Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je 5 dolara pocetna satnica.

Hvala na odgovoru.Iskreno,mislo sam da je vise zbog uslova i razdaljine.Procitao sam dosta komentara o raznim gradilistima Velestroja ovih dana i ne znam u sta da verujem.Verovatno se tamo bas ne umire od rada i lose klime cim se ljudi ponovo vracaju.Kao sto vec napisah,kada postoji jasni cilj u glavi,onda se sve lakse podnosi.Mada,nama koji imamo porodicu ,decu,mnogo teze pada odvojenost od kuce.Srecom,internet je cudo,pa je komunikacija i na toj distanci uglavnom omogucena.Iskreno,ja sam najdalje bio oko 1000km,u Austriji,ali se razmisljam da predam papire u Velestroj.zato su mi potrebne sto preciznije informacije iz prve ruke,od ljudi koji su vec imali takvo iskustvo.Ako ima takvih,voleo bih da procitam njihove iskrene impresije.Veliki pozdrav svima!

Poslednja izmena:
Postovani zemljaci,nov Sam na forumu.Zaposlen Sam na gradilistu gok pavlik.Gok Pavlik jos uvek nije u strajku.Imam neke informacije u vezi buducih obracuna zarada,tj.prebacivanje satnica sa dolara na rublju gde bi radnici bili na velikoj steti,tj,na platu od 180000 din PO starom obracunu a PO novom bi bilo150000 din zbog nikad slabije ruble. U naredna 2-3 Dana bi trebalo da izadje zvanicno saopstenje pa ce se znati da li je obo tacno,a u slucsju da jeste,80% radnika je spremno da trazi kartu kuci.Javljam vam se narednih Dana kada budu neke zvanicne informavije.poz,

Postovani zemljaci,nov Sam na forumu.Zaposlen Sam na gradilistu gok pavlik.Gok Pavlik jos uvek nije u strajku.Imam neke informacije u vezi buducih obracuna zarada,tj.prebacivanje satnica sa dolara na rublju gde bi radnici bili na velikoj steti,tj,na platu od 180000 din PO starom obracunu a PO novom bi bilo150000 din zbog nikad slabije ruble. U naredna 2-3 Dana bi trebalo da izadje zvanicno saopstenje pa ce se znati da li je obo tacno,a u slucsju da jeste,80% radnika je spremno da trazi kartu kuci.Javljam vam se narednih Dana kada budu neke zvanicne informavije.poz,

i ja imam istu imformaciju,ako tako bude a bice sigurno,bice to lepo sisanje radnika ni krivih ni duznih!!

Hvala na odgovoru.Iskreno,mislo sam da je vise zbog uslova i razdaljine.Procitao sam dosta komentara o raznim gradilistima Velestroja ovih dana i ne znam u sta da verujem.Verovatno se tamo bas ne umire od rada i lose klime cim se ljudi ponovo vracaju.Kao sto vec napisah,kada postoji jasni cilj u glavi,onda se sve lakse podnosi.Mada,nama koji imamo porodicu ,decu,mnogo teze pada odvojenost od kuce.Srecom,internet je cudo,pa je komunikacija i na toj distanci uglavnom omogucena.Iskreno,ja sam najdalje bio oko 1000km,u Austriji,ali se razmisljam da predam papire u Velestroj.zato su mi potrebne sto preciznije informacije iz prve ruke,od ljudi koji su vec imali takvo iskustvo.Ako ima takvih,voleo bih da procitam njihove iskrene impresije.Veliki pozdrav svima!
samo da znas ponesi sto toplije stvari hladno je i kisa pada svaki dan!a sto se tice komunikacije u kujumbi nema interneta samo mob!moj muz je tamo nps2 kujumba

