Poskupljuje registracija automobila za 5-6000 dinara!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
184.243
Beograd -- Vlasnici vozila od 1. jula plaćaće skuplje obavezno osiguranje prilikom registracije, pišu Novosti.

Ovo poskupljenje, kako navodi list, za pojedine kategorije putničkih vozila je više i od 60 odsto.

Tako će vlasnik "punta", na primer, umesto dosadašnjih 6.404 dinara, od sledećeg meseca plaćati ovo osiguranje 10.183 dinara, što je čak 59 odsto više. Taj iznos predstavlja osnovnu premiju za vozila snage motora od 33 do 44 kilovata.

Poskupljenja neće biti pošteđeni ni vlasnici automobila veće snage. Tako vlasnik automobila snage motora 59 kilovata će, umesto dosadašnjih oko 8.000 dinara, obavezno osiguranje plaćati 13.045 dinara, što je poskupljenje od 62 odsto. U pretposlednjoj grupi, snage motora do 110 kilovata, nalaze se vozila, poput, "opel astre karavan 1.9", za koju je vlasnica lane platila premiju osiguranja od 13.174 dinara. Sledećeg meseca, prilikom nove registracije, za obavezno osiguranje moraće da izdvoji čak 17.821 dinar, odnosno 35 odsto više. Najveći iznos premije, od 21.161, plaćaće vlasnici vozila sa snagom motora iznad 110 kilovata.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=06&dd=20&nav_id=865065

Gradjani Srbije ce uskoro raditi samo za hleb i vodu. Sve ostalo sto zarade ce im oteti proEU snage preko raznoraznih akciza, haraca, poreza, registracija, taksi

SRBI ROBOVI EU I NATO PAKTA!

Videcemo. Ako je istina, to je cista pljacka.

Tezak bezobrazluk! Iskukali su jer su kao imali stete od poplave, a malo ljudi je imalo kasko, a onih kod kojih je rizik od poplave obuhvacen jos manje. A i za to su se godinama nalupali para, a nisu placali nista.

Sta mene zabole za poplave?! Ako zelis da se bavis nekim poslom svesno preuzimas rizik da mozes da budes na gubitku. Kod nas je izgleda situacija takva da ako imas jak lobi, kao sto imaju osiguravajuca drustva, ne postoji rizik da ces da izgubis.

Ista prica i o on line kupovini. Covek porucio neku stvar, koja kosta 12 dolara sa sve postarinom. Nasi carinici mu naplatili 200 i nesto na ime pdv-a kao da je kupio robu u vrednosti od 100 dolara.

Lopovska drzava.

Poslednja izmena:
Evo ja sam imao tehnički pred par dana... Osiguranje za moj auto 1200ccm, 33kW platio sam 904Kn (za gotovinu). Sad kad smo ušli u EU za svaku godinu bez nesreće povećava se bonus za 4%, do max. 74%!!!
Tehnički pregled, eko-test, cestarina, blabla... još 900Kn. Ukupno oko 1800KN.
I nova EU prometna dozvola još 100Kn. 1€=7,6Kn...

toje oko 250 evrica , toje jedna cela plata a kod tebe

Sta ce nam sad Tihi sa svojim dzipom jer danas sam cuo da su invalidima ukinuli da mogu da registruju kola preko 2000 kubika.
A tako je lepo zamislio da ce vecito da vozi a ja sam znao da ce se dosetiti da ne daju jer realno sta ce invalidu vozilo od 5000 kubika.
Znaci ne preostaje mu nista drugo nego da opet nekog usreci sa tom vencanicom ili da plati 1700 eura regu za godinu dana.

Sta ce nam sad Tihi sa svojim dzipom jer danas sam cuo da su invalidima ukinuli da mogu da registruju kola preko 2000 kubika.
A tako je lepo zamislio da ce vecito da vozi a ja sam znao da ce se dosetiti da ne daju jer realno sta ce invalidu vozilo od 5000 kubika.
Znaci ne preostaje mu nista drugo nego da opet nekog usreci sa tom vencanicom ili da plati 1700 eura regu za godinu dana.

Parkiracu ga ili voziti neregistrovanog samo po selu :ok:

Svakako da necu placati lopovima tu registraciju.

Meni registracija vazi jos godinu dana jer sam ga tek opet registrovao.

