Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Може алкохол у велику торбу колико хоћеш само ушушкај флаше у неки џемпер да се не разбије, јер они манијаци на аеродрому их баш бацају.
Mislim da si omasio temu,decko je pitao za lekove a ne za alkohol,ja sam to samo usput spomenula jer znam da u firmi pretresaju torbe i radi se alko-test,a licno sam videla da su oduzeli jednom od radnika flase,koje je pokusao da sakrije,pa sto bi se neko dovodio u takvu situaciju,samo dzabe da se bruka pred svima.I sto se mene tice,kome je flasa na pameti taj bolje da ne ide,kuci mozes da radis sta hoces,ali da predjes toliki put u potrazi za poslom,i da mislis samo o tome kako ces da se napijes,stvarno mi ne ide u glavu,posebno za one koji prvi put idu.Decko ide prvi put i umesto da mu udelis neki koristan savet,ti mu savetujes kako rakiju da svercuje.Nije ni cudo sto nam se sve i desava kakvi smo ljudi!

@malipiki@ Hvala na odgovoru i ja tako nešto planiram da nosim protiv bolova,vitamine i neki antibiotik i probiotik i tako to za pola godine da imam i tople odeće lap top možda itd

@vladan@ Alkohol je mola daleka prošlost, a može da se desi i bliska budućnost kad vidim gde živim :D.
Šalim se nepijem i nezanima me alkohol ovo drugo me zanima.
A može li hrana u glavnom prtljagu tipa sendviča jer kako mi nagoveštavaju putuje se po par dana kroz nedođije a to treba izdržati ;) .

Moze hrana,samo ne znam u kojoj kolicini,ne mnogo verovatno,moj muz je odneo slatkise da ima tamo i sendvice za put,posto je putovao 3 dana,morao je i da dokupi...Gde ides,koje mesto?

Nešto su nam nagovestili Kuyumbu ali neznam još ništa čekam. Moje kolege sa kojima sam trebao ići su sada u Tjumenu a posle idu: Kuyumba, Novy Urengoy i Purpe, a ja ko zna gde :D .

- - - - - - - - - -

Jel moze neko nesto da mi kaze o gradilistu Magadan,kakvi su uslovi,hrana,jel ima net...?

Magadan , gradiliste Gok Pavlik
Pogled iz spavaona na ofis i kuhinju

Pogledajte prilog 342804

Pogled na gradiliste koje se vidi samo malo posto je ono skroz sa leve strane iza brda

Pogledajte prilog 342805

Na gradilistu ima neta u ofisu tamo se ide na skajp posle vecere , takodje ima neta i u spavaonama ali dosta slabiji . Smestaj je kontejnerski kao i svuda i uglavnom su sestokrevetne sobice . Hrana kao i svuda makaroni , meso , pasulj itd. Najteze od svega je spustanje i penjanje uz brdo gde se nalaze spavaone a pogotovo sada na -50 , dosta je klizavo tako da su se mnogi i povredjivali prilikom padova i bili vraceni kucama .Na samom gradilistu je pusteno grejanje tako da se radi u toplom . Kada se sleti u Magadan treba kupiti telefonsku karticu MTS i to je kartica za tu oblast jer bilo gde drugde da je kupite bicete u romingu . One se kupuju u prodavnici suvenira bukvalno preko puta onog dela gde preuzimate svoj prtljag . Ako ste gladni ili nemate cigara preko puta aerodroma imate prodavnicu gde je najbolje da se snabdete jer je u selu pored gradilista skuplje nego u Tokiju .Umalo da zaboravim lekove obavezno ponesite , vitamine , a obavezno i nesto protiv proliva koji cete zakaciti sigurno . Toliko o Magadanu a polovinom februara nadam se Volgograd bar su tako rekli

Poslednja izmena:
Ja takodje imam negativno iskustvo vezano za Rusiju. Otisao sam tamo da radim pre 7 godina ostavivši zenu i decu u Srbiji. Hteo sam da njima bude bolje i da im obezbedim vise para. Ali sad kad sam se vratio svojoj porodici, sve se promenilo. Deca su vec odrasla i ja sam shvatio da nije trebalo da idem jer sam bio potreban zeni i deci. Oni su odrasli bez oca na kojeg su navikli. Sad se kajem jer shvatam da pare nisu bitne koliko i vreme koje sam proveo bez porodice. Zato, ukoliko imate decu, narocito ako oni idu u osnovnu skolu ili u srednju skolu, ne idite. Iako mislite da ce Vasoj zeni i deci biti bolje ukoliko budu imali vise para, to nije tacno. Vi sete im potrebniji od para. Zato ne idite, jer cete se posle kajati. Ovo sve pisem sa najboljom namerom, nadam se da ćete me poslusati i ostati sa svojom porodicom. Pozdrav svima!

T-2 moj veliki naklon za ovaj post!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niko od clanova na ovom forumu nije u ovoj prici jer im je lako u zivotu,niti su iz dosade otisli u prokletu Rusiju,ali da li je bilo ko svestan cega se odrice? Nisam ja pala s Marsa,zivimo u istoj zemlji i u istim mukama,ali nema bas sve svoju cenu.....Kako detetu objasniti da nema kad nesto zatrazi????? Meni su vrlo lako objasnili kad sam bila dete,ali ne bi razumela ni tad,a ni sad zasto nemam oca 3-5-7 godina,niti postoji pare na ovom svetu koje detetu to mogu nadoknaditi i oprostiti.......Kad se sabere i oduzme ostaje pitanje da li je ono sto dobijamo vrednije od onoga sto gubimo? Da se ne lazemo u ovoj prici 90% je mnogo vise izgubilo

- - - - - - - - - -

Prvo, da se predstavim: Ljilja, ili moderator ovde. Buraz još ne bejah :lol:
Drugo, brojevi telefona postoje objavljeni već ne zna se koliko puta, adrese itd.
Treće, celih 10 :eek: :lol:

Buraz možda imam malo postova na ovom forumu ali znam kako se koristi internet i forum. :)

Naravno da sam isao par strana unazad, i vise od par, isao sam 10 stranica unazad.

