Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosao sam sa Sabete u oktobru i evo sad opet idem. Bravar sam po struci ali nije tu problem priglasenje nego je tu problem da udjes u celu masineriju zato sto prioritet imaju rodjaci kumovi komsije i komsinice a priglasenje dobijes za 20 dana a vizu za 3 dana to pod uslovom da im treba radnika ako im ne treba onda cekas do iznemoglosti.

A neznam sta da ti kazem..Suprug mi je isto u oktobru prosle god.otisao na Sabetu..Dolazio je jednom u februaru i tacno posle mes dana se vratio nazad dok mu nije istekla viza 19.05....Sad je bio na lekarskom i rekli su mu do kraja meseca da ce otici,a dok je tamo bio receno mu je da ce se ubrzo vratiti..I on je bravar..A jos nista..Nazalost nemamo nista od gore navedenih kvaliteta tipa rodjaci,kumovi itd...Nek je Bog u pomoci svima..

Evo jos jedan petak u nizu prolazi,a plate ni od traga. U ostalom nama pare nisu ni potrebne naucili smo da zivimo na crtu. Haha ovo postaje zalosno.....

Kazu, da kad tebi neko cini zlo da ne treba zlom vratiti nego mu pozeleti dobro,ja im necu pozeleti zlo ali bih volela da se krivci za nase ne isplacene plate nadju u ovakvoj situaciji kao mi,a svi znamo da je jako tesko i nasim muzevima i nama...pozdrav za sve...deda Milane srecan put i pozdravi sve nase Srbe.

Poslednja izmena:
Na zalos uvek izvuce deblji kraj onaj koji je najmanje kriv. Krivci uzivaju i ne sekiraju se za rate kredita ni za placanje skolarine a kamoli za racune( struja telefon....) oni su obezbebjeni po svim stavkama jer imaju dovoljno onih koji moraju da rade i da cute. Pozdrav besna sam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back