Informacija za putnike,Kujumba, NPS1, NPS2 ( Novyy Urengoy ) i ostala nedođija. Kisa pada svaki dan, ceo dan. Sneg je uveliko poceo da pada, prema tome ponesite toplu garderobu. Sto se tice komunikacije sa kucom mogu Vam saopstiti sledece. Internet imate preko megafon i mts kartice, moze da posluzi za kuckanje poruka preko vibera, skypa ili nekog drugog programcica, ali nije idealan, cesto se gubi signam i nema ga dan dva ( vikendom ).Hrana je blagi ocaj, te se morate navici da za uzinu vadis oko a za veceru usi seces.:hahaha: salu na stranu, dorucak jedno bareno jaje, salama kao flis papir i parcence sira i obavezno porcija suklijasa, rucak je prava egzibicija: pileci batak ( kao đon od radne cipele ) sa rizom ili pire krompirom itd, vecera isto kao i rucak. Sefovi su Vam uglavnom nepismeni ili polupismeni sa zavrsenom najvise srednjom skolom. Direktor uglavnom neki napucan bilmez :worth:... Satnica je od 4 dollara i u zavisnosti od gradilista dodaju Vam 20 % na uslove rada:think:. Plata kao najvazniji faktor naseg i Vaseg odlaska u RF uglavnom kao po nekom ne pisanom pravilu kasni od dva do tri meseca kao sto je sada trenutno:rtfm:. Ocekuje se drugi deo juske plate a za avgust niko ne sme ni da pita:mafijas:. Koga je muka naterala da ide sada:kpozdrav:, mogu mu pozeleti srecan put i da pazi na sebe pre svega,sto manje se nervirajte i sto pre se naviknite na okruzenje ( čirkizi, uzbeci, mongoli i ostali nama "prijateljski narodi" :drugari:) Hladna voda za tusiranje, nije pijaca, sa uocljivom bojom, mirisom i ukoliko ste slucajno prilikom tusiranja drzali usta otvorena, nedefinisano uzasnim ukusom.:rotf:

Poslednja izmena:
Mislim da je 5 dolara pocetna satnica.
Mojsije * Loše misliš ja sam imao 6,5 +20% a i satnica ti zavisi koliko ti piše u ugovoru i toliko dobijaš. To u ugovoru ti potpisuješ pre nego kreneš u RF .E sada, da pojasnim zašto ovo kažem. tu na NPS2 gde sam ja radio imao sam tu satnicu ali ima fazon kod šefova, nedaju ti da zaradiš pa iznalazi razlog da te kazni (što sede ljudi ili što stoje ljudi ili ne nosi šlem ili.1000-ga će da izmisle....ne bukvalno da su sedeli kao ja što sam čučnuo da nešto izmerim) pa te otera u sobu a dešavalo se i celu smenu i samim tim ti skine, satnicu. To sam osetio na svojoj koži od jednog nepismenog, neki gl. inž.Miroslav. Koji se nije razumeo u crtež. (Ima dosta takvih, ''INŽ'' koji nemaju blage veze sa tvojim poslom jer nisu u toj struci ,retko da ih ima e tu je milina raditi, to znaju,stariji radnici.) Ali ima dobru vezu... Imao i motor gde je jurcao po gradilištu. Pa je Transnjeft zbog njegovih grešaka jedva primio rad. Zbog takvih ''INŽ'' koji nisu kvalifikovani, trpi i firma i radnici. Naveo sam ti neki primer od čega ti zavisi satnica.

Kakav entuzijazam na forumu i sve lepe price,tako da iyem ja njihovo priglasenije koje mi vazi od 29.09. pa do 29.12. sa mogucnoscu produzenja do 26.03. na samoj Sabetti.
Danas zovem ceo dan da mi kazu s kojom satnicom tamo ja treba da idem,naravno niko da se javi aVi ljudi jos niste dobili drugi deo julske plate,strasno.Mada mi nije jasan sad taj obracun i isplata satnica ,prosl god u Tyumenu bese sasvim drugacije.Ipak radim na crno ,plata redovna ,nije neka 34000 ali moja je.Dva pa i vise meseci cekati i jos preci na rublju...nema sanse ilim su insinuacije tj price.
Pozdrav svima i svako dobro.:think::think:

