Mileta iz Talesa
Aktivan član
- Poruka
- 1.512
Pa nema više domaće tehnologije cigara Vranje i Niš .
Sad naplata .
Sad naplata .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo više govori o tome da se ljudi neadekvatno leče u SrbijiOvo je podatak koji sam našla od 26.4.2024 iz članka u Euronews.
https://www.euronews.rs/srbija/drus...ka-pluca-cak-90-odsto-obolelih-su-pusaci/vest
Svake godine oko 7.000 ljudi u Srbiji oboli od raka pluća, a umre oko 5.000 pacijenata, što Srbiju stavlja na drugo mesto u Evropi po smrtnosti od te bolesti. Ne kaže ko je prvi. Moram ovo dodati, kad počne da boli tad je već kasno, najbolje je redovno ići na kontrole, obraćati pažnju na svaku promenu koju osetimo, na temperature bez razloga koje traju kratko. Što je manji veće su šanse za izlečenje, zato pamet u glavu i ne budite lenji i ne mislite ma ovo nije ništa. Bolje je 99 puta da bude ništa da ne bi došlo do onog jednog.
Rekoh to još u vrhu prve strane. Protokol je u princiou isti, samo ga naši još nisu dovoljno apdejtovali.Ovo više govori o tome da se ljudi neadekvatno leče u Srbiji
Procene Američkog društva za rak za rak pluća u SAD za 2025. su:
Dakle, u Srbiji 14 umre od 20 novo obolelih a u Americi 11 na 20
- Oko 226.650 novih slučajeva raka pluća (110.680 kod muškaraca i 115.970 kod žena)
- Oko 124.730 umrlih od raka pluća (64.190 kod muškaraca i 60.540 kod žena)
i ja to kazem , ova tema zagovara pusenje kao glavni faktor...Zato što se loži blato i smeće pa to svi udišemo. Napredna Srbija.
i ja to kazem , ova tema zagovara pusenje kao glavni faktor...
Deca ne puše pa se razbole. Rođaka u životu nije zapalila i dobila. Za rak nema pravila.i ja to kazem , ova tema zagovara pusenje kao glavni faktor...
Veruj mi nije samo loženje, pogledaj snimak na prvoj strani što sam okačila, biće ti još jasnije.Zato što se loži blato i smeće pa to svi udišemo. Napredna Srbija.
Ova tema zagovara da se ne uljuljkujemo kako je pušenje glavni ili čak i jedini faktor za rak plućai ja to kazem , ova tema zagovara pusenje kao glavni faktor...
OK.Ova tema zagopvara da se ne uljuljkujemo kako je pušenje glavni ili čak i jedini faktor za rak pluća
I nasi preci su lozili sta stignu pa svi preko 90 godina zivese i nije od cistog seoskog vazduha i zdrave hrane, nego nisu trazili izgovore na drugoj strani za svoj nemarZato što se loži blato i smeće pa to svi udišemo. Napredna Srbija.
Mislim da nikako ne mozemo da poredimo zivot nasih pred aka I zivot danas. Ni po kom pitanju.I nasi preci su lozili sta stignu pa svi preko 90 godina zivese i nije od cistog seoskog vazduha i zdrave hrane, nego nisu trazili izgovore na drugoj strani za svoj nema
Trebamo zato sto budale tvrde da je nauka napredovala u nasu korist i da se sad duze i kvalitetnije zivi a na banderama je dokaz sa koliko godina se umire.Mislim da nikako ne mozemo da poredimo zivot nasih pred aka I zivot danas. Ni po kom pitanju.
Мени је речено да је радијацјиа узрок а не пушење и да се то зна одавно. Пушење доприноси али није узрок.Ova tema zagovara da se ne uljuljkujemo kako je pušenje glavni ili čak i jedini faktor za rak pluća
Ziveli su krace, a sa 30 godina su izgledali kao da imaju 50, tek krajem 50tih godina proslog veka je postignut prosek od vise od 60 godina.I nasi preci su lozili sta stignu pa svi preko 90 godina zivese i nije od cistog seoskog vazduha i zdrave hrane, nego nisu trazili izgovore na drugoj strani za svoj nemar
Kako su izgledali tebi je nebitno ,iako nisu imali pastu za zube, moji baba i deda su ziveli preko 90 godina i celo moje selo,a to je generacija 1900,znaci slagao si za pola vekaZiveli su krace, a sa 30 godina su izgledali kao da imaju 50, tek krajem 50tih godina proslog veka je postignut prosek od vise od 60 godina.
ima smislaМени је речено да је радијацјиа узрок а не пушење и да се то зна одавно. Пушење доприноси али није узрок.
Nisam slagao, pogledao sam zvanicne statistike.Kako su izgledali tebi je nebitno ,iako nisu imali pastu za zube, moji baba i deda su ziveli preko 90 godina i celo moje selo,a to je generacija 1900,znaci slagao si za pola veka
Kao sto je prosecna penzija 50 000 jel,lovani po 100 000 sirotinja 10 000 i eto proseka a ja nemam oci i ne vidim sta pise na banderama i spomen plocamaNisam slagao, pogledao sam zvanicne statistike.
Pogledajte prilog 1681845
Zivotni vek ide, ili je barem isao uzlaznom outanjom zadnjih vek-dva, pre svega zahvaljujuci modernoj medicini, boljim higijenskim i drugim uslovima zivota.Kao sto je prosecna penzija 50 000 jel,lovani po 100 000 sirotinja 10 000 i eto proseka a ja nemam oci i ne vidim sta pise na banderama i spomen plocama
Ma kakav bre izgled o cemu pricas ne zivi covek da bi drugima izgledao mladje ,sad je moranje neki lek da se pije koji navuce na druge i onda se potiskuju medjusobno,jel to tebi napredak ili sto nisu ni bolovali nikad i ziveli bez lekova,umiru od rakcina i vakcina a tad od starosti,ajde izguglaj jel i tad bilo srcanih i mozdanih udara ko danas,iz cista mira mladi se sruseZivotni vek ide, ili je barem isao uzlaznom outanjom zadnjih vek-dva, pre svega zahvaljujuci modernoj medicini, boljim higijenskim i drugim uslovima zivota.
Pogledaj starije filmove i serije i videti ces da su ljudi izgledali starije za svoje godine nego danas,
mada zapadnoevropljani izgledaju dosta mladje nego balkanci u istim godinama, verovatno zbog mnogo vise stresa i tezeg nacina zivota.