ogisa80
Obećava
- Poruka
- 69
Rancic je super covek ima tu dobrih ljudi ,Belanovic on je direktor rokijeva desna ruka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To si u pravu,samo mene nervira to sto sam mogao vec u novembru da odem preko, ali ne preko velesstroja kad oni nisu sposobni da mi odmah kazu kakav mi je status nego zavlace i onda izgubis tri cetiri mesecaRancic je super covek ima tu dobrih ljudi ,Belanovic on je direktor rokijeva desna ruka
donekle se slazem,ali i karta povratna ti je oko 250 eura ,a viza neverujem da je vise oni umesto tog coveka sto ga vrate posle mesec ili 3 meseca na njegovo mesto ide drugi i opet i za toga kosta karta pa preracunaj to isto kosta bolje da urade vizu.Nego tu je ono sto pricamo da nemaju vise posla kao pre nego sada vode samo koliko im covek tog profila treba par meseci zavrsi posao i salju ga kuci,a i mnogo jos prijavljenih i to ih ubija za sve nemaju posla a normalno ljudi zovu ih i ocukuju da idu .sve u svemu katastrofa je blaga rec
Ja sam moler,a lepo sam odradio 2 meseca u moskvi i ponadao se da mi lepo uleteo dobar posao kad ono bunar,tako da neznam sta dalje,da trazim drugu firmu preko koje bi otisao ili da cekam da me pozovu iz velesstroja,nisam pametantismica.za koji profil si predao
Moje misljenje.Nije toliko fora u redu koji ceka u Velesstroju,vec u obimu posla,oni se frljaju hiljadama u redu ali poenta je da se obim posla Velesstroja drasticno smanjio.Sledeca stvar,ogroman broj ljudi odlazi u druge firme,pretezno starih radnika i majstora svog zanata.Radne vize su uvek kostale ali sad je dozvoljen odlazak na 4 meseca a ne na sest.Mislim na put kuci i to se itekako koristi.Sto znaci sto bi pravio coveku vizu na sest koji ce ionako otici kuci za 4,daj mu na tri i posalji drugog na tri.I na kraju dobar majstor ti treba na sto duze,priuceni ti treba odredjeni period a nema veliike razlike izmedju priucenog broj jewdan i priucenog broj dva pa uzmi pasos i jednom i drugom.
donekle se slazem,ali i karta povratna ti je oko 250 eura ,a viza neverujem da je vise oni umesto tog coveka sto ga vrate posle mesec ili 3 meseca na njegovo mesto ide drugi i opet i za toga kosta karta pa preracunaj to isto kosta bolje da urade vizu.Nego tu je ono sto pricamo da nemaju vise posla kao pre nego sada vode samo koliko im covek tog profila treba par meseci zavrsi posao i salju ga kuci,a i mnogo jos prijavljenih i to ih ubija za sve nemaju posla a normalno ljudi zovu ih i ocukuju da idu .sve u svemu katastrofa je blaga rec
prijatelju cekaj pa ces videti sam,oni oglase uvek postavljaju,njima je bitno da imaju sto vise ljudi ,a sto se cekanja tice mozes za mesec da odes a moze i za vise od pola godine,odradis dva tri meseca i opet mozda si na cekanjupostovanje forumasisada ste me vec bacili u dilemu...podici papire ili gurati i dalje ovu pricu sa velesstrojem...jedna stvar mi nije jasna...ako imaju manje posla i ako se kola okrecu nizbrdo kao sto rece jedan forumas nije mi jasno zasto toliko oglasavaju na sve strane da im treba radnika...da nebih isao u detalje ima oglas iz 8. mj pa oglas iz 10.mj posle oglas iz 12.mj...u ovoj godini imaju dva 8.januar jedan oglas a potom 14.januar drugi oglas....sada sam stvarno zbunjen sta raditi.
p.s.-osim toga na testiranju i razgovoru davili su se sa hiljadama radnika koji ce im navodno trebati u ovoj godini....sada mi nista nije jasno...hvala i pozz za sve
prijatelju cekaj pa ces videti sam,oni oglase uvek postavljaju,njima je bitno da imaju sto vise ljudi ,a sto se cekanja tice mozes za mesec da odes a moze i za vise od pola godine,odradis dva tri meseca i opet mozda si na cekanju
Dobro Vece Svima!
Ima li nekoga na forumu ko je vec bio na Sabetti?
Pozdrav za vas i za vaseg supruga ciji cu kolega ako bog da srece uskoro postati. Interesuje me ako mi znate reci koja mreza ima najbolji signal tamo, Megafon ili Ruski MTS, kao i to koja je od tih bolja u Sabetti za net?Dobro dosao ! Suprug je sada u Sabetti.
