Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozzzzzzzzz svima . Prosao sam sve preglede i stiglo je priglasenje.Ja sam gradjevinski limar. Trebalo bi da putujem u Jamalsku oblast na NPS 2. Moze li neko Molim Vas da mi nesto kaze o tom gradilistu? Kakvi su uslovi i imali bar signala za mob. telefon... i naravno poneka preporuka sta poneti posto idem prvi put.Hvala

J
Ponesi toplo samo toplo od dzemp duks sa kapuljacom carape sto vise uloske tople za cozme i.potkapu koja pokriva nos i obraze rukavice.lekove vitamine ferveks neoangin itd.naravno i mnogo strpljenja da se sve izdrzi i samo misli o cilji zasto si tu o da ces posle uzivati u plodovs svog rada i biti ponosan na sebe sto sve izdrza.posao je opusten ali hladno je,mnogo lkudi gomilaju na keca i samo prebacuju.svako dobro.

OVAKO SE DESAVA I DALJE KO RADI ZA VELESTROJ BEOGRAD
BZvz...Nema veze sa mozgom.A i covek koji se zali na obezbedjenje na ulazu u gradiliste,to mi malo ne pije vodu.Nije taj ni video Rusije.....
Veeelikaaaa.moskva ranije i bolje placa
E to je tek bzvz.Ko te slagao to??Da je plata na vreme jeste...Ostalo?Nebuloza.IMas fiksnu platu a u vecini slucajeva rastegljivo radno vreme.Da imam satnicu,i to minimalnu,imao bih platu duplo vecu nego sada sto imam...
do pre godinu dana je bilo znatno bolje u velestroy moskva sada ni kod njih nije bas dobro zato sto nisu prijavljeni platu primaju preko sbr banke u rubljima pa su u velikom gubitku za staz dobijaju nekih 200 do 300 dolara jedino sto imaju placeno 21 dana gkad dodju kuci

I tih 200-300$ ne dobijaju svi,vecina koji su zaposleni u poslednjih godinu i malo jace nemaju to...Nije problem sto dobijamo platu u rubljama,nego kurs koji se racuna...

Pozzzzzzzzz svima . Prosao sam sve preglede i stiglo je priglasenje.Ja sam gradjevinski limar. Trebalo bi da putujem u Jamalsku oblast na NPS 2. Moze li neko Molim Vas da mi nesto kaze o tom gradilistu? Kakvi su uslovi i imali bar signala za mob. telefon... i naravno poneka preporuka sta poneti posto idem prvi put.Hvala

Pozdrav.

Koliko vremena je proslo od kada si prosao sve lekarske preglede, dok ti nisu javili da je stiglo priglasenije?

Unapred zahvalan!!!

Da li na jedinici ima neta jel moj muz ide tamo uskoro,navikli smo da se svaki dan cujemo preko skajpa,pa me zanima.pitam dorijana greja posto je on tamo..hvala

Dorian Grey ceka i n uregoju za prebacivanje na keca,danas ne odoh,vreme lose,inace idem tamo sa purpea
Kazu da na na nekim mestima na kecu ima intern ali sve je to rekla kazala pa se ogradjujem,znam samo da treba kupiti rostelekom kart zamo sljaka
Poz svima

- - - - - - - - - -

BZvz...Nema veze sa mozgom.A i covek koji se zali na obezbedjenje na ulazu u gradiliste,to mi malo ne pije vodu.Nije taj ni video Rusije.....

E to je tek bzvz.Ko te slagao to??Da je plata na vreme jeste...Ostalo?Nebuloza.IMas fiksnu platu a u vecini slucajeva rastegljivo radno vreme.Da imam satnicu,i to minimalnu,imao bih platu duplo vecu nego sada sto imam...

I tih 200-300$ ne dobijaju svi,vecina koji su zaposleni u poslednjih godinu i malo jace nemaju to...Nije problem sto dobijamo platu u rubljama,nego kurs koji se racuna...

sta u ovom izlaganju nije tacno ??? Da prednost imaju Rusi,Kirkizi pa Srbi ??? Da leci veterinar ??? Da zakidaju radnike ??? Taj nije video kancelariju M - JO...taj je radio po 12h napolju i ziveo kao u zatvoru.To nije problem Velesa...to je problem Srbije i Srba...i ovde u Srbiji te lece tatini sinovi koji ne znaju dijagnozu da postave...svi imaju prednost u nasoj nam drzavi sem nas ..npr-kad ces kod kineza dobiti fiskalni racun,a nas da ti ne izda racun oooodmaaa kazna i zabrana rada...to je jedan od primera...svako od radnika na forumu je sigurno ili doziveo ili gledao tucu ili raspravu u menzi zbog parceta hleba (i ovde smo se tukli u redu za litru mleka)....da ne smaram mnogo.. to sto sto se u Sibiru desava to je na zalost Srbija u malom...tako da i tek kako ima veze s`mozgom...to je Veles-to je Srbija-to smo mi
pozdrav svima-ne znam sta mi bi :think:

Poslednja izmena:
- - - - - - - - - -

sta u ovom izlaganju nije tacno ??? Da prednost imaju Rusi,Kirkizi pa Srbi ??? Da leci veterinar ??? Da zakidaju radnike ??? Taj nije video kancelariju M - JO...taj je radio po 12h napolju i ziveo kao u zatvoru.To nije problem Velesa...to je problem Srbije i Srba...i ovde u Srbiji te lece tatini sinovi koji ne znaju dijagnozu da postave...svi imaju prednost u nasoj nam drzavi sem nas ..npr-kad ces kod kineza dobiti fiskalni racun,a nas da ti ne izda racun oooodmaaa kazna i zabrana rada...to je jedan od primera...svako od radnika na forumu je sigurno ili doziveo ili gledao tucu ili raspravu u menzi zbog parceta hleba (i ovde smo se tukli u redu za litru mleka)....da ne smaram mnogo.. to sto sto se u Sibiru desava to je na zalost Srbija u malom...tako da i tek kako ima veze s`mozgom...to je Veles-to je Srbija-to smo mi
pozdrav svima-ne znam sta mi bi :think:

Poz za tebe solari

daj zvezdana nepricaj gluposti o logorima ! nego neka ti kazu realno gde zive I \koliko rade !?!?! s obzirom da smo se svi prijavili kao majstori kod sikimica u novom sadu a kada smodosli u magadan izaslo na videlo da je vise radnika u stvari neradnika ( konobari muzicari kockari kladionicari Itd ) nadam se da tvoj verenik nije medju njima !!!??? plata kasni ali nista strasno glavno da ce da bude isto tako je I prosle godine kasnila ali nam je sve isplaceno

Pozdrav svima.

Malo sam prelistao temu i našao određene podatke koji me zanimaju ali to je mi je nedovoljno a i tema je preopširna da bih sve čitao pa bih molio nekoga ko zna da mi kaže ili uputi i da savet gde bih mogao da se informišem.
Interesuju me naše građevinske firme koje imaju svoja predstavništva u Vladivostoku. Bio bih zahvalan na bilo kakvoj informaciji.

20 dana posle pregleda u Vojvode Stepe danas su me pozvali iz firme i rekli da putujem za 5-7 dana na NPS2 . Ako neko ima nesto da preporuci bio bih zahvalan. :)

Jbg i ja sam bio pre 10tak dana.inace za nps2 samo da ti kazem spremi se ko nikad dosad.prosle zime padalo je ispod -60.imas internet,kartica ti treba mts ili megafon,hrana prosecna,smestaj prosecan,posao kao i uvek zimi lagan,ali jako,jako hladno.bar ne moras da letis helikopterom.eto toliko za sada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back