Posao za 400.000 ljudi

acabg

Elita
Poruka
20.530
Beograd -- Koncept razvoja Srbije do 2020. predviđa rast zaposlenosti, BDP-a, izvoza i investicija, a treba da bude osnova dugoročne strategije razvoja zemlje.


Premijer Mirko Cvetković je predtavljajući strategiju kazao da su dva najvažnija parametra razvoja rast BDP-a po glavi stanovnika koji bi do 2020. trebalo da bude 8.000 evra i rast zaposlenih za više od 400.000.

Cvetković je ukazao da koncept razvoja "Srbija 2020" daje viziju bolje budućnosti ukupnog razvoja Srbije, a nakon konsultacija i javne rasprave Vlada bi trebalo da taj dokument usvoji u prvom kvartalu sledeće godine.


Cilj ekonomske strategije je da obezbedi veći standard i bolji život stanovništva, što se ostvaruje kroz veću proizvodnju koja mora da bude dugoročno održiva.

Premijer je ukazao da je dosadašnji model razvoja koji se zasnivao na velikoj domaćoj tražnji, uvozu i potrebi za stranim sredstvima, iscrpeo svoje mogućnosti.

"Suština je da se privredni rast razvija na proizvodnji razmenjivih dobara, povećanju izvoza i investicija``, kazao je premijer.

On je naglasio da su neophodne reforme u svim segmentima društva, zatim smanjenje javne potrošnje i investicije u infrastrukturu.


http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=12&dd=24&nav_id=481600


A do tada......... nek nam je bog u pomoci
 

Back
Top