Pozdrav, firma ALK++ je iz Novog Pazara tj njihovi vlasnici a registrovana je u Rusiji tako da ces malo sta naci o njima na netu, ja sam radio za njih prosle godine i nikakvi papiri ti ne trebaju, postoji dva ogranka te firme ALK++i podizvdjac Omerovic za kojeg ti nebi prporucio da radis dakle prvo se raspitaj za koga treba da radis, u ALKI su bolje satnice i bolji uslovi ali generalno smestaji su im losi, hrana uglavnom ruska(citaj nejestiva za nase ljude) retko ko se privikne na nju ali postoje i smestaji sa nasom kuhinjom koja je prihvatljiva.Rade viz eoni neprave osim u izuzetno retkim slucajevima(sefovi i ljudi koji im trebaju na duzi period) tako da ides na turisticku naa mesec dana i pravis preseke na svakih 28 dana i tako produzavas boravak a radnu vizu i priglasenje uopste nemas, u principu u mestima gde radis policija nedira i nekontrolise njihove radnike jedini je problem odlazak u grad gde morasizbegavati kontrole i policiju sto je vrlo tesko jerr su policajci vrlo korumpirani i bezobrazni ako te uhvate i pretresu uzmu ti pare i cak i mobilni i puste te nesmes nikad imati puno para kod sebe! firma ti daje akontaciju jednom nedeljno 2000-3000 rubalja stoje dovoljno aisplatu vrsi po zavrsenom poslu i 100% sigurno po satnici koja je dogovorena jos nije niko prevaren. Generalno zarada je solidna a uslovi dosta losi ali mozesotici kad hocesa ni znanje nekog majstorskog poslanije uslov, jedino moras ispostovati neko vreme tamo da ostanes uglavnom oko 3 mess. ako te jos nesto zanima pitaj odgovoricu sve sto znam nije nikakva tajna!
Obim posla??? Gradilista u Kujumbi (ne jedno vec dva) bi trebalo da zaposle oko 2000 ljudi u totalu,a upravo slusam jednog od direktora kako se svadja sa centralom u moskvi jer nemogu da dobiju potrebnu kvotu u samari za 150 ljudi(dobio je razresenja za 60 ljudi),... Inace svuda su problem kvote za Razresenja na rabotu iliti Radne vize,pa zbog toga ljudi stizu na biznis ili turisticke,pa im onda ovde mnogo lakse naprave razresenja za neko drugo zanimanje za koje je ostalo slobodnih kvota...
a druga stavka je da razresenje na rabotu kosta oko 300 usd i dobije se na 6 meseci ili 1 godinu a biznis viza kosta 200 usd i dobije se na 2 meseca pa ti izracunaj matematiku...
Ovo je cisto iznosenje cinjecica,posto smo se jutros culi sa kolegom u Kujumbi i koji kaze da se ocekuju ljudi u narednih par nedelja i to za obe NPS-ke... Inace NPS 1 je od Kujumbe oko 450km a NPS 2 jos 150 km dalje...A u samoj Kujumbi se radi nekih 600-700 km cevovoda, i jutros je bila onako blaga hladovina od -45,... I zadnje,interneta NEMA na NPS 1 i 2 ni signala za mobilni a ocekuju za par nedelja da ce biti i to reseno,dok u samoj kujumbi interneta ima i signal za mobilni je skroz ok...
Eto toliko od mene za sad...
postovanje forumasisada ste me vec bacili u dilemu...podici papire ili gurati i dalje ovu pricu sa velesstrojem...jedna stvar mi nije jasna...ako imaju manje posla i ako se kola okrecu nizbrdo kao sto rece jedan forumas nije mi jasno zasto toliko oglasavaju na sve strane da im treba radnika...da nebih isao u detalje ima oglas iz 8. mj pa oglas iz 10.mj posle oglas iz 12.mj...u ovoj godini imaju dva 8.januar jedan oglas a potom 14.januar drugi oglas....sada sam stvarno zbunjen sta raditi.
p.s.-osim toga na testiranju i razgovoru davili su se sa hiljadama radnika koji ce im navodno trebati u ovoj godini....sada mi nista nije jasno...hvala i pozz za sve
Pozdrav svima.Procitao sam oko 70% sadrzaja teme "Posao u Rusiji" ali nigde ne nadjoh nista opsirnije o firmi Alka plus i njegovom preduzetniku iz Beograda. Verujem da neko zna nesto vise nego sto mogu naci ovde pa makar ako ne sme javno neka napise tajno!
Prica je da se ide u Magnitogorsk. Medjutim sumnjivo mi je to sto sto kako navedose idemo u rusiju pa ce mo tamo dobiti papire da ne bih cekali ovde u Srbiji
. E sad se ja bojim da to ne bude ajde ti na turisticku vizu pa ce mo ti mi tamo uraditi i onda pokupe pasose tamo i niti pasosa niti drugih osnovnih potrepstina. Moze li mi neko reci da li je takav nacin pripreme radnika "legalan". Ili jednostavno mi recite sta bih trebao da posedujem od dokumenata i da potpisem da bih bukvalno mogao nekome danas-sutra da se "zalim" ako mi na primer uhvate bez radne dozvole. Naravno bez fotokopije pasosa u dzepu ne idem u Rusiju.
