Poseta Prištini?!

Koliko je bezbedno ici po KiM, pokazuje ova moja slika...
mada to ne mora nista da znaci...

Prilozi

• Poseta Pristini.jpg
    Poseta Pristini.jpg
    45,7 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
Moram da ispricam nesto, podsetio me je drug juce...
Preko puta opstinskog suda bio je mali trzni centar u Trepcanskoj ulici. Radnje su drzali siptari, a bile su montazne, od drveta, letava, pa su ih kasnije (ko je imao para) renovirali u luksuzne lokale...itd...Posto je na nekim mestima ulica bila tesna, postojala je i potreba za cuvarom. E, te radnje je cuvao siptar koji se zvao Fatmir. Da ne bi obilazio non-stop oko trznog centra, a narocito kada je hladno, Fatmir se dosetio "originalne" ideje. Nabavio je malo vece ogledalo i postavio ga direktno na ulicu, a on je sedeo u samo jenoj radnji i u "retrovizoru" posmatrao ceo trzni centar (pionir u "fizicko-tehnickom obezbedjenju...). Jednog dana dok su patrolirali Trepcanskom ulicom dva policajca su videla nekog tipa koji je u jednom trenutku uzeo ogledalo sa ulice i poneo ga sa sobom.
..."O Fatmire!!! Gde ti je ogledalo? - pitali su ga policajci
- Tu je, more, na ulji...kuuukuuu...!!!!! Ko mi ga je ukrao , piqka mu materina...
Izmedju ostalog druga patrola je zaustavila tog tipa i pitali su ga odakle mu ogledalo
- Sam nash`o na uljicu - odgovori frajer (a i na kraju krajeva, bio je u pravu)
Dok su smisljali kako da vaspitno obrade "postenog nalazaca", Fatmir se prvi dosetio.
- Daj mi taj mantil i sheshir, ja qe glumim inspektora...
Dadose mu mantil i sheshir...i dolazi Fatmir...prilazi kod tipa i pita ga:
- Odaklje ti ogljedaljo?
- O drug inspektor sam nash`o na uljicu
- A ogljedaljo raste na uljicu, a ? - pita ga Fatmir
- O zdi (ne znam na siptarskom...)...
- Priqaj srpski alji razumesh shta ti kazhem - pa kada mu odvali shamarcinu, brate, culo se do Stambola...Ovaj poceo da kuka, a Fatmir ce na to: Da zapamtish kako bije srpska poljicija lopovu jedan...!!!
Mi smo crkli od smeha, i danas kada se setim toga placem od smeha...

znas li onu skriveni kameru koja se desila pre 2-3 godine u pristini...zaustavlja policajac automobile a bio je obucen u odeci srpske policije u Ul. Marsala Tita i od svakog sofera trazi dokumenta jer su napravili prekrsaj u saobracaju...i svaki sofer se usere odstraha kad shvati da ga srp policija kontrolise zbrisu s mesta dogadjaja...jedini koji je stao dok sve to nije se zavrsilo bio je jedan goranac koji nije ni razumeo kao i ostali prije njega da je to skrivena kamera.....kakav su um strah uneli s.policajci...
p.s. skrivena kamera je bila delo albanskih humorista...

znas li onu skriveni kameru koja se desila pre 2-3 godine u pristini...zaustavlja policajac automobile a bio je obucen u odeci srpske policije u Ul. Marsala Tita i od svakog sofera trazi dokumenta jer su napravili prekrsaj u saobracaju...i svaki sofer se usere odstraha kad shvati da ga srp policija kontrolise zbrisu s mesta dogadjaja...jedini koji je stao dok sve to nije se zavrsilo bio je jedan goranac koji nije ni razumeo kao i ostali prije njega da je to skrivena kamera.....kakav su um strah uneli s.policajci...
p.s. skrivena kamera je bila delo albanskih humorista...

ne bih da te razocaram, ali da bi neko napravio slican stos, morao bi imati dobro obezbedjenje, da stiti tog milicionara, a da to bude nevuidljivo, zatim tek da krene sa ostavarivanjem stosa. u neku selendru, mozda bi uspelo,ne znaju ljudi jel on KPS ili ...
ps.mada po ovome sto ti pises, covek moze pretpostaviti, da ne samo da mozes setati slobodno kosovom, vec albanci i dalje ne prepoznaju koja je koja uniforma, i imaju usadjen strah od srpske policiji...pitam se zasto....

hahah..
chula sam za te albanske humoriste...tipa nadrealisti...
medju njima je jedan bosnjak koji odlicno govori srpski i najcesce glumi srbina...
slicna gore napisanoj prici...kao albanac da uplasi drugog albanca ,obuko srpsku uniformu...i terao ga da peva ceca-kukavica...:hahaha:

hahah..
chula sam za te albanske humoriste...tipa nadrealisti...
medju njima je jedan bosnjak koji odlicno govori srpski i najcesce glumi srbina...
slicna gore napisanoj prici...kao albanac da uplasi drugog albanca ,obuko srpsku uniformu...i terao ga da peva ceca-kukavica...:hahaha:

verovatno mislis na "stupcat" [u prevodu "motke"] oni imaju dosta dobrog humora, u nekima je zastupljenost albansko-srpskog 50:50 %,ali se ne moze reci da je skrivena kamera.
ismejavaju sve i svakoga, jedan clan te grupe cesto ima ulogu nekog srbina, govori srpski... dobar humor, ali nije skrivena kamera.

Lepo... narochito je upechatljiv ovaj deo... koji ide u prilog mojoj tvrdnji da je najbolje po Kosmetu iqi "auto s'topom"...
To je kao reklama za bezbedno "Kosovo" ili su oni VIP posetioci...???

– Za posetu manastirima i srpskim enklavama tražimo blagoslov vladike raško-prizrenskog Artemija, da bi nas najavili po srpskim selima i manastirima. Ministarstvu za Kosovo i Metohiju prijavimo maršrutu i satnicu, kada stižemo u koje mesto i koliko se tačno zadržavamo. Oni to pošalju Unmiku da bismo dobili policijsku pratnju, pa od Kosovske Mitrovice do mesta u koja putujemo ispred našeg autobusa ide i jedan beli „golf petica” Kosovske policijske službe kao pratnja – nabraja pripreme za put Zoran Ćirić iz Nezavisne asocijacije studenata.
Odstupanja od isplaniranog obilaska nema, kao ni zadržavanja u mestima gde žive kosovski Albanci, pa vođe puta savetuju putnicima da ponesu sendviče i vodu jer, kada pređu administrativnu liniju, mogu da se zaustavljaju samo u srpskim naseljima. Pauze za odmor su, kako kaže Zoran, na svakih sat ili sat i po vremena.

Poslednja izmena:

Back