Poseta Prištini?!

Lepo... narochito je upechatljiv ovaj deo... koji ide u prilog mojoj tvrdnji da je najbolje po Kosmetu iqi "auto s'topom"...
To je kao reklama za bezbedno "Kosovo" ili su oni VIP posetioci...???

– Za posetu manastirima i srpskim enklavama tražimo blagoslov vladike raško-prizrenskog Artemija, da bi nas najavili po srpskim selima i manastirima. Ministarstvu za Kosovo i Metohiju prijavimo maršrutu i satnicu, kada stižemo u koje mesto i koliko se tačno zadržavamo. Oni to pošalju Unmiku da bismo dobili policijsku pratnju, pa od Kosovske Mitrovice do mesta u koja putujemo ispred našeg autobusa ide i jedan beli „golf petica” Kosovske policijske službe kao pratnja – nabraja pripreme za put Zoran Ćirić iz Nezavisne asocijacije studenata.
Odstupanja od isplaniranog obilaska nema, kao ni zadržavanja u mestima gde žive kosovski Albanci, pa vođe puta savetuju putnicima da ponesu sendviče i vodu jer, kada pređu administrativnu liniju, mogu da se zaustavljaju samo u srpskim naseljima. Pauze za odmor su, kako kaže Zoran, na svakih sat ili sat i po vremena.

Verujem da ti se dopao izvor vesti :D

Ka boljem se ide, oklopni trasporteri su ukinuti, pratnja je iz KPS-a a i za to jednoga dana nece biti potrebe...

Poslednja izmena:
Verujem da ti se dopao izvor vesti :D

Ka boljem se ide, oklopni trasporteri su ukinuti, pratnja je iz KPS-a a i za to jednoga dana nece biti potrebe...

... slazhem se sa tobom @Vintage... oklopnih transportera vishe nema, sada ima oklopnih autobusa, ili blindiranih, chisto iz pragmatichnih razloga, vishe ljudi stane unutra...

i u tome se slazhem... kada ne bude vishe Srba na Kosmetu prestaqe potreba i za oklopnim/blindiranim autobusima... radi se na tome, mislim na ukidanju oklopno/blindiranih autobusa...

...i kako rekoshe predstavnici ove NVO, nema mesta za one koji se
„alkoholišu, mlataraju zastavama i mršte na Šiptare”

recept je sledeqi, koliko sam ja ukapirao iz chlanka... smeshkajte se na gorepomenute, i prezhiveqete... u suprotnom... :dash::dash::dash:

...i kako rekoshe predstavnici ove NVO, nema mesta za one koji se
„alkoholišu, mlataraju zastavama i mršte na Šiptare

recept je sledeqi, koliko sam ja ukapirao iz chlanka... smeshkajte se na gorepomenute, i prezhiveqete... u suprotnom... :dash::dash::dash:

Ovo Sciptare predpostavljam da je citat iz Politike jer inace u standardnom srpskom jeziku a i u vecinom ostalih se upotrebljava naziv Albanci...Poruka je jasna ''dok si u Rimu ponasaj se kao Rimljanin'' to vazi za sve i svugde.. Narusavanje javnog reda i mira je zakonski regulisano svugde...

... slazhem se sa tobom @Vintage... oklopnih transportera vishe nema, sada ima oklopnih autobusa, ili blindiranih, chisto iz pragmatichnih razloga, vishe ljudi stane unutra...

i u tome se slazhem... kada ne bude vishe Srba na Kosmetu prestaqe potreba i za oklopnim/blindiranim autobusima... radi se na tome, mislim na ukidanju oklopno/blindiranih autobusa...

Ne mislim da se takva vozila upotrebljavaju za navedene svrhe...Posebno kada se radi o sverc-komercu tu se uvek nadje zajednicki jezik tako bilo uvek znas i sam...

Ovo Sciptare predpostavljam da je citat iz Politike jer inace u standardnom srpskom jeziku a i u vecinom ostalih se upotrebljava naziv Albanci...Poruka je jasna ''dok si u Rimu ponasaj se kao Rimljanin'' to vazi za sve i svugde.. Narusavanje javnog reda i mira je zakonski regulisano svugde...

Ne mislim da se takva vozila upotrebljavaju za navedene svrhe...Posebno kada se radi o sverc-komercu tu se uvek nadje zajednicki jezik tako bilo uvek znas i sam...

