Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice prijave na 55000 ja bih to proverila u nemanjinoj,tako su i mom muzu 2009 pricali u tadasnjem Hopexsu sadasnjem Velestroju da je prijavljen na 35000 a ustvari je bio prijavljen na minimalac od 16000.A sto se tice odstete ona se sa njima samo naplacuje preko tuzbe i veruj mi da ce gledati da izbegnu ili prolongiraju.Mi smo sa njima u sporu vec 5 i po godina i sad smo u maju dobili spor i ako su u toku postupka prihvatili sve i izvestaj od vestaka i novac koji trazimo bukvalno sve jer nisu imali dokaz da pobiju bilo sta sto smo mi tvrdila,sad su ulozili zalbu samo da bih jos prolongirali.Nama to u principu ide u prilog jer ce morati na kraju sve da nam isplati sa kamatama i zateznim kamatama naplaticu to taman mu uzela kucu na Altini :).Covek da bi se naplatio mora da ima debele zivce a bogami i djep da placa advokate.Sad cu cisto iz zezanja da truzim Rodoljuba i krivicno za falsifikovanje potpisa cisto da imam sta da radim dok cekam sta ce biti sa realizacijom nase isplate.
TAko moj savet svima nista im ne verujte na rec jer gledaju samo svoje dupe i sve papire cuvajte jer nikad ne znas da li ce ti nesto od toga zatrebati ako svoja prava trazis preko suda.Trazite i cuvajte papir i kad idete zbog blage prehlade kod doktora svaki papir sve crno na belo.
Pozz

Vidi nesto ja sam pre nekoliko meseci dobio listing oplacenim doprinosima za proslu godinu. Stvarno nisam racunao detaljno, ali na grubo oni su meni platili doprinose za proslu godinu za svaki dinar koji mi je isplacen. Da li je bila neka greska ili zato sto sam isao 2 puta kao turista i 2 puta na biznis ne znam, ali je tako. Sto se toga tice ja sam zadovoljan...

za to sa papitima si 100% upravu. danas sam stigao kuci i proverio sam sve prosle ugovore posto sam ja njima dao otkaz. verovali ili ne u ugovorima iy prosle godine cak postoji i ta stavka da radnik ima pravo da da otkay. mozda sam ja neobavesten ko kostunica? sta promenio se zakon o radu u medjuvremenu? nerazumem sta oni djabe layu ljude kako nesme da se trayi prevremeni povratak.

za to sa papitima si 100% upravu. danas sam stigao kuci i proverio sam sve prosle ugovore posto sam ja njima dao otkaz. verovali ili ne u ugovorima iy prosle godine cak postoji i ta stavka da radnik ima pravo da da otkay. mozda sam ja neobavesten ko kostunica? sta promenio se zakon o radu u medjuvremenu? nerazumem sta oni djabe layu ljude kako nesme da se trayi prevremeni povratak.
Hajde da se ukljucim u temu i pitam nesto.Moj suprug je potpisao ugovor na 6 meseci za firmu Sin Invest i receno mu je na ne moze prevremeno da se vrati,tj.da moze ali mora da plati troskove putovanja,smestaja i hrane za preostale mesece.Receno mu je da su mu oni platili,smestaj i hranu za sest meseci.Dakle ovako ako on ode i radi 3 meseca,mora da plati za tri meseca hranu i smestaj jer je odlucio samovoljno da se vrati.

Pri odlasku, kada se polazi u Rusiju pored ugovora potpisuje se i par aneksa. Njih naravno ne dobijamo. U jednom od njih pise da ako raskidamo ugovor i hocemo da se vratimo pre vremena snosimo troskove povratka, a mislim da snosimo jos neke troskove. Nisam siguran koje. Po secanju mislim da je u pitanju trosak vize i smestaja i sl... fakticki neces dobiti platu ipo koja u stvari nekasni zbog problema. Nego kasni da bi imali odakle da ti naplate...
I to nije nikakva tajna. Mi to znamo i naravno pristajemo. Zato i idemo. Ne mozemo posle da kukamo...

Hajde da se ukljucim u temu i pitam nesto.Moj suprug je potpisao ugovor na 6 meseci za firmu Sin Invest i receno mu je na ne moze prevremeno da se vrati,tj.da moze ali mora da plati troskove putovanja,smestaja i hrane za preostale mesece.Receno mu je da su mu oni platili,smestaj i hranu za sest meseci.Dakle ovako ako on ode i radi 3 meseca,mora da plati za tri meseca hranu i smestaj jer je odlucio samovoljno da se vrati.

Meni je covek rekao malo drugacije. Ako pre 6 meseci se vraca sa gradilista odbijaju avionsku kartu,povratnu.

