Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav bre net?pa zar nije dovoljno poslati poruku jednom dnevno,reci sve je ok,vec treba i caskati preko neta,i raspredati.radite i zaradite,a posle kad se vratite,pricajte do kasno u noc.
Izvinjavam se onima koji misle drugacije
Bekut,uz duzno postovanje prema tebi i tvojim godinama,nije nista strasno pitati dal na nekom gradilistu ima neta i ne vidim zasto si ti tako povredjen jednim sasvim obicnim pitanjem.Pa sta ako nekom nije dovoljna jedna poruka dnevno?Meni nije dovoljna jedna poruka dnevno jer hocu da znam dal si mi deca dobro,dal su zdrava,da li im nesto nedostaje,kako mi je supruga,da li imaju nekih problema.Ja u jednoj poruci dnevno ne mogu da saznam sve to.Zelim vecu komunikaciju sa njima,,jer ako sam daleko ne znaci i da ne postojim.A usput,i na netu procitam sve sto me zanima,sto mi je ujedno jedino vreme koje me opusta od standardnih gradilistanskih prica.

Epa sve zavisi od coveka,ako si sa nekim u braku koga volis naravno da ces pricati sa njim,i svaki dan ako pozelis,naravno posle radnog vremena...a ako nemas ili ne volis svoju zenu onda ces jednu poruku i kraj....javite kad bude plata..

Sorry,nisam ni mislio da se ne volite i da ne treba da se cujete,ali...
Ali,moja zena je shvatila neke stvari,da sam tamo otisao ne zato sto volim,vec sto moram.prema tome ne ocenjuje se ljubav time sto cu joj svaki dan pricati koliko mi je tesko,vec sta osecam,a to ona jako dobro zna.niko nikome nije ni obecao da ce neta biti,vec da ce zaraditi toliko i toliko.to svi saznaju kada potpisu ugovor.a onima koji svakog meseca postuju na forumu samo kada ce plata...o njima necu trositi reci

Sorry,nisam ni mislio da se ne volite i da ne treba da se cujete,ali...
Ali,moja zena je shvatila neke stvari,da sam tamo otisao ne zato sto volim,vec sto moram.prema tome ne ocenjuje se ljubav time sto cu joj svaki dan pricati koliko mi je tesko,vec sta osecam,a to ona jako dobro zna.niko nikome nije ni obecao da ce neta biti,vec da ce zaraditi toliko i toliko.to svi saznaju kada potpisu ugovor.a onima koji svakog meseca postuju na forumu samo kada ce plata...o njima necu trositi reci
I mi znamo da su nasi muzevi tamo otisli zato sto moraju,a najmanje pricamo o njegovom poslu vec o deci i o ostalim normalnim porodicnim stvarima...svako ima svoj zivot i neka zivi kako hoce,neko ce jednu poruku neko nece ni jednu,neko ce svaki dan da se cuje...to je licna stvar i naravno da je bitna plata...uostalom zato su svi otisli tamo...a da ti nisi neki zastupnik velestroja :D

Ja stvarno ne vidim sta je lose sto sam pitao da li ima neta...ja ostavljam zenu kod kuce sa tek rodjenom bebom i naravno da me zanima da li cu bar moci nekako da se cujem sa njima ili bar da dobijem neku sliku svog deteta...ne vidim u tome nista lose...na nekim gradilistima ima neta non stop i ljudi pricaju preko skype-a svaki dan pa sam zato hteo da znam kakva je situacija na Sabetti... Gde se kupuju te ruske kartice?

I mi znamo da su nasi muzevi tamo otisli zato sto moraju,a najmanje pricamo o njegovom poslu vec o deci i o ostalim normalnim porodicnim stvarima...svako ima svoj zivot i neka zivi kako hoce,neko ce jednu poruku neko nece ni jednu,neko ce svaki dan da se cuje...to je licna stvar i naravno da je bitna plata...uostalom zato su svi otisli tamo...a da ti nisi neki zastupnik velestroja :D

Misli sta hoces o meni,ali ovo je poslednji put,da odgovaram na ovakve izjave.sretno vam bilo i da se cujete svaki dan.i da potrosite sve u zdravlju i veselju.
Vas deda Milan

Ja ne vidim nista lose sto sam pitao da li ima neta...ostavljam zenu sa tek rodjenom bebom kuci i naravno da zelim da se cujem sa njima ili da barem dobijem neku slicicu deteta...na nekim gradilistima ima neta i ljudi se sasvim normalno cuju preko skype-a i zati sam pitao...svi smo mi razliciti ali svakako da zelim da budem u kontaktu sa porodicom i jedna poruka dnevno mi nista ne znaci.. Gde se kupuju te ruske kartice?

Zdravo ljudi. Uclanila sam se na forum zbog ove teme. Moj otac je pre par dana otisao po prvi put na gradiliste Sabeta. Ja sam videla da ste pisali dosta o Velestroju i prelistacu svakako prethodne stranice, ali tema je bas velika pa se izvinjavam ako se ponavljam. Zanima me da li mu mogu slati novac odavde na neki nacin? Njemu je receno da ce dobiti neki novac kad stigne tamo, ali mu nista nisu dali. Inace su ga neposredno pred odlazak informisali da ce biti zaposlen u ruskom Velestroju, a ne u onom srpskom ogranku, pa me zanima koja je razlika? Videla sam da ste napisali da je smestaj dobar i da im je hrana u redu. Zanima me i koliko se tamo stvarno radi? On nam je pricao da ce raditi 10h, a sad vidim da pominje smenu od 8 do 8. Malo smo bili uplaseni zbog onih prica da se zarade u Rusiji na kraju cesto i ne isplate, ali vidim da pisete da samo kasne 2 meseca?

