velika sestra 36
Zainteresovan član
- Poruka
- 212
I mene interesuju ljudi .....ali! Kada bi posetila neke ljude, sa njima imala kontakt, videla kako izgledaju, shvatila ako bi mogla sta ti misle.............., onda bi pocela da te prvo interesuje sopstvena religija...........
Imala sam kontakte sa raznim ljudima i zivela sam u razlicitim republikama bivse SFRJ, dakle poznajem balkanske narode. Medjutim, ni tada ni sada nisam mogla da se druzim sa svima, dakle birala sam ljude sa kojima sam se druzila, birala sam ljude bez obzira na religiju... Ljudi su sami stvorili religiju u vreme kada nije bilo politickih stranaka... Ne kazem da su ti ljudi bili glupi, naprotiv, bili su jako veliki mudraci, fenomenalni filozofi, rodjeni sa bozjim darom da budu takvi. Zato su i ovekoveceni, po meni kao filozofi. Verujem u Boga, ali nisam fanatik i ne gledam sve kroz religiju... Ko god je polazio samo i najpre od religije, nije daleko dogurao, zato se bojim da ce religija kostati mnoge ljudske zivote, dok dodje neko vreme gde ce ljudska svest biti na nekom vecem nivou, odnosno dok ljudi ne ukapiraju u stvari da je religija mehanizam za manipulaciju. Svoju religiju poznajem onoliko koliko mi je dovoljno da mogu da diskutujem o njoj sa ljudima koji nisu fanatici, a od fanatika i andjeli beze, pa sto bih sa njima i imala bilo kakav kontakt!!! Drugove, prijatelje, njih mogu da biram, jedino majku, oca, rodjake ne mogu, sve drugo biram!
Mogu cak i religiju da biram...ako bih se "odlucila" da izaberem religiju i njome se toliko bavim kao vi na forumu, onda bih najpre promenila zanimanje i verovatno bih bila u sluzbi religije na mestu gde to treba, a ne ovde.