Poskupljuje registracija automobila!

registracija bi trebala da obuhvata

osiguranje , tehnicki i jos jedna taksa na saobracajnu infrastukturu

i to je to

osiguranje ako napravis stetu , ne treba biti profitabilno preduzece ali sprecavati zloupotrebe

tehnicki recimo 1000, i to je mnogo ali ajd

isto toliko za saobracajnu mrezu , posto dajes i kroz gorivo za puteve

Sve dok narod ne izadje na ulice ovi ce da nastave da otimaju i pljackaju

Resenje je narodni ustanak, blokada svih puteva magistrala prvo na 4 sata, onda na 12 pa onda na 24 i tako sve dok bagra lopovska sa vlasti ne ukine oporezivanje automobila jer tako nesto ne postoji nigde u svetu

ikakve vise takse , porezi itd. porez si platio pri kupovini i ne treba placati svake godine

porez na upotrebu , kao da oni tebi daju auto pa ti placas sto ga koristis

- - - - - - - - - -

Sve dok narod ne izadje na ulice ovi ce da nastave da otimaju i pljackaju

Resenje je narodni ustanak, blokada svih puteva magistrala prvo na 4 sata, onda na 12 pa onda na 24 i tako sve dok bagra lopovska sa vlasti ne ukine oporezivanje automobila jer tako nesto ne postoji nigde u svetu

svi se izredjase a seseljev porez osta

nije smetao ni ds , ni dss ni sad sns

Prodajte auto i kupite bicikl

posle ces da prodajes bicikl jer ako bi narod poceo da vozi bicikle ovi bi uveli registraciju bicikala i taksu na luksuzne bicikle koji kostaju preko 50 evra

resenje nije da budes kukavica i jajara koja klima glavom i saginje je kad god nekom lopini na vlasti pukne ona stvar da ti zavuce ruku u dzep

resenje je da izadjes da se pobunis i kazes NE DAM

jer drzavu izdrzavamo mi i njih isto, a ne oni nas.

NOVE INFORMACIJE: PO NOVOM LUKSUZNA SU SVA VOZILA SA MOTORIMA PREKO 1150 KUBIKA!

Poredjenja radi taksa za upotrebu motornog vozila po novom za vozilo sa motorima od 2000 kubika iznosice 42.000 dinara , a za vozila do 2500 kubika 44.000 dinara

Do sada je bila 28.000 din za vozila do 2000 kubika a 44.000 din za vozila do 2500 kubika

Tako da prakticno ce se izjednaciti registracija vozila od 2000 kubika i jacih

Sto znaci da ce registracija vozila do 2000 kubika poskupeti za duplo jer sa polisom i ostalim taksama izacice to na 65-70.000 dinara godisnje!

izjednacava se prakticno registracija svih vozila i kostace 500-600e

svejedno ce manje vise biti dal vozite auto od 1200 ili 5200 kubika

Mislim da ce ostati popusti na starost vozila.

Da i šta se čudiš pristalico SRS?Tvoj ljubimac je uvodio taksu na mobilne telefone.

U Šešljistanu je luksuz auto,pogledaj šta je čovek u komentarima na sajtu Novosti napisao,da je u jednoj Jermeniji registracija 50 $.

Šta si tražio to si i dobio.

Da i šta se čudiš pristalico SRS?Tvoj ljubimac je uvodio taksu na mobilne telefone.

U Šešljistanu je luksuz auto,pogledaj šta je čovek u komentarima na sajtu Novosti napisao,da je u jednoj Jermeniji registracija 50 $.

Šta si tražio to si i dobio.

taksa za mobilne telefone je bila 200 dinara i taj novac je isao u odbranu zemljue koju nam je unistio zlikovacki NATO pakt.

I za takve stvari ja podrzavam da se uzme od mene i naroda , da se naprave i poprave mostovi putevi skole bolnice.

Ali gde idu pare koje se uzimaju narodu od registracije? Niko ne zna

Drugo niko od nas nece da propadne ako ti neko uzme 100-200 dinara mesecno za nesto. Ali ako ti npr drzava rebne registraciju od 200.000 din za auto - e to je vec teska pljacka.

Tako da prakticno ce se izjednaciti registracija vozila od 2000 kubika i jacih

Sto znaci da ce registracija vozila do 2000 kubika poskupeti za duplo jer sa polisom i ostalim taksama izacice to na 65-70.000 dinara godisnje!
St ti pricas?
Nadji gde je to duplo?
Tesis se jer ti placas skoro 70000 dinara regu?
E pa nece biti velikog priblizavanja koliko god ti to hteo jer su digli i takse za ta velikolitrazna vozila.
A tek se zakuvava ono oko voznje na invalida tako da ces verovatno moci da odvezes na otpad onaj Jeep.

St ti pricas?
Nadji gde je to duplo?
Tesis se jer ti placas skoro 70000 dinara regu?
E pa nece biti velikog priblizavanja koliko god ti to hteo jer su digli i takse za ta velikolitrazna vozila.
A tek se zakuvava ono oko voznje na invalida tako da ces verovatno moci da odvezes na otpad onaj Jeep.

nije pitanje sta ja hocu vec sta hoce ovi sa vlasti.

A oni hoce da napune budzet. A budzet ce najlakse da napune tako sto povecaju registracije od 1150 do 2000 kubika kako su najavili.

