Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preko Siv investa je moj verenik otisao da radi u Magadan pocetkom juna. Otisao je preko Sikimic Zeljka iz Novog Sada koji je prikupljao ljude. Svoju uslugu je naplatio 50 eura. Do danasnjeg dana primili su samo jednu platu koja je smesna u odnosu na ono sto su obecali. Stalno ih lazu da ce biti sledece nedelje pa opet sledece nedelje i tako prodju meseci. Tamo sa njim su ljudi koji su otisli mnogo ranije i oni su primili za sest meseci rada samo jednu platu. To je bukvalno logor gde oni rade prekovremeno kao robovi. Uslovi su ocajni. Firma je katastrofa. Odnos prema zaposlenima je zabrinjavajuci. Spavaju u kontejnerima.....Strasno!!!!!!!!!!!Rapitajte se dobro pre nego sto se odlucite za bilo kakav posao. Ima dosta prevaranata. Ljudi su bez posla i ocajni pa prihvataju bilo sta a da se ne raspitaju pre toga. Nadam se da ce ova poruka nekome pomoci i da cu nekog ko je poverovao u njihovu pricu naterati da pre toga istrazi malo i proveri o kakvoj je firmi zapravo rec.

Evo da se ukljucim sa svojim iskustvom.Moj suprug je u Magadanu i otisao je preko gore navedenog gospodina,i dobio je platu za Jul i Avgust...smestaj je odlican i u skladu sa smestajem na terenu.Tako da ne znam ne poklapaju nam se price uopste,sto se tice odnosa,on je i time zadovoljan,od kolega do sefova sa svima je prezadovoljan.Jedino cime nije zadovoljan kao i vecina jeste to sto je hladno i sto ne voli zimu,sneg i zimsku caroliju,sve ostalo mu odgovara.Tako da me cudi da vas verenik ima ovakvo iskustvo.

Ako se racuna satnica podeljeno sa kursom 36 koji firma daje satnica ostaje potpuno ista kao sto je i bila i kako mi je rekao covek koji radi za Velestroy Moskva kako se racuna sat im je isti jer oni nama menjaju i daju na dinarski a da primamo kao Velestroy Moskva da moramo sami da menjamo dosta bi gubili...

Ako se racuna satnica podeljeno sa kursom 36 koji firma daje satnica ostaje potpuno ista kao sto je i bila i kako mi je rekao covek koji radi za Velestroy Moskva kako se racuna sat im je isti jer oni nama menjaju i daju na dinarski a da primamo kao Velestroy Moskva da moramo sami da menjamo dosta bi gubili...

Da, gubili biste ali se u Velesstroyu Mosva radi korekcija plaće u rubljama koja "otprilike" prati tečaj, na mom primjeru gubitak je nekih 6%.

Ali,mi nebi bili mi kada ne bi odmah dizali tenziju a i neka se nesto pise.....

Drago mi je da cujem da je neko od dobio platu. Da je srece da svi koji otisli da rade docekaju istu. Gospodin ako se tako moze reci za jednog obicnog prevaranta obecava i dalje da ce biti i laze konstantno. Interesantno je da nam se ne poklapaju price. Svi koji su otisli sa mojim verenikom su takodje nezadovoljni. U kontaktu sam sa njihovim suprugama. Kolege su mu odlicne i svi su oni u istom problemu zajedno.

Narod odlazi tamo jer mu je bolje da dobije i 100hilj tamo nego ovde 30hilj,sta da kazu ljudi kojima su ovde smanjene sad plate i penzioneri koji su stekli vece penzije pa im sad oduzimaju 10 hilj,jeste da se tesko te pare zaradjuju tamo u zimi ...i odvojeni od svojih porodica al bar imamo sigurnu platu skojom se moze lepo ovde ziveti i videcemo sledeci mesec kako ce nam biti :)

Evo da se ukljucim sa svojim iskustvom.Moj suprug je u Magadanu i otisao je preko gore navedenog gospodina,i dobio je platu za Jul i Avgust...smestaj je odlican i u skladu sa smestajem na terenu.Tako da ne znam ne poklapaju nam se price uopste,sto se tice odnosa,on je i time zadovoljan,od kolega do sefova sa svima je prezadovoljan.Jedino cime nije zadovoljan kao i vecina jeste to sto je hladno i sto ne voli zimu,sneg i zimsku caroliju,sve ostalo mu odgovara.Tako da me cudi da vas verenik ima ovakvo iskustvo.

Hladnoca je najmanji problem. Na to se ne zale. Znaju odlicno gde su otisli. Uslove za zivot i rad su takodje prihvatili. Ono sto ne moze niko da prihvati je da radi bez plate. Sve moze da se istrpi zarad finansijske koristi zbog cega svi i odlaze. Ako novac izostane onda nastaje problem. To je ravno robovanju. Odlicno je ako je Vas suprug placen. Nad se da ce doci i dan kada ce biti i ostali. Vreme samo tece ali para nigde.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back