Pozdrav iz Moskve,hotel Gerda.otisao sam u ponedeljak,a cekam avion za Sabettu u nedelju.pravi crnogorski posao.lezis a zaradjujes.sta ima bolje od toga
E moj prijatelju Bekut.
Cemu se ti radujes? Lezis jedne nedelje, a ide plata. Da li si svestan, koliko si zdravlja izgubio radeci u nenormalnim uslovima u Velesstroju?
O tome niko ne prica.
Velestoj je jedna obicna jajarska firma, onaj ko ima nekoga taj moze i malo bolje da prodje.
Velestroj je firma sa ogromnom mehanizacijom i sa ogromnim neznalicama.
Kurta je murtu doveo i zaposlio da nesto caprka.
Zamislite samo ljude koji se nazivaju Masteri. Pa to nema nigde u ozbiljnim firmama. Upoznao sam Mastere, koj su bivsi: kockari, konobari, sumari itd.
Onda se kurce u Velestroju kada stave beli slem. To je uzas sta se radi u toj firmi.
U Velestroju, zajedno sa officom iz Moskve, nema 10% ljudi, koji su u struci i skolivani za poziciju koju obavljaju.
Tamo se ljudi, koji rade na zapravkama nazivaju inzenjeri.
To je sramocenje struke.
Vrlo dobro znam kako sve funkcionise u toj firmi, zato tako i pisem.
Rukovodioci gradilista su polu-pismeni ljudi, cast izuzecima, i onda se pojavi neki pravi inzenjer iz Srbije, a ovi ne mogu da ga gledaju ocima.
To su sve iskompleksirani i sujetni ljudi.
O plati da i ne govorim, koliko su tu samo sjebali ljude, one koji rade u svojoj struci.
Za ove ostale je banja raditi u Velestroju, jer i u toj Srbij, kakva je takva je, ne bi mogli da rade to sto rade u Rusiji.
P.S. Bekut, nemoj pogresno da me shvatis, ali ovo nisam napisao na tvoj racun, jer te ne poznajem i ne znam,da li si stvarno strucan covek ili neka neznalica kojoj je tamo odlicno!