Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dolar vise nema veze sa nama.Sad se jos pominje zbog pretvaranja u rublje.Pretvaranja satnice.Znaci dobijaces za 300 sati 128 000 dinara i to ti je to.Ko je imao 5 a sad 216 rubalja.Naravno moleci Boga da rublja skoci drasticno nekim cudom a ne da opada kao sto to radi zadnjih dana.Vec je gubitak 400 dolara a dok dodje plata pitanje je koliko ce biti.Neki su to ovde jako dobro sracunali.Poz za Dorijana

Pozdrab i tebi Dekara
A vi dobri ljudi dobro ali dobro razmislite da li se za taj novac na ljutom severu isplati raditi za lihvare
Ja se zeznuh pa do aprila cu verovat primiti platu po kursu 1:1 pa vi vidite
Svima zelim.svako dobro a ja ostajem da krivim sebe sto nisam dobro procenio situaciju i dao sebe svoje vreme u najam za sitnu paru.

ja vidim da je vecina vas racuna u zaradu i te 20% od RF za uslove rada. To ne pravilno! To ne zarada, a северная надбавка. Figurativno kazuci to je novac za vase zdravlje, lekove... To kao da vam, kad radite u rudniku potrebno 0,5 l mleka dnevno...
Tako nekako.
I zato nemojte u svoju zaradu racunati tih 20%, a samo fakticku satnicu, ugovorenu sa Velesstrojem.

ko pazume ruski - evo prognoze za rublju http://snob.ru/selected/entry/83368

Централна банка Русије од 2015 прелази на плутајући курс што значи да ћу бити редовне варијације курса рубље плус минус у зависности од тржишта. Пад рубље ће пратити пад цене нафте која је сада 87 за барел и може се очекивати њен пад до максималних 80 долара после те цифре производња нафте и гаса фракциом постаје не исплатива и удара директно на америчку нафтну индустрију, сумњам да ће обарати цену испод ове суме. Што пише у чланку о интервенцији народне банке Русије биће тешко, већ је најављено да неће интервенисати у већој мери.

misljenje Владислав Иноземцев, экономист, социолог:
Sta raditi sa rubljom? prethodno malo istrljati rukama i koristiti umesto toalet-papira. Druge namene ovi papiri ne imaju.

Что делать с рублями? Предварительно несколько размягчив, использовать в качестве туалетной бумаги. Иного применения им нет и не предвидится.

ja vidim da je vecina vas racuna u zaradu i te 20% od RF za uslove rada. To ne pravilno! To ne zarada, a северная надбавка. Figurativno kazuci to je novac za vase zdravlje, lekove... To kao da vam, kad radite u rudniku potrebno 0,5 l mleka dnevno...
Tako nekako.
I zato nemojte u svoju zaradu racunati tih 20%, a samo fakticku satnicu, ugovorenu sa Velesstrojem.

Kako god,moj muz nije dobio obecanih 15% za nocni rad.

Izgradnja gasovoda "Snaga Sibira" dogovorena je 21. maja, a njime bi tokom narednih 30 godina trebalo da 38 milijardi kubnih metara gasa svake godine bude isporučeno Kini, iz Jakutskog i Irkutskog centra za proizvodnju gasa
Vlada Srbije, milos banjac, gas,
Gas:Ilustracija
Moskva - Ruski gasni gigant Gasprom planira da u avgustu počne izgradnju gasovoda "Snaga Sibira", izjavio je izvršni direktor ruske kompanije, Aleksej Miler.

Tim gasovodom će, prema nedavno potpisanom ugovoru sa kineskom kompanijom CNPC, Gasrpom snabdevati Kinu gasom.

"Naš cilj je da prve cevi gasovoda 'Snaga Sibira' zavarimo već u avgustu", rekao je Miler, a prenosi ruska novinska agencija Itar tas.

Izgradnja gasovoda "Snaga Sibira" dogovorena je 21. maja, a njime bi tokom narednih 30 godina trebalo da 38 milijardi kubnih metara gasa svake godine bude isporučeno Kini, iz Jakutskog i Irkutskog centra za proizvodnju gasa.

Izgradnja gasovoda "Snaga Sibira" dogovorena je 21. maja, a njime bi tokom narednih 30 godina trebalo da 38 milijardi kubnih metara gasa svake godine bude isporučeno Kini, iz Jakutskog i Irkutskog centra za proizvodnju gasa
Vlada Srbije, milos banjac, gas,
Gas:Ilustracija
.
ne daju kineze kredit gazpromu, oni kupuju jeftinij turkmenski gas . Mnogo bilo razgovora, ali nista od toga

Везано за стање Рубље на тржишту, дио једног текста...
Новембар 8, 2014
Валута и геополитика на постсовјетском простору
Рубља ће ускоро ојачати своје позиције, а њен овонедељни колапс на историјски најнижи ниво је био спекулативан, рекао је данас руски министар финансија Антон Силуанов . Ипак, негативан тренд изгледа претеће. Економисти виде неколико разлога за оно што се дешава – стање у руској економији – без позивања на санкције западних земаља против Москве, санкције против руског финансијског сектора – Сбербанке, ВТБ, ВЕБ, Гаспромбанке и Пољопривредне банке; нова политичка ситуација у свету, која се рефлектује не само на Русију већ и све постсовјетске државе.
Аутор: Марија Сиделникова, главни уредник новинске агенције - Весник Кавказа
Извор: http://vestnikkavkaza.net/articles/politics/61910.html

Bilo je na svim vestima da je ugovoren i potpisan sporazum da rade rusi gasovod prema Kini

:rotf: ne znas ti sta je ruska propaganda...
skoro ovde bio putin. svi videli kako ga lepo docekali... A sad pitanje - zasto putin otisao iz Srbiji besan?:zper:
tako ti i sa tom snagom sibirskom: za "gledaoce" - sve lepo izgleda, a u sustini i nije tako lepo, kako prikazano.
Ovde jos pre godinu dana bio potpisan ugovor za izgradnju Juznog toka - pa gde smo sada? Nigde!
Tako i sa Snagom Sibira - sada Gazprom nema para da ga gradi i rusi racunali na 25 mlrd kredita od Kine, al kinezi ne daju kredit za izgradnju gasovoda, jer kupuju jeftinij turkmenski gas.