Pocheo si da seresh... to shto sam napisao je tvoj link iz "Politike..." a tamo jasno i glasno pishe „alkoholišu, mlataraju zastavama i mršte na Šiptare” a ne Sciptare kako ti kazhes...
To je juche izashlo i u novinama "Politika" na naslovnoj strani..."

Poruku nisam razumeo... Ja nisam Sciptare ni Šiptar... ja sam Srbin i tako cu se ponashati i u Prishtini... jer i ti mozhesh da se ponashash u Srbiji kao Šiptar ili Sciptarë
I ne fantaziraj vishe... shta zhelish da nam dokazhesh... da je dole zivot jeftiniji nego u Srbiji... to znamo svi...

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Srpski-turisti-na-Kosovu.sr.html

Српски туристи на Косову
Незаборавна путовања нису за оне који би да се „алкохолишу, млатарају заставама и мрште на Шиптаре”

BTW... KFOR za potrebe prebacivanja Srba iz geta do bezbednog okruzhenja koristi blindirane autobuse koji su redovno predmet kamenovanja by demokratskih snaga Kosmeta...
Ima li neko ko to ne zna... da mu nakachim linkove...

P.S... drzhava je ta koja odredjuje kako qe se zvati pojedine nacionalne manjine... shto te to buni...

Vidim da je tema stara, a ja imam novo, drugacije iskustvo. Putovala sam u Pristinu u posetu prijateljima 08. maja 2011. Naisla sam samo na ljubaznost svih ljudi, pocevsi od carinika do trgovca. Putovala sam svojim kolima i zaista nikakvih neprijatnosti nisam dozivela.Albanski na zalost neznam, znam engleski te se nisam bojala da cu se sporazumeti, ali su svi bili toliko ljubazni, izasli su mi u susret i pricali srpski. Izasli smo sa prijateljima na rucak u kafanu u sred Pristine. Ma niko nije ni popreko pogledao prema nasem stolu, iako smo srpski pricali i smejali se. Volela bih da kruzi neka druga prica, jer postoje ljudi koji bi normalnu saradnju sa ljudima sa Kosova, a od straha i raznih prica ne smeju. Pa hajde da ozivimo malo temu. Sve je ovo bilo-ali bilo je! Sada je neka sasvim druga prica.Normalna prica.

ok... @Tvor... tvoje elementarno nepoznavanje prilika na Kosovu i Metohiji, moze nas samo ucvrstiti u uverenju da ti u stvari i ne znash gde si ishla,... ili znash odlichno, jer ako si ishla u organizaciji neke od NVO, npr. zeneucrnomdonjemveshunormalno nishta i nije moglo da ti se desi...
...razumem da se prilike smiruju, ali to je samo razlogom nedostatka neAlbanaca na gorepomenutoj teritoriji...
... ne znam da li si prebrojala bybrege u povratku... mnogi su se opekli na tu foru...
...ali dobro, svako, pa chak i ti, novopridoshla forumashice, imash pravo sda nas, neverne Tome, zashto. pitam se ne verujemo, ubedjujesh u neshto shto mislish da si videla i dozhivela... novine su pune chlanaka, koji te, apriori, demantuju...
...a, kako ovo nije EPP kanal vlade, samozvane, drzhavenakaze zvane "Kosova", mojne, bash je degute, na stranu shto qe se poznavaoci prilika upishali od smeha na ovu tvoju, socrealisticku prichu o lepoti zhivljenja na "Kosova"...
P.S... umalo da zaboravim, od ljudi koju su ostali bez familije, bybrega ili zuba u demokratsko dijalogu sa "Kosovo"rima, qesh dozhiveti josh zheshqu pljuvachinu...

P.S.S...temu qesh mozhda ozhiveti, ali zhrtve Kosovademokracy neqesh moqi, ne pokushavaj... na to niko neqe nasesti...
P.S.S.S... imala si razlog za smejanje u Prishtini?????????????? Quditshme... Vrlo qudim... bash neshto zamishljam Grka koji u poseri okupiranom delu Kipra By Turaka, umire od smeha, na ruchku sa prijateljima...

...dobro pogledaj moj avatar... vidish taj pogled... te ochi ti ne veruju...