Mojsije * Loše misliš ja sam imao 6,5 +20% a i satnica ti zavisi koliko ti piše u ugovoru i toliko dobijaš. To u ugovoru ti potpisuješ pre nego kreneš u RF .E sada, da pojasnim zašto ovo kažem. tu na NPS2 gde sam ja radio imao sam tu satnicu ali ima fazon kod šefova, nedaju ti da zaradiš pa iznalazi razlog da te kazni (što sede ljudi ili što stoje ljudi ili ne nosi šlem ili.1000-ga će da izmisle....ne bukvalno da su sedeli kao ja što sam čučnuo da nešto izmerim) pa te otera u sobu a dešavalo se i celu smenu i samim tim ti skine, satnicu. To sam osetio na svojoj koži od jednog nepismenog, neki gl. inž.Miroslav. Koji se nije razumeo u crtež. (Ima dosta takvih, ''INŽ'' koji nemaju blage veze sa tvojim poslom jer nisu u toj struci ,retko da ih ima e tu je milina raditi, to znaju,stariji radnici.) Ali ima dobru vezu... Imao i motor gde je jurcao po gradilištu. Pa je Transnjeft zbog njegovih grešaka jedva primio rad. Zbog takvih ''INŽ'' koji nisu kvalifikovani, trpi i firma i radnici. Naveo sam ti neki primer od čega ti zavisi satnica.
Videce kad ode,tesko da ce pocetna odma da mu bude 6,5 dolara ,skoro je jedna zena jednog bravara napisala da ima malo manje od 5,5.

Fora je u tome da po novom obracunu platu dobijas u rubljama i to po kursu koji ti oni ustanove a ne po kursu banke.Kome deluje nemoguce nek se raspita kod ljudi koji rade u Velestroju Moskva.Oni imaju slican sistem.Po tom sistemu svi gubimo oko 10 do 15 posto na plati.Idu novi ugovori od prvog vaze.Ko hoce ostaje ko nece ide kuci.Jasno i glasno.Njima se moze a na nama je dal prihvatamo ili ne

Napisao bih i ja nesto,ali ne zelim da me shvatite bukvalno.Moje misljenje....Ukoliko bude da radnici daju otkaz zbog uplate koja se bude obracunala u rubljama to ce biti jedan veliki PLUS za Velestroj. Oni to i hoce. Zar ne shvatate i sami da na sve nacine pokusavaju da rade prejebotine. Obracunavaju platu do 25-og pa nije im to najbolje uspelo da pobune radnike da daju otkaz,jer samim tim ce radnici ostati bez plate.Nego sad vise ne gledaju kurs dolara zato sto je dolar 90 i vise din. nego ajmo sad da racunamo rublju jer ona ide dole. Ja jesam dao otkaz u Velestroju ali ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da na tako glup nacin pokusavaju da prevare ljude.

Poslednja izmena od moderatora:
Nema frke,ako se jos necega budes setila slobodno pisi ;)

Kao prvo ne prelazi se sa dolara na rublje zbog nasih plata,vec zato jer to hoce RF a samim tim i Velesstroj Moskva. A sto se kuknjave tice , pa imamo valjda pravo da trazimo svoje zaradjene pare. A zasto se opet vracamo ,pa mozda zato sto nismo tako dobri majstori kao neki i ne zgrcemo milione, kamione i ostalo vec moramo da radimo po nekim vukojeb... za neke nazovi biznismene. Uostalom kad ce ta plataaaaaaaaaaa!

Kao prvo ne prelazi se sa dolara na rublje zbog nasih plata,vec zato jer to hoce RF a samim tim i Velesstroj Moskva. A sto se kuknjave tice , pa imamo valjda pravo da trazimo svoje zaradjene pare. A zasto se opet vracamo ,pa mozda zato sto nismo tako dobri majstori kao neki i ne zgrcemo milione, kamione i ostalo vec moramo da radimo po nekim vukojeb... za neke nazovi biznismene. Uostalom kad ce ta plataaaaaaaaaaa!

Da li tebe placa Ruska Federacija pa da im odgovara da te placaju u njihovu valutu,ili te placaju ovi iz firme u Beogradu? Pusti te price da RF to tako zahteva,sve su to price za mazanje oci.Opusteno druze,samo radi i uzivaj.Ko radi ne boji se gladi....ide zima.Pozz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back