Poslednja izmena:
У праву си Сандра8333 да је било на свим вијестима, па ево текст о томе, а има и о Јужном току.
http://www.nspm.rs/hronika/aleksej-...-prema-kini-postaje-prioritetni-projekat.html
Има у том тексту и добра фотографија куда ће да се гради па они који тамо буду ишли да се оријентишу, у којим ће Сибирским мјестима или градовима да буду. Ево и линк за фотографију...
https://www.scmp.com/sites/default/files/2014/05/20/a3d982a7fe15bdeb6d365edcacfdf899.jpg

У праву си Сандра8333 да је било на свим вијестима, па ево текст о томе, а има и о Јужном току.
http://www.nspm.rs/hronika/aleksej-...-prema-kini-postaje-prioritetni-projekat.html
Има у том тексту и добра фотографија куда ће да се гради па они који тамо буду ишли да се оријентишу, у којим ће Сибирским мјестима или градовима да буду. Ево и линк за фотографију...
https://www.scmp.com/sites/default/files/2014/05/20/a3d982a7fe15bdeb6d365edcacfdf899.jpg

Ja sam prevela, kako mogla, pocetak ovog clanka: http://uainfo.org/blognews/434762-kitayskiy-blef-putina.html
Kineski blef Putina. Pokušaj Vladimira Putina da pokaže"prodor na istok" pre samita "Velike Dvadesetice" u Australiji nije uspeo. Tokom posete ruskog predsjednika u Pekingu, kinesko vodstvo je otišlo od potpisivanja bilo kojih energetskih ugovora , pa čak i sredstava za zajedničke projekte nije dalo.
Umjesto pobjedničkog preokreta iz Europe na Kinu, uprava "Gazproma", bio je prisiljen priznati da neće primiti akontaciju od 25 milijarde dolara na osnovu ugovora s kineskom kompanijom CNPC.Čelnik ruskog plinskog monopola Aleksej Miller istaknuo da je avans bio element pregovora o ceni. Prema tome, još uvijek nema tačne granice cene ruskog gasa za Kinu. Zato I Peking ne daje novac. To je Kina, a ne Rusija vodi po njihovom scenariju i odredjuje poželjnost dodjele kredita. Navodno, sada Kina je odlučila da ne daju novac Rusiji, shvativši ubrzano propadanje u domaćoj ekonomskoj i političkoj situaciji u Rusiji u skoroj budućnosti. U tom slučaju je bolje malo pričekati, a onda se sve dobiti za džaba, nego sada preplatiti "Gazpromu". Iako Miller demonstrativno siguran da je "Gazprom" će moći nositi I bez kineskog financiranja u izgradnji "Snaga Sibira .....

Alo ljudi,naravno da smo uskraceni za deo plate,naravno da cekamo visse nego sto treba,naravno da idemo u najvece vuko....ne.ali do god na svako nase mesto konkurise vise od deset ljudi tako ce se i ponasati gazde.meni se ne ide za 6$,ali ima onih koji ce ici i za 3,5-4$.i gde sam onda ja tu.kazu da nismo u obavezi da idemo ako necemo,a znaju da moramo.eeee tugo nasa.svi smo punoletni i svako od nas zna kako ce.sretno svima

Ne bih se mogla sloziti sa vama,pravi majstor te pare moze da zaradi i u Srbiji i zasto bi onda i za koga gubio zdravlje negde u sibiru?.Ako to ostane na tako sitnim parama pa ljudi o cemu mi pricamo,ko ce ici da radi za taj novac,nemojte se zavaravati,dozlogrdilo je ljudima sve,sta neko ce ti uzeti dve prosecne plate u srbiji a ti ces reci pa dobro to je u redu....pozdrav za sve

Ne bih se mogla sloziti sa vama,pravi majstor te pare moze da zaradi i u Srbiji i zasto bi onda i za koga gubio zdravlje negde u sibiru?.Ako to ostane na tako sitnim parama pa ljudi o cemu mi pricamo,ko ce ici da radi za taj novac,nemojte se zavaravati,dozlogrdilo je ljudima sve,sta neko ce ti uzeti dve prosecne plate u srbiji a ti ces reci pa dobro to je u redu....pozdrav za sve

+1000!
Sad za takvu platu vise nece ni biti 10 ljudi na jedno radno mesto. Ljudi ranije rado isli, dok posao bio siguran i koliko-toliko garantovana plata makar i daleko od familiji, al sad vise nema te sigurnosti da inflacija ne pojede tesko zaradjeno pa i rizik mnogo veci nego pre pola godine, na primer. Tako ja mislim.

Poslednja izmena:
Ne znam kakav odgovor ocekujes?pa isto kao i svuda,prckas po papirima,sedis u kancelariji,a napolje izadjes tek toliko da i ti mozes nekom da pricas kako si osetio sibirsku zimu.:D

Pa ocekujem odgovor primera radi kako su prolazi ljudi na obuci (posto sam cuo da je neophodna obuka u Beogradu od mesec dana), kolika su primanja administrativnih radnika, i trako dalje. Hvala na odgovoru...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back