Zašto Srbe ne interesuje kultura, sport, posao, a Hrvate da?

Na srpskim forumima nema šta da se pročita.I na temama o preranoj ejakulaciji neki pišu o Vučiću :D

То је зато што си Србин и све ти је већ познато.
Иди напоље, донеси нешто ново.

Најјачи енглески дечаци су одувек ишли што даље,
Африка, Индија ...
Виде нешто ново, па донесу кући.

Ено сад су упрегли Индуса да им води државу.
Онај домаћи плавушан их одвоји од ЕУ !
Какав дебил ...

Хоћеш културу а пљујеш патријарха ?
Prvoslava pljujem jer ga poznajem lično, za razliku od 99,99% vas koji ga velicate na osnovu pozicije koja mu je dodeljena i na osnovu onoga što ste o njemu preko medija čuli. A osim toga, jednako pljujem sve organizovane religije, bez izuzetka.

Poslednja izmena od moderatora:
Vrlo istinito sumiranje problema.

To je sve krenulo sa zapada a ako je za utehu i oni su potonuli na sličan način. I svesni su toga
Jeste krenulo sa Zapada.
Oni su izrodili keeping up with the Kardashians - mi Parove i Zadrugu.
Oni su ubili kulturu preko marketinga - mi smo je sahranili preko budžeta.
Kod njih kič parazitira na sistemu - kod nas je kič postao sistem.

danas je masa kreativnih ljudi na drugim platformama
Занима ме о каквим то "креативним" људима причаш и на којим су то платформама они.

Култура инстант гратификације, која је иначе довела до тога да форуми изгубе на значају, убија креативност ( а самим тим и снижава стандарде за креативност. )

Култура инстант гратификације нема везе ни са Вучићем ни са Србијом и озбиљан је проблем који је свуда присутан.

Poslednja izmena:
Prvoslava pljujem jer ga poznajem lično, za razliku od 99,99% vas koji ga velicate na osnovu pozicije koja mu je dodeljena i na osnovu onoga što ste o njemu preko medija čuli. A osim toga, jednako pljujem sve organizovane religije, bez izuzetka.

Sve si rekao o sebi.
Potpuno sve.

Pročitavši dakle tvoj si vi, sa sigurnošću ti kažemo
takvi nam ne trebaju !

Otpratićemo te sa pesmom ...
pa gde to ima ?

Занима ме о каквим то "креативним" људима причаш и на којим су то платформама они.
Istini za volju, mislio sam više uopšteno, ne konkretno samo na Srbiju, pošto jako slabo i konzumiram sadržaje na srpskom jeziku poslednje decenije, izuzev muzičkog i satiričnog. Može se probrati određeni broj ljudi (možda je baš "masa" malo velikodušan izbor izraza) koji prave animacije, kratke filmove, književne podkaste, edukativne serijale, muzičke spotove, ali oni nisu vidljivi u moru digitalne buke. A, algoritmi ih guraju na dno.

Domaćih kreativnih projekata jako malo znam, ovako iz glave bih mogao da navedem npr. kanal Srpske Bitke, KCNS ako može da se računa, HistoryCast i magazin Oblakoder. U okviru moje neke sfere interesovanja.

Култура инстант гратификације, која је иначе довела до тога да форуми изгубе на значају, убија креативност ( а самим тим и снижава стандарде за креативност. )

Култура инстант гратификације нема везе ни са Вучићем ни са Србијом и озбиљан је проблем који је свуда присутан.
Slažem se, nisam ni aludirao na to da je situacija svojstvena isključivo Srbiji.

Gledam šta i koliko se piše na hrvatskom forumu i poredim sa ovim našim.

Mi prednjačimo u Politici i seksu. Čak i u Religiji (a Hrvati su šatro religiozniji od nas?!?)

Oni drastično prednjače u Kulturi (knjige, film, tv, muzika), dubljim razmišljanjima tipa Filozofije i Psihologije, u Sportu, u životnim pitanjima poput stanovanja i ekonomije generalno...

Jel za to kriva krstarica ili narod koji ovde dolazi?
Рекао бих да је то зато што нас највише занима само забава и површне ствари,а не волимо да се бавимо неким дубљим темама.
За спорт се не слажем,многи су "експерти" за спорт.

Gledam šta i koliko se piše na hrvatskom forumu i poredim sa ovim našim.

Mi prednjačimo u Politici i seksu. Čak i u Religiji (a Hrvati su šatro religiozniji od nas?!?)

Oni drastično prednjače u Kulturi (knjige, film, tv, muzika), dubljim razmišljanjima tipa Filozofije i Psihologije, u Sportu, u životnim pitanjima poput stanovanja i ekonomije generalno...

Jel za to kriva krstarica ili narod koji ovde dolazi?
Krstarica

¸ja samo izgledam strašno, inače sam veoma romantičan i emotivan
Ne zanima me
I ti si učestvovao u srozavanje kulture otvaranjem "škakljivih tema" a u stvari zadrugarsog vajba, često mizoginog da "podigneš" diskusiju. To sam pokušala da objasnim vašem šefu ali njegov komentar je, parafraziram, da se to traži.
Da, pa onda još malo da dosoli - kao zašto smo (ste" takvi @
Ali očigledno to ljudima (učesnicima) u ovoj temi ne smeta i čak znaju razlog tome.
E pa eto, to vam se obilo o glavu tako što su kreativni ljudi postepeno otišli. Kad sam došla na forum, pre dve godine, bilo je dosta ljudi koji su držali kulturni nivo na forumu. I svi su otišli, a niko ih nije zamenio.
Neće ih ni zameniti.. preovladava džiberaj... Pa i ova tema je u tom stilu.
Ja više ne želim da učestvujem na forumima gde mi se zapušavsju usta a cela dva bitna foruma su pod takvom moderacijom. I uopšte, ne želim da učestvujem u temama koje otvara neko ko me je recimo uvredio svojim postupkom.
Onda ćemo tonuti i dublje.
Treba se boriti.
U stvari, što više upoznajem ljude to manje želim bilo šta pozitivno da podelim.
I stalno se nadam da ima ovde i dosta dobrih ali ih još nisam upoznao.. ili da takvi samo čitaju...

Ne trujem se politikom na dnevnom nivou
није то политика на дневном нивоу
да, у праву си у једном смислу, тј. да они бар покушавају
иначе су исте сировине у души ко и срби ако не и далеко веће

Разлика код њих је што је код Срба немогуће да паметан, способан дође на чело. Код њих се такви гурају, у култури, спорту, свему.

И нас Србе интересује све побројано,
али се Црногорци упрегли да поврате власт у Србији,
коју тренутно држе Босанци.

Све чега те је блам - исправљај.

Ако ниси начитан - читај,
ако не свираш ни један инструмент - научи,
ако ниси чист - окупај се.

Када тако будеш поступао
никада се више нећеш стидети у туђе име пред хрватијанском циганијом.
ја не знам шта ће бити с вама између босанаца и цг :eek:

Back