Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moram nesto napisati, iako vidim, neke poruke nestadose.

meni je jako drago sto je moj dragi u sibiru. jos draze mi je sto cu 98 posto njegove lako zaradjene plate potrositi na krpice, sminku, letovanja, zimovanja a ostala dva na racune, kredite... ... a jos draze sto nemamo nikakav plan za nasu buducnost. i na kraju, ali najbitnije, jako mi je drago sto ne vidja svoje 2,5 godisnje dete i sto nece videti bebce, koje treba da dodje na svet ovih dana...

pa, dobro ljudi, zar ne mozemo ponekad svoju tugu ili depresiju, ili sta god da pretvorimo u salu, i da nam bude bar malo lakse. "nama kokoskama"... verovatno i oni tamo pronalaze nacin da se bore sa teskom situacijom i gledajuci ju..ub vidim da se i vi muskarci poprilicno salite na svoj a i na racun firme.

trenutno sam u neuracunljivom stanju, ostali ne zamerite.

meni je jako drago sto je moj dragi u sibiru. jos draze mi je sto cu 98 posto njegove lako zaradjene plate potrositi na krpice, sminku, letovanja, zimovanja a ostala dva na racune, kredite... ... a jos draze sto nemamo nikakav plan za nasu buducnost. i na kraju, ali najbitnije, jako mi je drago sto ne vidja svoje 2,5 godisnje dete i sto nece videti bebce, koje treba da dodje na svet ovih dana...

pa, dobro ljudi, zar ne mozemo ponekad svoju tugu ili depresiju, ili sta god da pretvorimo u salu, i da nam bude bar malo lakse. "nama kokoskama"... verovatno i oni tamo pronalaze nacin da se bore sa teskom situacijom i gledajuci ju..ub vidim da se i vi muskarci poprilicno salite na svoj a i na racun firme.

:cmok: Cula sam da su neki zamerili,nisam uspela da vidim. Zao nam je sto neki nisu uspeli da razumeju "kokoske" i da su samo pokusale da unesu malo vedrine i da opuste clanove kroz bezazlenu salu koja je bila tako ocigledna. Ponekad nam svima to treba,narocito u ovim situacijama-poludeli bi inace

Svi smo u neuračunljivom stanju tako budi bez brige bar što se toga tiče :zag:

Pa svi su vec zabrinuti. Mislim ok ljudi smo i ne treba praviti haos ako plata kasni par dana,cinjenica je da je dosta njih u Srbiji radilo mesecima dzabe i bez plate i svi cutali,a sad se prica o napustanju gradilista jer plata kasni 5-7 dana. Kad firma mesec za mesecom pocne sve vise kasniti s platom,a do tada je bilo sve ok,treba biti oprezan jer je vreme za alarm. Mozda niko ne bi toliko kukao da neko otvoreno i konkretno kaze,toliko i toliko ce kasniti,a ne vec 2 nedelje silne dojave i price i sve na tome osta....postaju ljudi malo nervozni

jeste Rado,kako ti to lepo znas da kazes....nije problem sto plata kasni nego se nasi muzevi boje da ne ostanu bez nje s obzirom kako je bilo u srbiji...pozdrav

Hvala Micke 72! Koliko oni placaju taj satelitski telefon jel znas? ko im to da? Na koliko vremena je tvoj muz otisao. Moj zet je otisao na 6 meseci.

sanlove moj muz je na nps 15 ,otisao je u februaru. nemaju signal za mobilni telefon i nemaju internet. Javlja mi se jednom nedeljno sa satelitskog telefona i to kratko na 3 minuta. Znam kako vam je,ali ne brinite i ja sam cekala prvi put da se javi dugo dok se nije snasao.

Dobar dan svima forumasima i kolegama,dali ima neke nove informacije o plati,kada ce biti i sto kasni,u zadnjih par meseci kasni redovno,postali su neozbiljni,posto mi kolega radi za velesstroj rusija on kaze da su primili januarsku jos 20 februara,njima nekasni kaze,sto znaci da ovi nasi iz rukovodstva zatezu situaciju,ako sada kasne sta ce biti na leto kada posao bude u jeku...

Nema bolje I ukusnije supice ok kokosije :D Nego coveci I zeMske,situalacija je stvarno da se covek zabrine,nije bas smesno. Ovu situaciju sa zakasnjenjem plate stvarno treba shvatiti za ozbiljno. A porezi na imovinu se placaju vec 10-tak godina,otprilike.

I ja se slazem sa vasim misljenjem da je situacija stvarno za razmisliti sta dalje. Cim jedna tako velika firma koja ima nekoliko stotina,ili hiljada radnika kasni sa isplatom ne nedelju dana vec 1 jebeni dan,to nisu cista posla. 30 dana imaju vremena da spreme platu,jer oni vec toliko I kasne sa isplatom,mesec dana. A nisu u stanju da za mesec dana spreme radnicima platu,a znaju da kradu po 3-4 dolara od svake uplate,ja licno mislim da se treba itetako brinuti.

Hvala Micke 72! Koliko oni placaju taj satelitski telefon jel znas? ko im to da? Na koliko vremena je tvoj muz otisao. Moj zet je otisao na 6 meseci.

satelitski telefon oni ne placaju nista a ko im ga daje da ga koriste nemam pojma i kojim redom. samo velika je guzva i mene moj kad je zvao, uvek je iza njega bio poprilican red... inace, mene je zvao na moj mobilni i prva dva puta sam ga cula savrseno a treci jedva da sam ista razumela. vise nije zvao. on je na nps11.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back