Pozdrav!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tu smo iz prikrajka posmatramo hehe ja potrosila ovu sad cekam julsku komsija mi kaze da su njima rekli na kojumbi da ce dobiti do kraja meseca zajedno junsku i julsku a mi koji smo dobili jinsku krajem meseca i julsku
Hvala puno na informaciji.sve u svemu,kako mi se cini nista dobro nece biti
Па сад ако је отворио у Русији у руској банци мало је зезнуто, јер д би ти подигла треба да ти да виза картицу или да ти шаље преко В. униона, али то је скупа провизија. За оне који раде за домаћи Велестрој саветујем да пре одласка дају жени, девојци овлашћење на ваш банк рачун. Такорећи да имате заједничи рачун. Свако диже себи новац кад затреба. Тако је било код нас.
Па сад ако је отворио у Русији у руској банци мало је зезнуто, јер д би ти подигла треба да ти да виза картицу или да ти шаље преко В. униона, али то је скупа провизија. За оне који раде за домаћи Велестрој саветујем да пре одласка дају жени, девојци овлашћење на ваш банк рачун. Такорећи да имате заједничи рачун. Свако диже себи новац кад затреба. Тако је било код нас.
Ja imam ovlascenje za SBR banku u Srbiji. A sta se desava ako se otvori racun u Ruskoj SBR banci? Kako to funkcionise?![]()
Moj suprug je na Kujumbi dobio je 12.000 ali tamo je krsteno kao razlika,a ne kao godisnji. Junska plata nije bila ,a svi ste pisali da je bila plata za jun. Nista mi nije jasno.
Ja koliko sam upucena da nemoze da se da ovlascenjenje za rusku karticu jer mora i ovlasceno lice da se potpise komsija je napravio bio neku duplu karticu da on ima i zena tamo u rusiji je to uradio tako da on moze tamo da dize i ona ovde al obe su na njegovo ime
Imam ovlascenje za SBR banku u Srbiji. A za tu Rusku jos nista. Naravno da mora vlasnik racuna da potpise,ne moze nista bez njega da se uradi.Znaci nece vise uplacivati u ovu nasu banku kad dobiju novu karticu u Ruskoj SBR banci.
Поздрав свима!
Покушала сам да ишчитам раније поруке како не бих понављала питања, али тешко то иде, стварно је огромна група.
Уочила сам питања која се понављају, а како се услови мењају можда би било корисно да резимирамо ваша скорија искуства.
Навешћу пар питања (на неке ћу одговорити из нашег искуства), а молим вас да ви допуните башим искуствима.
Питање 1. Како отићи у Русију?
Одговор 1. Велестрој Београд често расписује конкурс за послове за рад у Русији, и на њих се можете јавити преко, рецимо, Инфорстуда https://poslovi.infostud.com/
П2. Да ли је неопходно знање руског језика?
О 2. Зависно од тога за који посао аплицирате. Мој муж је инжењер машинства и основни ниво знања руског, и нешто боље знање енглеског је довољно.
П3. Шта уколико одбијем понуду за посао, да ли се могу надати другој понуди из исте фирме?
О3. ДА. Пре више месеци одбили смо понуду за рад на Балтичком мору јер се радило 12 сати 7 дана у недељи, хладноћа, за не баш неки новац.
Пре месец дана стигла је повољнија понуда коју смо прихватили.
П4. Која је разлика између фирми Велестрој Београд и Велестрој Москва?
О4. Велестрој Бгд је ћерка фирме Велестрој Мос. Конкурисали смо у Велестроју Бгд, а посао добили за Велестрој Москва.
П5. Ко решава проблем визе за Русију?
О5. Након што конкуришете, и прођете на конкурсу, фирма вам шаље предлог уговора. Уколико вам услови одговарају, фирма шаље у Русију захтев за ваше запослење. Из Русије стиже "ПРИГЛАШЕНИЕ" на основу којег вам се издаје виза и тада вас фирма обавештава о тачном датуму путовања.
П6. Ко плаћа визу?
О6. Речено нам је да визу треба да платимо ми - 6 000 динара, а да ће тај новац бити касније рефундиран
П7. Ко плаћа трошкове пута?
П8. Када се потписује коначна верзија уговора за рад?
П9. У којој банци је најбоље отворити рачун и када?
П10. Како најповољније обезбедити да породица може да подиже новац Србији?
П11. Када леже прва плата?
П12. Да ли понети неку суму новца са собом и колико?
П13. Да ли уплаћују пензионо,здравствено, осигурање?
П14. Шта ако се неко разболи, заболи га зуб, поломи руку рецимо (пу-пу-пу далеко било да се померим с места)?
П15. Како издржавате без породице?
П16. Да ли је неко размишљао о пресељењу целе породице у Русију, како вам се чини та идеја?
П17. Колико су Руси другачији од нас?
П18. Да ли је неко био у Волгограду?
Поздрав!![]()
Koliko sam ja skapirala po tome da se uplacujete 6000din za vizu to onda znaci da ce raditi za velestroy moskva ,netreba mu znanje ruskog nauci ce ga on tamo prvu platu dobija kroz mesec ipo dana na sbr karticu ako je u gradu mlze da digne tamo pare i da ti salje po nekom ako nije ostavi kuci karticu pa ti dizes,a priglasenja se salju iz rusije a ako radi kao inzinjer bice mu ponudjena fixsna plata a ako preda pasos i da mu se radi viza obavezan je da ode na ugovor od 6 mes.