Poslednja izmena:
Vidim da je tema stara, a ja imam novo, drugacije iskustvo. Putovala sam u Pristinu u posetu prijateljima 08. maja 2011. Naisla sam samo na ljubaznost svih ljudi, pocevsi od carinika do trgovca. Putovala sam svojim kolima i zaista nikakvih neprijatnosti nisam dozivela.Albanski na zalost neznam, znam engleski te se nisam bojala da cu se sporazumeti, ali su svi bili toliko ljubazni, izasli su mi u susret i pricali srpski. Izasli smo sa prijateljima na rucak u kafanu u sred Pristine. Ma niko nije ni popreko pogledao prema nasem stolu, iako smo srpski pricali i smejali se. Volela bih da kruzi neka druga prica, jer postoje ljudi koji bi normalnu saradnju sa ljudima sa Kosova, a od straha i raznih prica ne smeju. Pa hajde da ozivimo malo temu. Sve je ovo bilo-ali bilo je! Sada je neka sasvim druga prica.Normalna prica.

Pa najbolje je da se udaš dole za nekog šiptara...mislim da bi ti tada, valjda, sve bilo jasnije, a i nas bi oslobodila svoga mišljenja...

pozdrav

Mozete da doci kad god zelite u pristini i nece biti nikakvi problema verujte mi.Niko nece ni da vas gleda ,ja sam bio pre nedelu dana u Beograd samo da se setam i shoping da uradim,i bas sam se fino proveo,verujte mi da i ovde nece niko da vas dira...
pozdrav

Mozete da doci kad god zelite u pristini i nece biti nikakvi problema verujte mi.Niko nece ni da vas gleda

ĐAKOVICA - U centru Đakovice danas su kamenovani autobusi sa raseljenim Srbima koji su na Zadušnice obišli groblje u ovom gradu, izjavio je predsednik opštine Đokica Stanojević. Stanojević je kazao da niko od putnika nije povređen i da su nakon toga otišli u manastir Visoke Dečane.
"Obišli smo groblje koje se nalazi u gradu, pa smo nakon toga došli i u hram Uspenja presvete Bogorodice, a po izlasku iz hrama bili smo kamenovani, ali smo pod jakim obezbeđenjem specijalnih jedinica Kosovske policijske službe i Euleksa izašli iz Đakovice", rekao je Stanojević
On je KiM radiju kazao da se incident dogodio u Srpskoj ulici, gde su oni otišli kako bi obišli crkvu Uspenja presvete Bogorodice.
Bilo je planirano da oko 120 raseljenih Đakovičana, koliko ih je danas bilo tamo, obiđu i groblje u Donjem Petrovcu, nadomak Đakovice, ali je zbog bezbednosnih problema poseta ovom groblju otkazana.

http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/kamenovani-autobusi-sa-srbima-u-djakovici-95423.php

Slažem se. I ja sam poslednji put Bila u Prištini pre 2-3 god. Nikakvih neprijatnosti nismo imali. Pričali smo najnormalnije Srpski, prošetali se gradom, fotografisali i popili kafu u centru grada.
Inače provela sam skoro pola godine u jednom mestu nadomak Prištine. Putovali smo opušteno Beogradskim renta car-om sa Bg tablicama, i nije nam se ništa desilo.

Albanci dole na Kosovu nas tretiraju kao strance. Čak sam upoznala jako dosta prijatnih ljudi.
Sa jednim Albancem iz Prištine sam ostala u sjajnim odnosima, i uvek mi se nadje kada mi zatreba nešto.

Treba se pomiriti sa činjenicom da su dobili sve što je u njihovom interesu i da im ne ide u prilog da prave bilo kakve incidente.