Moje prvo pitanje je bilo malo konkretnije

:zcepanje::kuvar5: Oma cemo da skrckamo i postavimo na sto.......Mada napredno pretrazivanje je cudo :hahaha:

Da li neko uskoro ide na NPS2 kujumba? Poslala bih suprugu kapu (skijasku koja prekriva celo lice) i sal, opremu jos nije dobio,iako je tamo vec 7 dana, a prilicno je hladno. Ukoliko nekom nije problem da ponese nek mi se javi, bila bih vam jako zahvalna. Pozz

Idem ja samo neznam kad, stigla mi je viza pre tri dana, verovatno ce biti oko 15 pa ako nema ko tu sam.
Sta kaze kako je tamo, koliko se putuje.

Odlicno, hvala ti....Putovao je sve ukupno 4 dana , krenuo je u ponedeljak , a u cetvrtak stigao, najgore mu je bilo kad je cekao voz na stanici,a kad su krenuli vahtom znam da su prvo isli na kujumbu 1 gde su ih pretresali, tamo su rucali i uvece krenuli na kujumbu 2, oduzimali su alkohol, tako da budi pazljiv sta nosis. Kaze da je jako, jako hladno, da stalno duva vetar, sto jos povecava osecaj hladnoce, tako da spremi se dobro. Imaju uvece posle 10h internet,eto to je nesto sto ja znam....

Odlicno, hvala ti....Putovao je sve ukupno 4 dana , krenuo je u ponedeljak , a u cetvrtak stigao, najgore mu je bilo kad je cekao voz na stanici,a kad su krenuli vahtom znam da su prvo isli na kujumbu 1 gde su ih pretresali, tamo su rucali i uvece krenuli na kujumbu 2, oduzimali su alkohol, tako da budi pazljiv sta nosis. Kaze da je jako, jako hladno, da stalno duva vetar, sto jos povecava osecaj hladnoce, tako da spremi se dobro. Imaju uvece posle 10h internet,eto to je nesto sto ja znam....
ok ok, jek mogao sta ponese od hrane za put.Znam da je alkohol rigorozan. A kako mislis nije dobio opremu nisu mu dali radno odelo ili ? E recimi koja katrica tu tamo radi i gde ju je kupio, korisno je znati.

Nije jos uvek dobio odelo skupljao je prvo neke potpise, a sad ne znam sta i dalje koci, suprug nije nosio alkohol ali je bilo ljudi koji jesu, islo je sad sa njim jos cetvoro ljudi, od hrane nosio je cajnu kobasicu onako u celofanu, nisu mu oduzeli, i jos imao je sendvice za put dva smo stavili u ranac koji ide sa njim u avion, a tri u putnu torbu, sto se tice kartice radi , on je bio vec na nps11 ( Lensk) i tamo je kupio karticu koja eto i ovde radi. Znam da je gradiliste odromno i da ima oko 1000 ljudi to mi je danas rekao.

Nije jos uvek dobio odelo skupljao je prvo neke potpise, a sad ne znam sta i dalje koci, suprug nije nosio alkohol ali je bilo ljudi koji jesu, islo je sad sa njim jos cetvoro ljudi, od hrane nosio je cajnu kobasicu onako u celofanu, nisu mu oduzeli, i jos imao je sendvice za put dva smo stavili u ranac koji ide sa njim u avion, a tri u putnu torbu, sto se tice kartice radi , on je bio vec na nps11 ( Lensk) i tamo je kupio karticu koja eto i ovde radi. Znam da je gradiliste odromno i da ima oko 1000 ljudi to mi je danas rekao.

Za koju firmu ti je otisao muz ???

Svaka cast na komentaru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A za sve koji i dalje veruju da je SIV INVEST firma preko koje treba ici i raditi preporucila bih da procitaju clanak u Dnevniku rubrika drustvo a clanak se zove - Trbuhom za kruhom svelo se na ogriske-

- - - - - - - - - -

Pa dobro gospodine malo je providno da je samo vama dobro cinjenica da je 40 ljudi nezadovoljno u magadanu su strajkovali ljudi skidano im je 35 dolara na dan za hranu i smestaj neki su sinoc krenuli naravno ako ih je gos[podin Ivica pustio ali dobro zelim vam srecu gospodine nastavite da radite ali jako sunjam u vas da ste bas vi gospodine Ivica napisali ovaj post srecno vam bilo i daleko vam lepa kuca

Svaka cast na komentaru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A za sve koji i dalje veruju da je SIV INVEST firma preko koje treba ici i raditi preporucila bih da procitaju clanak u Dnevniku rubrika drustvo a clanak se zove - Trbuhom za kruhom svelo se na ogriske-

Vidim da ti tamo radis godinu dana i da ces raditi jos. Pa zasto i ne bi kada si placen, a znamo i kako i zasto. Zasto se ne predstavis imenom i prezimenom pa da svima bude jasno ko si i zasto si jedini placeni "radnik". HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA POZDRAV ZA SIKIMICE I DRUGARE
P.S. Procitaj Dnevnik rubriku drustvo od nedelje tj. danas. I prestanite sa pretnjama nije lepo, za se odgovara krivicno.

- - - - - - - - - -
Uvek ce prevara biti samo zavisi u kom obliku, Treba ici preko proverenih firmi , ali ovde je takva situacija da se ljudi vade na slamku, prevaranti to iskoriste i na kraju se desavaju prevare.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back