиљада војника?
Србија не може ни Куршумлију од Шиптара да одбрани...

Back