Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije to ništa strašno,to je standardna procedura i nema veze sa firmom nego sa Ruskim zakonima,neće službenik koji radi na papirologiji da sanja gdje je neko bio i dali ima problem sa zakonom,da bi neko dobio radnu vizu zna se šta je sve potrebno od papira,da se nevodi krivični postupak,sida test i razne polno prenosive bolesti i u zavisnosti od posla koji čovijek obavlja ostala medicinska dokumentacija,tako da nemojte se potresati zbog potvrde o krivičnom postupku to je obaveza i u zavisnosti u koji region Rusije se ide gleda se na starost potvrde,recimo meni je za Baškiriju papir morao biti mladji od 6 mjeseci a za Lenjingradsku oblast morao je biti mladji od godinu dana.

Velika je razlika između ta dva Velestroja.U našem se plaća po satu, a u ruskom fiksno, mesečno. U ruskom se na odmor ide svaka 3-4 meseca i to plaćeni, a u našem posle ugovora do 6 meseci ide se na neplaćenu pauzu koja može da potraje.U ruskom se obavezno dobija radna viza, a u našem najčešće turistička, a kasnije i radna ali ne svima. Sve u svemu, mnogo je sigurnije i isplativije raditi u ruskom nego u Bg Velestroju.

Како да се запослим у руски?

Poslednja izmena:
Pa o svemu tome pise puno postova unaprijed. Ja sam ruku na srce kad smo ulazili u ovu avanturu procitala al sve stranice. Doslovce sve do jedne. Da u zadnje vrijeme je prica samo o placi ugl samo nas zena, al sam ja dost informacija prikupila.
No gore ima puno razlicitih radnih mjesta, firmi, pa su i uvjeti drugaciji.
Npr da sam znala da ce imati pravo svaki drugi dan ici u internet cafe uzeli bi odgovarajuce slusalice. Ovak on mene cuje al.ja njega ne.
A vas ako.nesto zanima pitajte. Ima tu i zena koje su voljne pomoc.

Ај помагај !

Ako sam ja dobro skontala, u Bg je sada samo agencija i oni zaposljavaju za velestroj Moskva i Velestroj Montaz. A od struke zavisi za koga ces raditi.Neka me neko ispravi ako gresim.Beometal je radio do kraja marta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back