Srbija je na prvom mestu u Evropi po smrtnosti od karcinoma pluća

Prema izveštaju „The Air We Breathe“ (Vazduh koji dišemo) od strane World Population Review, Estonija je prepoznata kao zemlja sa najčistijim vazduhom. Na osnovu indeksa ekološke performanse (EPI), koji se fokusira na faktore kao što su emisije gasova sa efektom staklene bašte, CO2, postignuća u vezi sa negativnim emisijama ugljen-dioksida, metan, implementacija ekoloških politika, proširenje šuma, obnovljivi izvori energije i tropske šume, Estonija je zauzela prvo mesto.

Analiza je pokazala da Estonija ima najčistiji vazduh i najviši globalni EPI, sa rezultatom 75,3.

Ostale evropske zemlje koje se nalaze na ovoj listi uključuju Luksemburg (75), Nemačku (74,6), Finsku (73,7), Ujedinjeno Kraljevstvo (72,7), Švedsku (70,5), Norvešku (70), Austriju (69), Švajcarsku (68) i Dansku (67,9).
Kako stoje s rakom pluća?

Ne želim da kažem da je pušenje zdravo, ali hoću da naglasim da ima nešto drugo što ubija još više ali niko ga ne pominje.
a jel uzimas makar kao mogucnost da to drugo nema?
ne radi se o tome da nas nesto drugo vise ubija, vec da nam je nesto trece uskraceno danas, a 1965 nije bilo
Some studies have shown that iodine deficiency leads to a higher risk of developing various cancers, especially of the breast, prostate, and ovaries.
Skoro duplo manje pušača a duplo veća smrtnost.
Ne znam šta sam ovde propustio?
propustili smo svi koliko joda se unosilo onda, a koliko danas
https://drsircus.com/iodine/iodine-supplements-and-dosages/
The National Health and Nutrition Survey undertaken by the CDC showed iodine levels falling over 50% in the last 30 years. In 1940, the average American got 800 micrograms of iodine in their diet. In 1995 we averaged 135 micrograms, an 83% decline!

ne radi se o tome da nas nesto drugo vise ubija, vec da nam je nesto trece uskraceno danas, a 1965 nije bilo
radi se o tome da smo jod dobijali kroz mleko, sa jodom se dezinfikovala muzna aparatura, ne znam tacno, mozda i u preradi, za mlecne proizvode, a onda se prestalo sa jodom
danas kazu jodizovana so, a koliko? ta jod se izgubi, a i nedovoljna je iz soli., to je problem koji se ne objavljuje, vec je ta jod dovoljna samo daa se ne dobije gusavost, koji je krajnji stadijum nedostatka jodi, kao sto je za c skorbut, isto navodno iskorenjena bolest, navodim samo kao analogiju

poenta je da ja sada unosim miligrame sa lugolovim rastvorom, a vi ste i dalje na mikrogramima preko soli jodizovane, ne bas 1000, ali da, 100 puta unosim vise od vas joda, vec nekoliko nedelja

Poslednja izmena:

Back