ok... @Tvor... tvoje elementarno nepoznavanje prilika na Kosovu i Metohiji, moze nas samo ucvrstiti u uverenju da ti u stvari i ne znash gde si ishla,... ili znash odlichno, jer ako si ishla u organizaciji neke od NVO, npr. zeneucrnomdonjemveshunormalno nishta i nije moglo da ti se desi...
...razumem da se prilike smiruju, ali to je samo razlogom nedostatka neAlbanaca na gorepomenutoj teritoriji...
... ne znam da li si prebrojala bybrege u povratku... mnogi su se opekli na tu foru...
...ali dobro, svako, pa chak i ti, novopridoshla forumashice, imash pravo sda nas, neverne Tome, zashto. pitam se ne verujemo, ubedjujesh u neshto shto mislish da si videla i dozhivela... novine su pune chlanaka, koji te, apriori, demantuju...
...a, kako ovo nije EPP kanal vlade, samozvane, drzhavenakaze zvane "Kosova", mojne, bash je degute, na stranu shto qe se poznavaoci prilika upishali od smeha na ovu tvoju, socrealisticku prichu o lepoti zhivljenja na "Kosova"...
P.S... umalo da zaboravim, od ljudi koju su ostali bez familije, bybrega ili zuba u demokratsko dijalogu sa "Kosovo"rima, qesh dozhiveti josh zheshqu pljuvachinu...

P.S.S...temu qesh mozhda ozhiveti, ali zhrtve Kosovademokracy neqesh moqi, ne pokushavaj... na to niko neqe nasesti...
P.S.S.S... imala si razlog za smejanje u Prishtini?????????????? Quditshme... Vrlo qudim... bash neshto zamishljam Grka koji u poseri okupiranom delu Kipra By Turaka, umire od smeha, na ruchku sa prijateljima...

...dobro pogledaj moj avatar... vidish taj pogled... te ochi ti ne veruju...

Devojka je iznela svoj stav o poseti Prištini.
Srbi su jako mnogo postradali za vreme rata dole, mnogi se još uvek vode kao nestali, ne smem ni da zamislim koliki je bol njihovoj porodici.
Ali niko ne priča o tome, devojka priča o stanju SAD.

Sa kojim tablicama ste putovali dole?

Realno nije ista situacija u Kos. Mitrovici, Prištini ili Srbici.
Bila sam i u Glogovcu i Srbici i realno tamo se ne bih usudila da idem sa Bg tablama. Možda eventualo može da prodje Novi Pazar

7921_1252021298992_1183312243_30790698_6185439_n.jpg

7921_1252009898707_1183312243_30790657_4879960_n.jpg

7921_1252021258991_1183312243_30790697_1432656_n.jpg

Neke od mojih fotografija pri poseti Prištini.

*Fotografije nisu neke, ali su mi jedine na kompu. Ostale su na cd-u, ne radi mi cd- room :( :(

...@VIRGINIJA...slazhem se, ali i dalje ne vidim potrebu da angazhuje pravnog savetnika po tom pitanju...
P.S... i ja sam izneo svoj stav too... makar ti morash znati da je iznoshenje shtetnih stavova takodje shtetno...

svako ima prava na svoje mišljenje.
... zashto onda meni oduzimash pravo na mishljenje i iskazivanje mishljenja??? ...zato shto si u poziciji da to radish, ili je u pitanju stvarna potreba da u stvarima, koje su ti nepoznate ili nejasne, odluchujesh...
... jadno i patetichno, nadasve... makar prema nama ovde...
...bio sam na Kosmetu vishe puta nego shto si ti uzela vazduha... i puno je tuzhnih pricha koje ti mogu isprichati, problem je u tome da li ti to mozhesh da shvatish na nachin koji je ispravan... imam dosta godina, i malo vremena i zhivaca da bi ispravljao "krive drine"... i chemu sve to... ima li svrhe... thinking about...

Poslednja izmena:
...da razjasnimo neshto...
... jedino posete Prishtini, koje se organizuju za zadushnice, i ukljuchuju posetu gradskom groblju... nisu ispolitizovane i organizovane sa perfidnim ciljem, da, one, koji pojma nemaju, shta se, dole, na Kosmetu, deshava, ubede, nekako, da "dole" teche "medi mleko"... i da je u stvari civilizacijski pomak, zhiveti dole...
...to, normalno, nije istina... svi to dobro znamo... ili bar veqina... putovanja na Kosmet u organizaciji raznih NVO-a ili nekih partija...sumnjivih provinijencija, i josh sumnjivijih orijentacija nacionalnopolitichkih... ili ljudskih...

