Evo da i s vama podijelim informaciju u vezi "kursa" u Velesstroyu Moskva. Službeno OOO Velesstroy Moskva nema "tečaj" ili "kurs" za izračun plaće ali se mjesečno rade korekcije plaća kako bi one pratile tečaj. U mom slučaju Pismo namjere je potpisano početkom 8. mjeseca kada je odnos Rublje na USD bio 36:1 i tada se radilo o 65000 RUB=1805 USD.
A sada potpisujem Ugovor po tečaju RUB - USD 42,2:1, ali se plaća korigirala na 72000 RUB što iznosi 1702 USD, što znači da sam dobio manje nekih 100 USD, ali ako Rublja kojim slučajem poraste to će opet biti tu negdje.
Ne znam kako vi, ali meni to izgleda (bar za sada) ok jer nitko nam nije kriv što radimo za firmu iz Rusije a ne trošimo Rublje već dolare ili eure (Dinare ili Kune) kako vam drago.
Još jedna informacija u vezi Pozivnog pisma (tzv. Priglašenje), papiri za mene su stigli u Moskvu 15.10., a jučer (28.10.) je Pozivno pismo poslano iz Moskve za Zagreb tako da mi se to čini dosta brzo s obzirom na ostale komentare i informacije sa Foruma.