pinot noir
Početnik
- Poruka
- 42
Dolazim na par dana u avgustu. Nadam se da su cufte kao sto su nekad bile ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Velika je razlika doci na par dana i biti tu svo vreme.
Grupa od petnaestak srednjoškolaca i studenata iz Beograda, Novog Sada, Niša i Vranja boravila je u uzvratnoj poseti Kosovu kod svojih vršnjaka albanske, bošnjačke i turske nacionalnosti.
Cilj posete mladih iz Srbije mladima na Kosovu bio je razbijanje tabua stečenih proteklih godina. Gosti iz Srbije nisu krili oduševljenje, ali im na tom planu nisu ostali dužni ni mladi sa Kosova.
“Imam utisak da su Srbi sa Kosova za Beograd samo sredstvo, a ne cilj. Zato se osećam nekako povređeno i tek sada sam video sa čime se susreću moji sunarodnici na Kosovu“.
http://www.dw3d.de/dw/article/0,2144,3465313,00.html
) i tu cujem na Srpskom dva mladica i dve devojke ( vidi se da su lokalci ) pitaju za cene a prodavac Albanac im uredno isto tako na Srpskom odgovara...U prvi mah meni se ucinilo nekako cudno znajuci odavde pa i iz drugih izvora razne price...Posle sam pitao brata i on mi je rekao da na tako nesto niko ne obraca paznju i da narod gleda kako da prezivi...Video sam po Kosovu auta sa tablicama iz Srbije izmedju ostalog u sred Pr nekako mi je izgledalo cudno ali valjda je to tamo normalna pojava.meni je nesto cudno! i ne samo meni, nego komplet normalnom delu sveta, tj. onima kojima se uopste tice:...mogao si onda i ovo:
“Svuda gde smo prošli Kosovom ništa srpsko nisam videla, nekako je tuđe...."
Divno su se proveli mladi iz Srbije... makar tako kazhe Deutsche Welle... treba im verovati...
...Pretpostavljam da su u Prizrenu obishli rushevine manastira Bogorodice Ljevishke... i da su se slikali i zaigrali ipred spaljenih i porushenih crkava i manastira na KiM...
Ja se ubih trazheqi na netu neku sliku sa ovog susreta, ali avaj...osim imena, nich...
sad su mozda 90%meni je nesto cudno! i ne samo meni, nego komplet normalnom delu sveta, tj. onima kojima se uopste tice:
ako srbi sa kosova vele da su prognani i da hoce da se vrate, sto iskreno verujem, kako to da ih svaki susret izmedju srba i albanaca, svaki gest dobre volje, razljucuje?!?!?! pa majku mu, (eh i ovi madjari sto nas naucili da psujemo), vas bi trebalo da raduje ako se medjunacionalni odnosi smiruju, a ne da vas uznemiruje.
inace, sta si ocekivao na kosovu gde je 90% stanovnistva ne-srpsko?! da bude kao u srbiji??? da bude cirilica svugda???? normalno je da je tudje, sada je i druga drzava.
inace, sta si ocekivao na kosovu gde je 90% stanovnistva ne-srpsko?! da bude kao u srbiji??? da bude cirilica svugda???? normalno je da je tudje, sada je i druga drzava.
sad su mozda 90%
ranije je bilo 10%srba
10%roma
8%turaka
5%goranaca itd
........niko ne kaze da je na kosovu ruzicasto za srbe - za mnoge koji mrze albance, kao vecina ovde, nikada i ne moze biti iz veoma jasnog razloga sto je kosovo puno njih! ............. ali nije normalno da dodje neki shiljikurant iz Ljubovije na par dana i da mi prica kako je kosovo njegovo. tako je bilo za vreme milosevica, zato smo danas tu gde jesmo.
svako mesto pripada onima koji su to izabrali, ili je neko za njih izabrao, da im bude dom. to je nesto sto treba da shvate i albanci i srbi. da li si ti dosao pre 10, 20, 50 ili 500 godina, to nema nikakve veze, jer si ti izabrao da zivis ovde i da doprineses ovom mestu. i bez obzira da li volis ostale ili ne, to pravo ti ostaje. sta ja kazem, jeste da za nekoga ko ne voli albance, ili ih mrzi, je tesko da zivi na kosovu. ne zabranjujem, daleko od toga, ali mi nije zao nimalo.a zasto potenciras? gde sam ja to rekao da jedan albanac iz makedonije ili albanije je vise na svojem nego srbin sa kosova??? to nikada neces cuti od mene, ni ovde, ni privatno, ni javno! kosovo... cuj kosovo, kao da smo mi centar svetasvako mesto pripada onima koji su to izabrali, ili je neko za njih izabrao, da im bude dom. to je nesto sto treba da shvate i albanci i srbi. da li si ti dosao pre 10, 20, 50 ili 500 godina, to nema nikakve veze, jer si ti izabrao da zivis ovde i da doprineses ovom mestu. i bez obzira da li volis ostale ili ne, to pravo ti ostaje. sta ja kazem, jeste da za nekoga ko ne voli albance, ili ih mrzi, je tesko da zivi na kosovu. ne zabranjujem, daleko od toga, ali mi nije zao nimalo.

U cemu je stvar? Shvatili ste da tzv "drzava Kosovo" ne moze da funkcionise bez strucne radne snage, a ta strucna radna snaga je bila uglavnom iz redova Srba - i doktori i inzinjeri i pravnici i drzavni cinovnici i elektronicari i elektrotehnicari i informaticari i profesori itd itd...Sredi se malo decko - pogresna ti je "politika", nadji nekog drugog za tu svoju "toleranciju"...
kakav lik...pa naci cu ti post u kojem pominjes "kolonizaciju " Kosmeta od strane Srba koji su dosli iz...ne znam...Bosne, Krajine, Vojvodine...jos pre 100 godina i da njima Kosmet ne pripada zato sto su dodjosi, a sada pominjes da doprinos Kosmetu ne uslovljava vreme koje si proveo na istom,U cemu je stvar? Shvatili ste da tzv "drzava Kosovo" ne moze da funkcionise bez strucne radne snage, a ta strucna radna snaga je bila uglavnom iz redova Srba - i doktori i inzinjeri i pravnici i drzavni cinovnici i elektronicari i elektrotehnicari i informaticari i profesori itd itd...Sredi se malo decko - pogresna ti je "politika", nadji nekog drugog za tu svoju "toleranciju"...
Dobro, ali ne znam šta je loše u tome da se posećujemo, bolje upoznamo ... na mladima svet ostaje i ne treba da se mrze kao što smo (neki) mi stariji. Život teče dalje, nećemo se valjda doveka gledati preko nišana?! Svaku posetu ovakve vrste pozdravljam i veoma mi je drago što su poneli sa sobom nazad lepe utiske.