Ako bude kao i kad sam ja isao kopija ce ti svakako trebati i to ces im dati u Beogradu na stanici. Ali ponesi ti jos koju za svaki slucaj. E sad mi smo odmah prvi dan predali pasose da bi nam napravili propusnice za gradiliste. Sledeci dan smo dobili kopije pasosa koje su overe i validne tj mozes sa tim da se kreces ''navodno''. Pasos su nam vratili tek posle nedelju dana. Nikakvog ugovora o radu nema, tj ima neki potpises pre nego sto krenes na put mada ja licno mislim da to nista ne znaci. Pre isteka turisticke vize koja traje mesec dana ide se na prelaz, koji je prevara nevidjena ali ajde nek se vodi kao prelaz. Tako se ide na svakih mesec dana zavisi koliko ostajes. Smestaj je los generalno, hrana takodje. Bilo je par njih iz moje grupe koji su otisli u stanove ali nisu imali ni hranu ni prevoz do posla, znaci sve su sami placali uz to da ce im se refundirati pare. Kad se rusi neka skela koja je visoka dobijes papir na ruskom da potpises da oslobadjas firmu od posledica, u prevodu ako ti se nesto desi sam si kriv. Prvi radni dan kad sam ja bio njih troje je palo sa nekih par metara na neke stepenice ili sta vec. Otisli u bolnicu. Jedan slomio kuk, jedan ruku i jedan se dobro ugruvao i razbio arkadu posteno. Nisu radili ni jedan dan. Sa tim da su im rekli da ce biti placeni kao da su radili svaki sat i da ce dobiti jos neku nadoknadu. Samnom se vracao taj sto se ugruvao. Dobio je pisljivih 600 $ cisto da mu zamazu oci. Nemas kome da se zalis. Sto se tice placanja dobices pare. Ako mozes da izdrzis uslove zivota samo napred, sta da ti kazem.
Pozdrav za vas i za vaseg supruga ciji cu kolega ako bog da srece uskoro postati. Interesuje me ako mi znate reci koja mreza ima najbolji signal tamo, Megafon ili Ruski MTS, kao i to koja je od tih bolja u Sabetti za net?
Ima li nekog jo je bio na NPS15 ( Lensk ) ? Ako moze napisati neke informacije o tom mestu, hvala unapred.
Верујем ти јер се поклапа са информацијама које добијем у приватним порукама. Хвала.Ljudi dobro razmislite ka se prijavite da idete na NPS 2. tamo je danas -65 C. sedis u sobi io cekas da spadne temperatura na -43C da bi radio. pise ti se rezija 5h na dan. ako potraje ovakva hladnoca mozes da imas oko 130-150h za mesec dana a to ti je oko 700-900 dolara. nedelju ne placaju kad ne radis. vodu kupujes jer onu sto dobijas nije nikakva. ako vam se isplati da idete za 65000 dinara kolko sada trenutno mozete da zaradite na NPS 2 onda izvolite. povecanje plate od 20% dobijas samo ako radis 10h pise ti se 12h a sve ispod 10h sto radis pise ti se onoliko koliko si radio. Toliko od mene. Ovo sto sam napisao su 100% tacne informacije.
Ленск обична паланка..Kakav crni Lensk. Lensk je mesto od nekih 20000 stanovnika, a NPS 15 je oko 600- 700 km udaljen prema Aldanu u teškoj nedođiji.
Dosao sam proslog utorka vece a vec u sredu su me zvali da im posaljem pasos jer mi je viza za Sabettu vec spremna. Uspeo sam odlozioti slanje za 2 nedelje ali to je to skori put ka Sabetti me ocekuje.Pozdrav i za tebe! Ranije se ovde pominjalo da ima interneta ali nista od toga, firmin je zakljucan tako da za sada nema i ne znaju da li ce kasnije biti. Dosao si sa NPS2 ? Kad bi trebao opet da putujes?
E pa lepo, nije velika pauza. Suprug i ekipa sa foruma su zadovoljni uslovima jedino sto nema neta. SrecnoDosao sam proslog utorka vece a vec u sredu su me zvali da im posaljem pasos jer mi je viza za Sabettu vec spremna. Uspeo sam odlozioti slanje za 2 nedelje ali to je to skori put ka Sabetti me ocekuje.
.
Hvala ... da cuo sam da su smestaj i hrana tamo bolji nego na ostalim NPS u Sibiru. Sada me zanima jos jedino ono sto sam i prvo pitao a to je koji je provajder za net tamo bolji Megafon ili MTS?E pa lepo, nije velika pauza. Suprug i ekipa sa foruma su zadovoljni uslovima jedino sto nema neta. Srecno![]()