Jer takvih auta u Srbiji je 95%

Ja da se pitam registrcija za sva auta bi kostala isto 40e godisnje

Ali sto bulaznis da odlazi duplo registracija za ta kola i da ce biti isto voziti auto od 2000 i 2500 kubika?
Zasto imas potrebu da dezinformises narod?
Da hoce da pune budzet hoce i moraju jer nemaju proizvodnju iz koje bi uzeli novac ali da citamo tvoje glupe odvale zaista nemamo potrebu.
Pogotovo sto sam sebe podrivas jer svega koji tvoj post ranije ima sve crno na belo a onda ti lupis dva posta kasnije kako ce registracija biti ista za dve razlicite kategorije.

Ali sto bulaznis da odlazi duplo registracija za ta kola i da ce biti isto voziti auto od 2000 i 2500 kubika?
Zasto imas potrebu da dezinformises narod?
Da hoce da pune budzet hoce i moraju jer nemaju proizvodnju iz koje bi uzeli novac ali da citamo tvoje glupe odvale zaista nemamo potrebu.
Pogotovo sto sam sebe podrivas jer svega koji tvoj post ranije ima sve crno na belo a onda ti lupis dva posta kasnije kako ce registracija biti ista za dve razlicite kategorije.

pa evo pise ti ovde lepo

Ljudi, šta ste očekivali?

Prema prvom predlogu, smanjiće se razlika u ceni obračuna kubikaže. Na primer, sada je registracija za 2.0 motor sa 140KS registracija oko 28.000, dok je za 2.2 sa 170KS registracija 50.000.
Po novom registracija za 2.0 će biti oko 42.000 din, dok za 2.2 će biti - 44.000.
Naravno, ovo važi za automobile istog godišta i iste tržišne vrednosti.

U praksi to znači da dolazi do linearnog izjednačavanja, počevši od 0.8 pa naviše - ili u prevodu poskupljenje po kategoriji oko 20% ako se zadrži obračun prema kubikaži.

Ako se uvede obračun spram vrednosti vozila, u tom slučaju bi sledovalo bi poskupljenje obaveznog auto osiguranja od najmanje 40% - što je opet posledica pristupanja osiguravajućih kuća Evropskom udruženju osiguravača.

Obrni-okreni - poskupljenje od bar 20% je neminovno.

A šta će narod da uradi? A pa ništa, plaćaće kao i do sada, voziće se kao i do sada, svi ćemo biti Internet ratnici i plaćaćemo najskuplje gorivo, registraciju koja nije spram našeg budžeta i biće nam lepo.

A i u samom tekstu pise da ce se za neke kategorije povecati registracija a za neke smanjiti. Jasno logicno, povecace se za ove kojih ima mnogo a smanjice za ovih kojih ima malo i tako ce dobiti jos para u budzetu na ime registracije

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=1160166#k21009803

Pa to je komentar nekog lika koji razmislja kao ti!!!! :hahaha:
Kad sam ja hteo da registrujem BMW 525d sa 177ks 2004 registracija je kostala 62000 dinara.
I sama registracija za 2.0 sa 140ks je 34500 dinara.
Posle se odbije cena tablica i saobracajne a to je 4000 dinara manje tako da ne znam odakle je taj ko je pisao taj tekst izvukao tu dezinformaciju.

Poslednja izmena:
nisam ja nista pisao ali to je najlogicnija stvar

Cilj vlasti je da prikupi sto vise novca od gradjana po osnovu registracije

A to se najbolje moze uciniti tako sto se digne registracija kategorijama vozila kojih ima najvise . Plus se smanji ovim vecim kubikazama tako da ih demotivises da registruju na invalida.

Znaci kad stavis registraciju auta za bilo koju kategoriju 1500-2000e to nece niko lud da registruje i svi ce da traze invalida. A ako stavis npr 500-600e svi ce da registruju , jer da registruju na invalida ih kosta 350-400e

Nemas ti pojma ni kolika je registracija na invalida.
Sad sam zvao agenciju i za 4400 kubika sa 220kw produzenje registracije na invalida izadje 19500 dinara.
Identicno je za sva vozila preko 3200 ccm i 110kw tako da pusti price i tvoje gadjanje cenama jer doakzujes non stop da se gadjas sa ciframa.
Oni ce sigurno dici cenu ali ne toliko koliko ti zelis i zamisljas a ne smeju toliko jer bi lako mogli da padnu.
Oni ce to polako da dignu da narod i ne oseti neku razliku i onda svake godine pomalo.
Lihvarska posla ali ko nam je kriv kad cutimo.

Nemas ti pojma ni kolika je registracija na invalida.
Sad sam zvao agenciju i za 4400 kubika sa 220kw produzenje registracije na invalida izadje 19500 dinara.
Identicno je za sva vozila preko 3200 ccm i 110kw tako da pusti price i tvoje gadjanje cenama jer doakzujes non stop da se gadjas sa ciframa.
Oni ce sigurno dici cenu ali ne toliko koliko ti zelis i zamisljas a ne smeju toliko jer bi lako mogli da padnu.
Oni ce to polako da dignu da narod i ne oseti neku razliku i onda svake godine pomalo.
Lihvarska posla ali ko nam je kriv kad cutimo.

pa ko ce da ih skine kad je vucic dobio skoro 50% podrske i imace stabilnu vladu 4 naredne godine

sad mogu da dizu cene koliko hoce

i najavili su da hoce

Back