Pisao sam ja povremeno ,ali se postovi gube u moru pitanja,kada ce plata i sl
Kazu da je jako bitno poneti duksere sa kapuljacom. Od lekova i vitamina nek ponese: vitamin C, magnezijum, gel za povrede, aspirin, loperamid i neki probiotik. Meni su preporucili da ponesem Rublje u iznosu od 100€. A sto se tice stvari javice koliko kg sme da se ponese, pa po tome nek se uklopi. Cuo sam da je na Sabeti klopa ok. Al ja sve cekam da se neko javi ko je vec bio al izgleda da nema nikog ovde. I ne moj da te mrzi, prelistaj sta su ljudi pisali, dosta korisnih informacija ima.
Duks sa kapuljacom pod obavezno ,prvenstveno zbog vetra koji je jako hladan i smanjuje t za 5-10c.Lekovi takodje pod obavezno .Novac ,ponesite naravno jer ima da se nacekate za prvu platu i dok stigne kartica za rusku sber.Jos jedan savet,ako "nocite" u Sajani (gerdi) i ako imate vremena kupite u marketu sto vise cigareta (naravno ako pusite ) i posebno kafu jer su cene na Sabetti "paprene".U Aeroflotu sme do 23kg , u avionu do Sabette do 20 (ali ja do sada nisam imao problema sa viskom kg-a),dok je rucni prtljag standardno do 8kg.
Pisao sam o smestaju i klopi na nekoj od prethodnih stranica (ako bas insistirate ponovicu

)
Net ,jbg ,kako imate srece.Ko je bude smesten na "Garadoku" ima "sobu" za wi-fi i on se ukljucuje svakog dana posle 21,kvalitet varira ali ,jbg sluzi

.Ko je smesten na Juznom-Severnom dobija "propusnicu" i sa njom moze da ide u nesto sto lici na internet centar (uto-cet-sub). Na Romasci i "sabetti" nista slicno za sada ne postoji .
Sto se 3(4)G neta tice ,dobar i skup mob nije garancija da ce te i imati isti.Karticu nikako ne kupujte u Moskvi vec kada sletite na aerodrom,jer je velika verovatnoca da ih kasnije necete moci kupiti u prodavnicama(jednostavno ih nema)
Trenutno megafon (na Romasci i "etapu) i TELE2 (Garadok ,Zavod tj tamo gde se radi,Romaska ) koliko toliko "hvataju" 3G signal.
jun/jul/avgust i sep su najbolji meseci za rad ,nije toliko hladno i nema mnogo kise ,i nije klasicno blato ,vec je to ,kako da se izrazim

sitan pesak i vrlo brzo se susi .
Ako jos vas jos nesto zanima pitajte,kada imam vremena odgovoricu.