- - - - - - - - - -

Pri odlasku, kada se polazi u Rusiju pored ugovora potpisuje se i par aneksa. Njih naravno ne dobijamo. U jednom od njih pise da ako raskidamo ugovor i hocemo da se vratimo pre vremena snosimo troskove povratka, a mislim da snosimo jos neke troskove. Nisam siguran koje. Po secanju mislim da je u pitanju trosak vize i smestaja i sl... fakticki neces dobiti platu ipo koja u stvari nekasni zbog problema. Nego kasni da bi imali odakle da ti naplate...
I to nije nikakva tajna. Mi to znamo i naravno pristajemo. Zato i idemo. Ne mozemo posle da kukamo...
Pa to je to...oko 2500 dolara.

I smestaj i hranu ti naplate pored avionske karte..mozda mu je ta informacija promakla..sigurna sam u to da je tako receno mom suprugu..a sto se tice plate koja navodno kasni mesec ipo dana, ne kasni nego im je to kao depozit da imaju sta da ti odbiju ako resis da napustis gradiliste pre isteka vize i pre isteka potpisanog ugovora.
Meni je covek rekao malo drugacije. Ako pre 6 meseci se vraca sa gradilista odbijaju avionsku kartu,povratnu.

- - - - - - - - - -

Pa to je to...oko 2500 dolara.

pozz svima.
zna li neko kome se mogu obratit iz velestroja/cekam vec 7 meseci kuci/radio sam lekarski pre 3 meseca i nikako da krenem kad kod uspem da dobijem firmu (1 mesecno) posto se nejavljaju uvek ista prica /samo kazu nesekirajtese bicete pozvani i to je to.

Poslednja izmena:
pozz svima.
zna li neko kome se mogu obratit iz velestroja/cekam vec 7 meseci kuci/radio sam lekarski pre 3 meseca i nikako da krenem kad kod uspem da dobijem firmu (1 mesecno) posto se nejavljaju uvek ista prica /samo kazu nesekirajtese bicete pozvani i to je to.

Nemozes nikome, mozes da sedis i da cekas ili da uzmes papire.... Danas sam bio do firme po radnicku knjizicu, i cuo sam sta kazu jedan momak se raspitivao isti razlog, kao i ja na kraju krajeva...Jedino mozes ovde kao i ja da kukas ovom narodu :rtfm: sta da ti kazem jbg ili izdrzi ili odustani...

Ovaj forum je savrsena otvorena knjiga i temeljan psiholoski profil radnika koji tamo idu za gospodu iz Velesa. Mogu MNOOOOGO da istrpe,izuzetno tolerantni i savitljivi,te savrseni za svaki oblik manipulacije.....Uzas,zato i rade to sto rade,i pre polaska i tokom rada.....Najnoviji biser nakon sto je covek poludeo i otisao direkt u firmu da vidi sta se desava i hoce li nazad nakon skoro 3 meseca cekanja:"Evo gospodine stavljeni ste upravo na spisak pa ce vas neko u toku sledece nedelje nazvati da vas i zvanicno pita da li ste i dalje zainteresovani za povratak":zcepanje: Tragikomedija

znali ko sta o kojumbi danas mi javili tamo idem na nps2

neznam nista o tom gradilistu kako je kakvi su uslovi hrana smestaj internet koja telefoska mreza dole naj bolja svaka iformacija mi je korisna

E moj Srecko....od Magadana do Kujumbe...ima li sta gore od Kujumbe?! Nemas tamo nista,koliko sam ja cuo. Ni tel.vezu,a ni sa hranom se ne hvale. Smestaj kao i svuda,spavas sam u krevetu :D Internet nema to znam sigurno.

Poslednja izmena:
I smestaj i hranu ti naplate pored avionske karte..mozda mu je ta informacija promakla..sigurna sam u to da je tako receno mom suprugu..a sto se tice plate koja navodno kasni mesec ipo dana, ne kasni nego im je to kao depozit da imaju sta da ti odbiju ako resis da napustis gradiliste pre isteka vize i pre isteka potpisanog ugovora.

Neka skidaju,i treba da skidaju. Neka me pesaka salju kuci. Mogu ja sve to,ali ne mogu vise da istrpim njihove lazi...

Mozes SOLARI, ja sam zbog toga i uzeo knjizicu, zavsis pa vratis, jedino sto moras ponovo da doneses onaj listing iz PIO ...
A da , inace jos uvek cekam... :(

ma znala sam ja da su najbolja firma i da mogu da racunam na njih :p ....hvala...inace-recice ti drugar verovatno da svi oni radnici koji su zbog bolovanja podobijali otkaze,posto nisu stigli do kuce vec su cekali karte u Urengoju ipak su vraceni ponovo na svoja radna mesta...LUDILO

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back