Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav još jednom,
da li netko ovdje poznaje nekoga ili ima informaciju kako je mehanicarima u Velesstroy-u? Ja sam poslao papire i potpisao pismo namjere sa definiranim uvjetima i obećan mi je polazak kroz mjesec dana.
Radi se o Velesstroy-u Moskva, razgovor je bio u Zagrebu, sve je trebalo biti brže ali se oni pravdaju da se okolnosti mijenjaju i ispričavaju se što sve traje duže od dogovorenog.
Unaprijed hvala!

Poslednja izmena:
Zna li neko da mi kaze kako arhitekte prolaze preko Velestroja, ili uopste inzenjeri? Imam ponudu, pomalo sam skepticna kada citam ova sva negativna iskustva... Takodje imam porodicu, pa ne bih da se kockam, da budem odsutna od deteta a posle da se ne isplati. Hvala vam svima unapred.

Zna li neko da mi kaze kako arhitekte prolaze preko Velestroja, ili uopste inzenjeri? Imam ponudu, pomalo sam skepticna kada citam ova sva negativna iskustva... Takodje imam porodicu, pa ne bih da se kockam, da budem odsutna od deteta a posle da se ne isplati. Hvala vam svima unapred.

Opusteno,bez brige. Ovde samo radnici nadrljaju,svi ostali profitiraju. Slobodno idi.

Suprug je otisao prvog avgusta u Tjumen,tamo je bio do 15.08 a zatim je otputovao na nps1 Urengoj,interesujeme da li to znaci da ce kada bude sledeca uplata primiti i on i kada odbijaju akontaciju,hvala puno,sjajni ste.
Akontaciju odbijaju od prve plate.Inace prvi deo avgustovske je obecan za sledeci petak. :think: Ako je plata iz dva dela,verovatno ce i akontaciju odbijati tako.

Gospodo,ljudi ako neko moze ,zeli i hoce neka mi nesto napise o Pur pe tu dobih danas izvestaj da bi trebalo da idem.
moze na pp ko zeli i malo opsirnije ,unapred hvala

Purpe ti je ok gradiliste. Putuje se Bg-Moskva,Moskva-N.Urengoj sve to avionom,a od N.Urengoja vozom,nekih 10 sati. Trenutno ti je tamo lepo vreme u odnosu na druga mesta,hrana ti je ok,sefovi kako koji,dobri su.Smestaj ti je nov,kontejneri.Direktor gradilista je ok. Neces se ubiti od posla budi bez brige. Civilizacija. Svake nedelje se ide u grad koji je udaljen 15-ak km. Sve u svemu je dobro.Ima vode,ima signala za telefon. Dobro je gradiliste,

Purpe ti je ok gradiliste. Putuje se Bg-Moskva,Moskva-N.Urengoj sve to avionom,a od N.Urengoja vozom,nekih 10 sati. Trenutno ti je tamo lepo vreme u odnosu na druga mesta,hrana ti je ok,sefovi kako koji,dobri su.Smestaj ti je nov,kontejneri.Direktor gradilista je ok. Neces se ubiti od posla budi bez brige. Civilizacija. Svake nedelje se ide u grad koji je udaljen 15-ak km. Sve u svemu je dobro.Ima vode,ima signala za telefon. Dobro je gradiliste,

hvala puno

Ja mislim da na rublju prelazi se zbog sankcija Rusiji. Te velike kompanije poput Transneft i Gazprom... - verovatno i njima udarili sankcije. Pa govorilo se da Rusiju ce izbaciti iz SWIFT-sistema. Mislim zbod toga i presli na rublju, kako ne bi bio novac u dolarima zarobljen u nekoj americkoj banci.. Mozda Ljilja bolje to moze objasniti, jer ja nisam knjigovodja i samo pretpostavljam razlog...
Kao prvo ne prelazi se sa dolara na rublje zbog nasih plata,vec zato jer to hoce RF a samim tim i Velesstroj Moskva. A sto se kuknjave tice , pa imamo valjda pravo da trazimo svoje zaradjene pare. A zasto se opet vracamo ,pa mozda zato sto nismo tako dobri majstori kao neki i ne zgrcemo milione, kamione i ostalo vec moramo da radimo po nekim vukojeb... za neke nazovi biznismene. Uostalom kad ce ta plataaaaaaaaaaa!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back