Andrija1928
Početnik
- Poruka
- 26
Pozdrav, kao što naslov kaže, zanima ne opasnost posla zavarivača, ti gasovi i tako dalje na zdravlje. Ima li neko iskustva ili nekog znanja na ovu temu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav, kao što naslov kaže, zanima ne opasnost posla zavarivača, ti gasovi i tako dalje na zdravlje. Ima li neko iskustva ili nekog znanja na ovu temu?
Moj komsija je bio varioc u Holandiji, radio na brodovima najvise. Zaradio je pare, ali je umro sa 50 i nesto godina. E sad, koliki je to imalo uticaj na zdravlje, ne znam. Ali je mlad umro.Pozdrav, kao što naslov kaže, zanima ne opasnost posla zavarivača, ti gasovi i tako dalje na zdravlje. Ima li neko iskustva ili nekog znanja na ovu temu?
Haha jbt i moj komsija istoZnam par primera gde su ljudi koji su radili taj posao umirali od plućnih bolesti. Baš skoro je moj komšija umro nekih godinu dana od odlaska u penziju. Bio je varioc ceo život na nekom brodogradilištu. Umro je od neke čudne bolesti pluća koja su jednostavno prestala da rade.
Haha jbt i moj komsija isto
Ima nekog uticaja sigurno. Sada debela zena od mog komsije krcka njegovu veliku penziju i briga je. Napravio coveku kucu znas kakvu, vrhunsku. Ima i djakuzi, al dzabe sve kada mirise ljubicice odozdo.Ovaj moj je bio stariji. Mada nije bio nešto baš star čovek, 66,67 godina, ne znam ni ja. I on je bio u Nemačkoj.
Tada sam i kroz priču oko njegove smrti čuo i za još par ljudi koji su identično završili.
Ima nekog uticaja sigurno. Sada debela zena od mog komsije krcka njegovu veliku penziju i briga je. Napravio coveku kucu znas kakvu, vrhunsku. Ima i djakuzi, al dzabe sve kada mirise ljubicice odozdo.
Umro je on vec pre par godina. Slabo ga se secaju sada, krckaju njegove pare samo..A baš mlad čovek...
Iebiga, to ti je neka teška ironija života. Obezbedi čovek ženu, decu, pomagao svima redom i kad je trebao i on da uživa, samo ga nestade. Ta porodica će malo da ga žali, ubrzo, ko da ga nikad nije ni bilo. Slabo ko će ga se i sećati. Ali tako to ide, drugačije se ne može.
Ako je dobra zastita na radnom mestu neko vreme ( 5-6 godina)Drugar mi drži radnju, rade kovane kapije, ograde i slično.. Svaki dan mu je aparat u rukama. Džaba ti i najsavremenija oprema i zaštita, čestice od vara udišeš svakako. Isto tako ti vremenom i propadaju zubi. Ako baš ne moraš, mani tu šljaku. Znam da je plaćen zanat i sve, ali zdravlje nema cenu..
nema tu zastite,slabaAko je dobra zastita na radnom mestu neko vreme ( 5-6 godina)
moze covek to da radi.
Može da radi i 20. Ali pitanje je kakvog će zdravlja biti u penziji, ako je dočeka nažalost.Ako je dobra zastita na radnom mestu neko vreme ( 5-6 godina)
moze covek to da radi.
Ako ima radno mesto sa dobrom zastitom moze i 30 ( godina).Može da radi i 20. Ali pitanje je kakvog će zdravlja biti u penziji, ako je dočeka nažalost.
Ma 70,neka ide život.
Rade bre ljudi ceo radni vek taj posao, ali zaista sa ovim maskamaMa 70,neka ide život.
Co2 varenje, znam nisam mutav. Kad ti bude dečko ili muž radio taj posao, pa kad dođu kući slomljeni kao da su ceo dan džakove bacali, veruj mi da bi mu posavetovala da potraži nešto drugo. Nije poenta koliko čovek može konkretno ovaj posao da radi, već to što neminovno gubi zdravlje. Raditi u rudniku ili variti nema razlike, samo što si u rudniku u rupi pod zemljom. Ali jednako gubiš zdravlje. Pa šta misliš što plate idu na zapadu od 3000 soma evra pa čak i do 7000?Rade bre ljudi ceo radni vek taj posao, ali zaista sa ovim maskama
kao Marsovci.
kojim?Sta sve nije kacerogeno po raznim firmama,pa ljudi rade,jer moraju
nije to nista u odnosu sa poslom zavarivaca.Fabrike boja,lakova,bakra celicane.Fabrike obuce,pojedinih tekstila......
Kao sto sam i napisao,nije isto na otvorenom i zatvorenom biti varioc,a to dal' moze da se meri sa uslovima,ne znam da li si bio u fabrici obuce ge se lepe djonovi.neizdrzivo je.Manje su imali problema oni sto su nekad duvali lepak u kesu nego tim radnicima.nije to nista u odnosu sa poslom zavarivaca.
Ima valjda 100 nekih shavova za varioce i onda se specajiliziju zaKao sto sam i napisao,nije isto na otvorenom i zatvorenom biti varioc,a to dal' moze da se meri sa uslovima,ne znam da li si bio u fabrici obuce ge se lepe djonovi.neizdrzivo je.Manje su imali problema oni sto su nekad duvali lepak u kesu nego tim radnicima.