Nego bitno je da lopovska drzava , vama sto vozite BMW-ove Mercedese i Audije dziberske vredne par desetina hiljada evra i sa motorima od 2000 kubika naplacuje 30.000 registraciju to je bas onako posteno nekom ko vozi 50.000 evra vredan auto uzeti 300 evra na registraciju, a nekom ko vozi auto vredan 3000-4000 evra traziti 2000 evra za registraciju :ok:

Luksuz je neki auto star 12-15 godina vredan par hiljada evra i njih treba odrati a novi BMWovi Audiji i Mecke vredne 50-60.000 evra sa motorima od 2000 kubika placaju 300 evra registraciju :ok:

U mom kraju ne znam nikoga ko vozi auto sa motorom od 3000 kubika a da placa tu ludacku registraciju

A nekada su svi placali dok je bila 500 evra

Ili ljudi voze na invalide, ili neregistrovane , ili ih parkiraju

To je najbolji dokaz da ovu drzavu vode totalni idioti, bagra stoka sljam najgore vrste , gamad koja ne zasluzuje da hoda zemljom a kamoli sta drugo.

Kad god oni dignu cene necega , misleci da ce tako da povecaju prihode - njima prihodi padnu

Eto ti isto i sa cigarama, povecavaju nonstop cene, i umesto da im prihodi od akciza rastu oni im padaju.

Evo sad su im nizi 25% prihodi od akciza na cigare nego sto su planirali ...

Tako da kad je drzava lopovska i nakaradna , umesto da uzme od nas 300-500 evra na registraciju, ovako ce uzeti goli qurac :ok:

Ja svakako imam jos 2 auta , tako da sebi mogu da priustim da ovaj zalivadim ako treba i za ceo zivot.

A bagri lopovskoj ne dam . Ne dam pa makar crkli

Poslednja izmena:
Sad nek izvadi zadnja sedista i neka ga registruje kao teretno.

Pa ne valja. Pocetkom sledece godine registrovacu Alfu po 4. put, do sada bez steta, i imacu popust od jedno hiljadu dinara, ako uopste bude bilo toliko, znaci 5-6%.. Kazi ti meni Pero koliki popust, procentualno, imas u Nemackoj, ako 4 godine nemas ni jednu stetu?

Ako npr.imaš 100% sledećih 4 godine pada ti osiguranje po 10% svake godine niže .Od 60 % pa na dole onda ide po 5% svake godine do 30 % i to ti je to .Posle 4 godine ako nenapraviš ni jednu šteta pa onda napraviš jednu štetu ta jedna šteta ti se neračuna osim ako sledeće godine nenapraviš ponovo onda ti idu procenti nagore.Neznam dali sam dobro objasnio ali tako to ide.Kad stigneš na 30 % nema više niže i onda ostaje toliko koliko plaćaš.

Ja nikada nisam imao nijednu stetu , saobracajku ili bilo sta za skoro 20 godina svoje vozacke karijere - pa opet placam polisu najskuplje jer mi auto ima preko 150 KS...

I kakva je to glupost da cenu polise i registracije odredjuje snaga auta u konjima...

Lopovska vlast sta da se radi

Sve go lopov djubre i kriminalac vlada ovom drzavom od 2000te do danas.

Evo ovih dana mozete da procitate da vozaci Audija ginu kao muve na putevima, a nesto se ne secam da sam skoro procitao da su izginuli vozaci Toyote, Honde ili Suzukija

Ti sa manjkom mozga a viskom para i ludila su uglavnom vozaci nemacke trojke - narocito Audija.

Pre neki dan je takav bilmez sa Audijem A8 ubio troje, a juce je jos jedan njemu slican bilmez kojem je tatica uz novu vozacku dao Audija odveo sebe i svoja 4 druga u smrt , vozeci 220 na sat u Batajnici...

I takvima je registracija i polisa zajedno ne preko 30.000 dinara

Poslednja izmena:
u kanadi 70 dolara sve, za sve kubikaze. drugar produzio reg za mercedes 3500 kubika. jedino sto je kod njih vozacka na svakih par godina produzenje. cena isto oko 70. kada sam mu rekao da bi ovde platio oko 2000 kanadskih rece mi jednu pametnu stvar, a to je da odem iz zemlje.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (spoiler, 21. jun 2014 03:47)

:ok: :ok: :ok:

Tako je to u uredjenim zemljama

A ti stoko srpska, placaj sve sto ti lopovska vlast razreze po dzepu :ok:

pade mi na pamet posto imaju jedan posto stete placaju osiguranje bi trebalo kostati izmedju 1 i 1,5 posto kataloske vrednosti vozila.

vozis auto od 1000 evra osiguranje 10-15 evra.

za vozilo od 10 000 kostalo bi oko 100-150 koliko sada kosta vecinu kao da svi vozimo vozila od 10 hiljada evra.

