Posao

Zanima me kojim poslom ste se sve bavili do sad?

Šta ste sve radili da bi zaradili i da bi stigli tu gde jeste?

Selio sam se puno, medjunarodno, a bogami i interkontinentalno, sve u potrazi za nekim normalnim zivotom.

Sto se posla tice uvek neko snalazenje. Ipak pored svega najvise sam ziveo od moje struke (IT) i dalje zivim od toga, ali nije to bila bas uvek ekskluziva, radio sam i druge stvari i poslove (drzao predavanja, postavljao konferencije, bavio se istrazivanjem trzista, hranom profesionalno, pomagao dobrotvornim akcijama... cak ne mogu ni da se setim svega).
 
Zanima me kojim poslom ste se sve bavili do sad?

Šta ste sve radili da bi zaradili i da bi stigli tu gde jeste?

Radio sam kao pomocni radnik na plantazi, u hladnjaci, sa putarima i u magacinu, poslednji posao u Srbiji mi je bio izolater.
Ovde sam radio kao operater, SMT mehanicar i sada sam kontrolor procesa proizvodnje na SMT linijama.

I jos uvek bi da menjam za nesto bolje, hocu da spavam svaku noc.
 
radio sam u studentkim danima kao agent za nekretnine, sada radim nešto sasvim drugo, ali to iskustvo mi je dragoceno, još uvek se ponekad vraćam u mislima u ta vremena. Upznaš razne ljude, vidiš razne situacije, naučiš kako da se postaviš i ponašaš. Nisam nikad pomislio da se profesionlano bavim tim poslom, ali preporučujem svakom da se oproba barem nekoliko meseci.
Iz ugla psihologa, mogu reći da su uspešni agenti oni koji su apsolutno posvećeni poslu. Takođe, to su oni koji su najraspoloženiji, imaju najviše energije za rad, nasmejani su, emotivno stabilni, uravnoteženog ponašanja, gaje dobre odnose sa kolegama, i naravno oni koji postižu najviše rezultate.

PROFESIONALNI POZIV ILI NEŠTO DRUGO

Agent za nekretnine je sve samo ne obična profesija. To više nije samo posebna profesija nego i opredeljenost jednom pozivu, koja zatim postaje način života.
Ono što je interesantno kod takvog načina života jeste njegova priroda.
Jer to je posao karaktera.
Razvitak ličnosti, izgradnja identiteta, razvoj svojevrsnog Ja, direktno i beskompromisno suočavanje sa sopstvenim vrlinama i manama samo su neki od procesa koje je neophodno prolaziti, ne jednom nego stalno, ako se bavite poslom kojem je proizvod informacija i u kojem ste konstantno u komunikaciji sa drugim ljudima.
Najverovatnije je da je agentura oduvek i bila posebna profesija, jer je to ipak – poziv, ali je u Srbiji relativno mlada kao zanimanje te negde još uvek važi razmišljanje da je to usputan posao, od kojeg može dobro da se zaradi a ne traži veliku posvećenost.

KAKO BITI USPEŠAN AGENT ZA NEKRETNINE

Baš suprotno. Da biste bili uspešan agent, zapravo, da biste živeli od ovog posla, morate da se izmestite iz mišljenja da možete biti usputan agent, da možete da se bavite ovim (ali i bilo čime čini mi se) letimično, iz dokolice, sa strane.
Verovatno i vreme u kojem živimo diktira zasebnost jednog posla i opredeljenja. Ljudi često nemaju vremena, pa se i ne sete da kupe neki proizvod negde gde je možda jeftiniji, ali je dalji od svakodnevne rute i bližeg mesta osobi koja traga za proizvodom. A to je još specifičnije za prodaju informacije.

UBRZAJ SE

Klijent kada nazove agenta, on želi ODMAH da dobije informaciju koja mu je potrebna.
Želi da mu se javi agent koji je u stanju da ga sasluša
Želi da shvati kakav problem ima, kakva rešenja postoje, a pre svega, želi da mu se javi osoba kojoj će moći da veruje jer, najčešće, u pitanju je poveravanje celokupne imovine koju ta osoba poseduje i agent je osoba koja treba da reši situaciju koja je zaista PITANJE OPSTANKA.
Da bi agent ostvario dobar prvi utisak i da bi dogovorio sastanak sa klijentom, on konstantno mora da bude na najvišem nivou svojih kompetencija i performansi.

ŠTA TO ZNAČI?

Agent za nekrentine mora da zrači:
  • sigurnošću,
  • pozitivnošću,
  • znanjem,
  • iskrenošću.

Mora istovremeno da ostavlja utisak i profesionalca sa zdravom distancom i prijatelja, saveznika u rešavanju problema. Jer posao u nekretninama je sve samo ne obična kupovina ili prodaja.
A pre svega, mora da ima siguran i spreman odgovor na sve ili gotovo sve što drugu stranu interesuje.
I tako dolazimo do važnih odgovora sadržanih u naslovu teksta. Preduslov da bi neko bio uspešan agent je da bude pravi profesionalac u svom poslu. Da bi agent bio spreman da ostavi kvalitetan prvi utisak, ali i da zadrži klijenta on mora da se posveti isključivo pozivu agenta.
Jer sve ispod 100% angažmana agenta za nekretnine nije dovoljno.

Izvor https://zenstvena.com/
 

Back
Top