...uvek qe se naqi pun kombi "demokratski orijentisanih mladih ljudi" koji qe u Prishtini u nekom Sh/Al/Ar qumezu, koji je, u velikom broju sluchajeva, otet od srpskih vlasnika, popiti kafu/qaj... ili pojesti fliju me lange... i uveriti se za tih par sati u demokratske napore kvazidrzhavenakaze koju, gle smelosti, nazvashe "Kosova"... i sa propagandnim materijalom doqi nazad u Srbiju, da ovde palamoodeqi po forumima shire lazhi o divnoj situaciji na tom deluotetesrpsketeritorije koju dushmani nazvashe "Kosova"... u uveravajuqi nas da je, u stvari, zhivot na "Kosova" pravi zhivot, a sve ostalo fikcija i fatamorgana...
...za nas koji smo sa KiM i koji situaciju poznajemo dobro... sve shto odstupa od gore napisanog je bolno... i svaki pokushaj da se falsifikuje chinjenichno stanje i situacija predstavi lepshom, nego shto jeste, takodje je bolan... i sama chinjenica da to negde "pije vodu" je bolna...

... slazhem se da je potrebno nachiniti neke korake... ali... poshtujmo vremensku distancu... vreme je sudija...
... mrzi me da pishem vishe, a da to neki koji chitaju ovde ne shvate... ili shvate na nachin na koji ja to nisam zheleo, ali to je veq percepciona patologija, i to nequ da ulazim...

Poslednja izmena:
...@... i bezbroj je primera koje sam navodio i zbog kojih sam ovde kazhnjavan, zato shto se to, nije svidjalo, nekome, kome se nije svidelo da se posete Pristini zavrshavaju pre nego shto su pochele, da se ljudi koji idu za zadushnice u posetu Pristinskom/Pristevackom grablju, provociraju, napadaju i tuku by, najcheshqe nepoznatih pochinilaca, Sh/Ar/Al, koji se shetaju nashim grobljem i "an pasan" rushe i lome nashe nadgrobne spomenike, ili ih odvlache u svoju kamenorezachku radnju koja je na samom ulazu u nashe groblje, gde ih obradjuju i prodaju dalje...
...bio sam par puta na Prishtinskom/Prishtevachkom groblju na zadushnice, i zhao mi je shto nisam u moguqnosti, da sledeqi put povedem i one koji, ovde, ispevaju ode i epopeje "Kosovochkoj" demokraciji, da zajedno dozhivimo tu demokraciju na delu... u RL... bez lazhi i prevare... u povratku obezbedjujem kompletan lekarski pregled koj ukljuchuje prebrojavanje bubrega, zuba i bubotaka... kojih na ponos kvazidemokracijeimanapretek...
...btw... nisam ja besam ni ljut na Sh/Al/Ar... ja sam besan na one koji odavde tu chashu lazhi, ispijaju... prichajuqi nam kako je ukusno i divno... i ne oseqajuqi smrad toga shto su popili... i nudeqi nama i nashoj deci tu istu chashu sa smrdljivim sadrzhajem, da ispijemo i da se smeshkamo, i da shirimo dalje prichu o ukusnom napitku koji nam dadoshe...
... i da na stub srama razapnu onog, ko se drzne da kazhe neshto protiv te smrdljive tekuqine, od koje nam smrdi iz usta, i koji se smrdljivi zadah oseqa daleko i prepoznatljiv je... i gushi sve oko sebe...

...pijte, iz te chashe, Vi, koji mislite da je lepo to shto Vam daju, ali ne terajte nas, koji znamo shta je to i koji smo, zadah i smrad mnogo puta osetili u svom zhivotu, i koji smo naucheni da se njega klonimo i chuvamo... i povucite vodu veq jednom...!!!

Poslednja izmena:
... i, poshto mi je sasvim svejedno shta qe ko pomisliti o meni, bashmeboledoope za one koji ne kapiraju sushtinu problema, dok se ovde modovi/supermodovi verovatno loodo zabavljaju, inicirajuqi svojim postupcima sukobe medju nama...
pa onda prichaju kako su nalozhili neke majmoone da se fajtaju na forumima...
...i, josh bolja fora, da ti isti modovi uchestvuju u diskusiji kao obichni 4umashi, pa se onda ukoliko ih neko razbije na parchiqe, obrushe na njega.... alterego verovatno...

P.S... samo je Chuck Norris uspeo da spusti slushalicu Olji Beqkoviq... i o ovoj chinjenici treba porazmisliti... dok ne bude prekasno...

P.S.S... nesa t... vrati se, molim te...!!!

P.S.S.S... "ne dirajte mi moje krugove..."

Poslednja izmena:

Back