Postovanje svima,niko ko nije bio gore ne moze da prica da li je hrana dobra ili ne ,da li ima inzernet ili ne,kujinja etap i sabeta,bolje nego 95%kod nad,garadok malo losiji,internet u mom slucaju,sam imao ns rostelokom kartici koju sam kupio u n.uringoju,i podesili su mi to sve u njihovoj prodavnici.Idemo dalje ,Rad kao rad je tesko vatanje krivine,sem ljudi pi metalu koji su gore svaki dan na polju,ostalo je sve opusteno

- - - - - - - - - -

Doduse ja sam bio gore do kraja marta,pricam.u svoje ime i svoje iskustvo a bio sam i na etapu i na famoznom rezervoaru i zavrsio na sabeti zadnjih 4 meseca ,

- - - - - - - - - -

Eto toliko od mene pozdrav za sve prorabove od profesionalca;-) ;-) ;-)

Zdravo ljudi. Uclanila sam se na forum zbog ove teme. Moj otac je pre par dana otisao po prvi put na gradiliste Sabeta. Ja sam videla da ste pisali dosta o Velestroju i prelistacu svakako prethodne stranice, ali tema je bas velika pa se izvinjavam ako se ponavljam. Zanima me da li mu mogu slati novac odavde na neki nacin? Njemu je receno da ce dobiti neki novac kad stigne tamo, ali mu nista nisu dali. Inace su ga neposredno pred odlazak informisali da ce biti zaposlen u ruskom Velestroju, a ne u onom srpskom ogranku, pa me zanima koj je razlika? Videla sam da ste napisali da je smestaj dobar i da im je hrana u redu. Zanima me i koliko se tamo stvarno radi? On nam je pricao da ce raditi 10h, a sad vidim da pominje smenu od 8 do 8. Malo smo bili uplaseni zbog onih prica da se zarade u Rusiji na kraju cesto i ne isplate, ali vidim da pisete da samo kasne 2 meseca?
Ako ima kod sebe visa inspire karticu,mozes uplatiti na njegov racun a on da plati u prodavnici karticom jer ne verujem da tamo ima neki bankomat gde moze da podigne novac
Il posaljes novac po nekom od radniks ko ide narednih dana,jer vidim da idu svakodnevno

Da naravno, čujemo se svakodnevno, nije baš zadovoljan ni sa čim, ponajmanje kuhinjom, ali... A jel se Vi čujete, šta Vaš muž kaže o svemu? Pozdrav

Kad bi tvoj muz trebao da se vrati? U kom terminu mu je poletao avion kad je krenuo iz Bg-a?

Cujemo se i mi svakog dana, sto preko viber-a, sto preko skype-a. Moj muz nije osoba koja kuka, koja se zali, on uvek stiska zube i gura napred, e sad vidim da uveliko stiska zube i da mu se mnoge stvari ne dopadaju, da mu mnoge stvari ne prijaju, ali se ne zali, ni jednog trenutka mi nije rekao ni jednu negativnu rec o bilo cemu tamo, ali mnoge stvari ne mora da mi kaze kad mu ja vidim izraz lica. Jedino sto mi je rekao je da su svi ti uslovi i zivota i rada za ljude koji ovde kod kuce nemaju nista i kojima je sve to tamo premija.

Bekut, ne radi se o istim gradistima, u pitanju je Gazprom arena u Sankt Petesburgu koja se gradi vec godinama i kako su "ozbiljni" gradice se jos dugo. Radi se od 8 do 8, sa prekidom za rucak od sat vremena, a rede ljudi koji nisu prosli nikakve provere, osim sto im se veruje na rec da znaju da rade to zbog cega su tamo.
I naravno da je bitno da se cujemo, bitno je da se vidimo, da znam da je dobro, da on zna da sam ja dobro,kao i njegovi roditelji,

Svi smo mi svesni toga da zivot u Srbiji nije lak, do posla se ne dolazi gotovo nikako, solucija da se radi u inostranstvu je itekako prihvatljiva ako ti je to jedina opcija, ali to ne znaci da su ti ljudi koji su otisli tamo postali neciji robovi, da uslovi zivota treba da budu nedostojni ljudskog bica i 21. veka.

Poslednja izmena:
Upravo se u svemu, stopostotno slažem u tvom obrazloženju draga "Drvo Ideja" i zato posle mog kratkog odgovora stoji ono "ali...". I ja nisam rekla da se moj muž žali, ali postoji nezadovoljstvo i što ti reče izraz lica govori sve. Počela sam temu s tobom, jer je lepo kad saznate da tamo negde u daljini ima neko s kim bi vaša voljena osoba mogla razmeniti po koju reč razumevanja i podrške, jer je lepo širiti prijateljstvo, a ne govor mržnje i podruge. Mislim da živimo u 21-om veku i da smo civilizovani ljudi i da znamo šta je danas normalno za ljudski rod. Ako ti nije problem da predjemo na privatne poruke, jer ne bih ovde da dalje komentarišem bilo šta. Pozdrav za moj Niš :-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back