a prosecna starost vozila je 15-ak godina i vrednost oko 2000 sto ispada od 20-30 evra godisnje realna cena i to da nisu na gubitku cak da imaju i dobit.

sto vodi do sadasnje dobiti od 50-ak evra po vozilu i opet kukaju

pade mi na pamet posto imaju jedan posto stete placaju osiguranje bi trebalo kostati izmedju 1 i 1,5 posto kataloske vrednosti vozila.

vozis auto od 1000 evra osiguranje 10-15 evra.

za vozilo od 10 000 kostalo bi oko 100-150 koliko sada kosta vecinu kao da svi vozimo vozila od 10 hiljada evra.

a prosecna starost vozila je 15-ak godina i vrednost oko 2000 sto ispada od 20-30 evra godisnje realna cena i to da nisu na gubitku cak da imaju i dobit.

sto vodi do sadasnje dobiti od 50-ak evra po vozilu i opet kukaju

To bi bilo logicno i normalno

Sto ti je vozilo skuplje veca je i cena osiguranja

A kod nas je logika odavno umrla

Kod nas se cena polise odredjuje po konjazi

I tako na primer skuplje osiguranje ima neko ko vozi 15 godina star auto sa na primer motorom preko 150 KS nego neko ko vozi ganc nov automobil vredan 10 puta vise sa motorom od 100 KS

Ako npr.imaš 100% sledećih 4 godine pada ti osiguranje po 10% svake godine niže .Od 60 % pa na dole onda ide po 5% svake godine do 30 % i to ti je to .Posle 4 godine ako nenapraviš ni jednu šteta pa onda napraviš jednu štetu ta jedna šteta ti se neračuna osim ako sledeće godine nenapraviš ponovo onda ti idu procenti nagore.Neznam dali sam dobro objasnio ali tako to ide.Kad stigneš na 30 % nema više niže i onda ostaje toliko koliko plaćaš.

Ovde za 4 registracije dostignes maksimum bonusa, znaci 10-ak %, tj oko 90% od pune cene i ne moze nize, ali zato, da imam jednu stetu, osiguranje bi mi skocilo 50%. I posle kazi kako nisu lopovi.

Sto se ne ugledaju na Nemacku.Tamo se registracija uradi samo jednom i samo jednom dobijes tablice.Tehnicki se radi u zavisnosti od starosti vozila a osiguranje se smanjuje sa svakom godinom bez saobracajnog udesa.Moj muz tamo za auto star 3.god radi tehnicki na 2.god a kasko osiguranje mu je 500e,ali mogo bi daleko jevtinije da prodje kad bi uzeo osnovno osiguranje.A da ne pricamo sto nema izmisljenih taksi i ostalih stvari nasta se nasa drzava sramotno bogati na nama.Najvise mi smeta taksa na odrzavanje puteva za koje svi znamo kakvi su.Agde su tu sramotne putarine zbog kojih pocinju svi redom da izbegavaju ovu zemlju.Jadni su ovi na vlasti a jadni i mi sa njima!
(Kiki, 21. jun 2014 12:50)

pera fitilj/kalin da li je ovo tacno da se u Nemackoj registracija placa samo jednom u zivotu ?

Neznam šta za tebe znači registracija ali tablice koje ja sada vozim preuzeo sam od tetke stare 25 godina i one su moje i prebacujem ih sa auta na auto.Auto se jednom registruje a svake 2 godine ideš na tehnički pregled koji košta 100 €.Osiguranje svake godine npr.120ks imam osiguranje 30% košta me 130 €,ko ima više procenata više i plaćaš.Porez na auto se plaća prema izduvnim gasovima oko 70-100 € za auta euro 3-4-5 recimo.Ako imaš euro 1 ili 2 plaćaš više..Prve tri godine ako kupiš nov auto neplaćaš taj porez.

Neznam šta za tebe znači registracija ali tablice koje ja sada vozim preuzeo sam od tetke stare 25 godina i one su moje i prebacujem ih sa auta na auto.Auto se jednom registruje a svake 2 godine ideš na tehnički pregled koji košta 100 €.Osiguranje svake godine npr.120ks imam osiguranje 30% košta me 130 €,ko ima više procenata više i plaćaš.Porez na auto se plaća prema izduvnim gasovima oko 70-100 € za auta euro 3-4-5 recimo.Ako imaš euro 1 ili 2 plaćaš više..Prve tri godine ako kupiš nov auto neplaćaš taj porez.

pa to je to

Registrujes auto jednom u zivotu i to je sve

A mi Srbi ga registrujemo svake godine.

A taj porez na auto prema izduvnim gasovima jel placas svakog meseca ili godisnje

Back