Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice tog virusa koji ga mnogi imaju na tom gradilistu....zelim samo da te pitam...pribor sa kojim si tamo jeo,u kakvom je stanju? Kada si trazio mesto za stolom da sedis,da li si gledao u plafon prvo da ti ne kaplja u tanjir? Kada si otisao da trazis casu ako nije bilo na pultu...kako su ti oprali casu???? ITD....da ne nabrajam razloge od cega dolazi stomacni virus. Pozz

Nisam hteo da idem toliko u detalje ali sve sto si naveo je tacno kao da si bio tamo .

Evo da i s vama podijelim informaciju u vezi "kursa" u Velesstroyu Moskva. Službeno OOO Velesstroy Moskva nema "tečaj" ili "kurs" za izračun plaće ali se mjesečno rade korekcije plaća kako bi one pratile tečaj. U mom slučaju Pismo namjere je potpisano početkom 8. mjeseca kada je odnos Rublje na USD bio 36:1 i tada se radilo o 65000 RUB=1805 USD.

A sada potpisujem Ugovor po tečaju RUB - USD 42,2:1, ali se plaća korigirala na 72000 RUB što iznosi 1702 USD, što znači da sam dobio manje nekih 100 USD, ali ako Rublja kojim slučajem poraste to će opet biti tu negdje.

Ne znam kako vi, ali meni to izgleda (bar za sada) ok jer nitko nam nije kriv što radimo za firmu iz Rusije a ne trošimo Rublje već dolare ili eure (Dinare ili Kune) kako vam drago.

Još jedna informacija u vezi Pozivnog pisma (tzv. Priglašenje), papiri za mene su stigli u Moskvu 15.10., a jučer (28.10.) je Pozivno pismo poslano iz Moskve za Zagreb tako da mi se to čini dosta brzo s obzirom na ostale komentare i informacije sa Foruma.

Ako velestroj moskva prati kurs onda bi i velestroj beograd trebao,ako to ne bude tako onda je to cista pljacka,iskreno ja ne verujem u to...

Ako velestroj moskva prati kurs onda bi i velestroj beograd trebao,ako to ne bude tako onda je to cista pljacka,iskreno ja ne verujem u to...

Ovo je službena informacija dobivena danas na pitanje kako oni rješavaju problem pada Rublje. A ne vjerujem da Velesstroj Beograd neće korigirati plaće samo je pitanje koliko često i kolika će biti razlika od ugovorene plaće u dolarima.

E ljudi,da vam se pohvalim...Danas sam se prijavio u Siv-Invest.odradio sam sve sto je trebalo i receno mi je da u roku od mesec dana putujem.Nadam se da ce sve biti u redu sa tom firmom sto se tice plate.

Firma Siv invest je velika prevara. Istrazite na netu malo pre nego sto se odlucite za bilo kakav posao. Ne dozvolite sebi da prodjete kao neki koji su poverovali u price o poslu i dobroj plati. Preko Siv investa i doticnog Zeljka Sikimica iz Novog Sada je otislo dosta ljudi. Ja znam za Magadan jer je tamo moj verenik. Radi vec pet meseci bez plate.

Preko Siv investa je moj verenik otisao da radi u Magadan pocetkom juna. Otisao je preko Sikimic Zeljka iz Novog Sada koji je prikupljao ljude. Svoju uslugu je naplatio 50 eura. Do danasnjeg dana primili su samo jednu platu koja je smesna u odnosu na ono sto su obecali. Stalno ih lazu da ce biti sledece nedelje pa opet sledece nedelje i tako prodju meseci. Tamo sa njim su ljudi koji su otisli mnogo ranije i oni su primili za sest meseci rada samo jednu platu. To je bukvalno logor gde oni rade prekovremeno kao robovi. Uslovi su ocajni. Firma je katastrofa. Odnos prema zaposlenima je zabrinjavajuci. Spavaju u kontejnerima.....Strasno!!!!!!!!!!!Rapitajte se dobro pre nego sto se odlucite za bilo kakav posao. Ima dosta prevaranata. Ljudi su bez posla i ocajni pa prihvataju bilo sta a da se ne raspitaju pre toga. Nadam se da ce ova poruka nekome pomoci i da cu nekog ko je poverovao u njihovu pricu naterati da pre toga istrazi malo i proveri o kakvoj je firmi zapravo rec.

Preko Siv investa je moj verenik otisao da radi u Magadan pocetkom juna. Otisao je preko Sikimic Zeljka iz Novog Sada koji je prikupljao ljude. Svoju uslugu je naplatio 50 eura. Do danasnjeg dana primili su samo jednu platu koja je smesna u odnosu na ono sto su obecali. Stalno ih lazu da ce biti sledece nedelje pa opet sledece nedelje i tako prodju meseci. Tamo sa njim su ljudi koji su otisli mnogo ranije i oni su primili za sest meseci rada samo jednu platu. To je bukvalno logor gde oni rade prekovremeno kao robovi. Uslovi su ocajni. Firma je katastrofa. Odnos prema zaposlenima je zabrinjavajuci. Spavaju u kontejnerima.....Strasno!!!!!!!!!!!Rapitajte se dobro pre nego sto se odlucite za bilo kakav posao. Ima dosta prevaranata. Ljudi su bez posla i ocajni pa prihvataju bilo sta a da se ne raspitaju pre toga. Nadam se da ce ova poruka nekome pomoci i da cu nekog ko je poverovao u njihovu pricu naterati da pre toga istrazi malo i proveri o kakvoj je firmi zapravo rec.

Firma Siv invest je velika prevara. Istrazite na netu malo pre nego sto se odlucite za bilo kakav posao. Ne dozvolite sebi da prodjete kao neki koji su poverovali u price o poslu i dobroj plati. Preko Siv investa i doticnog Zeljka Sikimica iz Novog Sada je otislo dosta ljudi. Ja znam za Magadan jer je tamo moj verenik. Radi vec pet meseci bez plate.

Ko jos zivi od plate? :D

Pozdrav Vojo76! dobijee dva profila jedan u profil i jedan I profil to uklapas pod uglom od 45 stepini i ako radis autogeno rezanje imas i tu probu bar sam ja to imao .Ali ako znas poso nema cega da se plasis.Odradis to sto treba i ides dalje. :p

U Magadanu se ne spava u kontejnerima. Spava se u Opste Zitije. To je montazni objekat (zgrada) od panela. A kontejneri su nesto drugo. Naravno,nisu ni nalik onim djubretarskim da se razumemo.:) Ali za Siv Invest u potpunosti jesi u pravu. Ja sam hteo da idem preko njih jer sam slusao nekoga ko me je lagao,ali sam posle sve shvatio da su to ciste lazi i odustao sam.

vecina radnika spavaju u kontejnerima, jer posao uglavnom na terenu, gde nema hotela i "civilizacije". Trzavica i problema ima svugda, ali bez obzira - moje misljenje - Velesstroj definitivno najpouzdanij. A u Magadanu - citala sam na nekom ruskom forumu, ruski sefove, (neka baba sa svojim muzem - verovatno iz Velesstr.-Moskva) - teski kreteni , tretiraju ljudi kao stoku .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back