Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tajset -Kujumba tek od marta tamo je otislo ljudi ali se tek krci i sprema za pravljenje gradilista. Idu ljudi tamo ja sam trebao isto da odem ali ovi u Tjumenu jeb.... nas ko beba zvecku. Naime da pojasnim predao sam za magacionera prosao predavanja i sve uz to sto ide i bilo je ides u Kujumbu pa onda neces tamo ides u Samaru pa neces tamo ides na Sabetu i sad na kraju idem za Nejungri cekam za par dana da mi samo rezervisu kartu ali ne da radim kao magacioner nego kao gipsar.Tacnije da nekima pojasnim Tjumen je steciste radnika dok nedobiju papire i cim ih dobiju salju na druga gradilista. Tako je samnom ali i sa mnogima koji su ovde. Ja sam dobio uslov ili tamo ili kuci jbg dosao sam da radim i zaradim pa mi se neisplati posle skoro dva meseca kuci.
Ovim putem i molimm sve koji su na tom gradilistu da malo mi pomognu i napisu mi sve sta mi treba i sta ima od neta dali moram druge kartice da kupujem za mob. i net ili nemoram koji net radi tamo. Uopsteno sve informacije su dobrodosle dolazi nas jedno 20 pa sve nas interesuje.[/QUOT eto je ta katastrofa velestroja,u prednodnim komentarima sam pisao da mi kolega prijavljen kao gipsar i ceka dugo i kazu mu nema posla,a oni salju nekfalifikovane bez uvrede magacionere da rade gips,a ovaj decko ima sertifikat i kao nema za gipsare a oni salju magacionere da rade gips strasno .zbog tih sranja sam ih i napustio sto neznaju ni sami sta rade sa ljudima

citam iskustvo kolege iz socija sa firmom alka i mene su zvali na posao u soci i obecavali da je sve isto kao u velestroju ali na srecu nisam im poverovao i odbio sam bez obzira sto sam bio bez posla i novca.moje iskustvo sa kompanijom velestroj je vrlo pozitivno od smestaja hrane posla prevoza.jedina zamerka je sto se dugo ceka na poziv za posao,

Velestroj je trenutno najpoznatija i najsigurnija firma u Rusiji koja zapošljava naše radnike. Broj radnika koji se prijavljuje je sve veći, daleko prevazilazi broj radnih mesta pa zato dolazi do raznih mahinacija povodom odlaska, uostalom kao i u svakoj srpskoj firmi. Ko nema neku vezu, neka se pripremi na duže čekanje ( nekoliko meseci). Neodgovorno od odgovornih u Velestroju je što ljude prilikom razgovora ne upozoravaju na to , nego im obećavaju skori odlazak. Dokle god bude takav pritisak radnika i ovakvo stanje u Srbiji, njihovo ponašanje će biti takvo kakvo je. Prosto. može im se.
Moral je ovde postao vrlo jeftina kategorija.

Neodgovorno od odgovornih u Velestroju je što ljude prilikom razgovora ne upozoravaju na to , nego im obećavaju skori odlazak.
Мој другар се крајем децембра пријавио и ови му из фирме рекли да ће да путује крајем јануара, он јадничак сав весео, цвета. Објаснио сам му да тако већини говоре и нек се наоружа стрпљењем. Он каже неће да чека, већ ће да повуче документацију и иде преко друге фирме у Русију.

Има ли потребе звати фирму и питати да ли је стигло приглашење или само треба чекати па да они јаве да је стигло приглашење. Колико сам схватио фирма не зове увек човека да је стигло приглашење, већ углавном и само зовну кад је стигла карта и на које се градилиште ускоро путује. Ако може неко да ми одговори.
Нико не зна одговор?

- - - - - - - - - -

Pa to zavisi od uciteljice.... a i ucenika.... a nemoj da te nase zene cuju...
Добро и оне српски усавршавају тако да.. ))

Tajset -Kujumba tek od marta tamo je otislo ljudi ali se tek krci i sprema za pravljenje gradilista. Idu ljudi tamo ja sam trebao isto da odem ali ovi u Tjumenu jeb.... nas ko beba zvecku. Naime da pojasnim predao sam za magacionera prosao predavanja i sve uz to sto ide i bilo je ides u Kujumbu pa onda neces tamo ides u Samaru pa neces tamo ides na Sabetu i sad na kraju idem za Nejungri cekam za par dana da mi samo rezervisu kartu ali ne da radim kao magacioner nego kao gipsar.Tacnije da nekima pojasnim Tjumen je steciste radnika dok nedobiju papire i cim ih dobiju salju na druga gradilista. Tako je samnom ali i sa mnogima koji su ovde. Ja sam dobio uslov ili tamo ili kuci jbg dosao sam da radim i zaradim pa mi se neisplati posle skoro dva meseca kuci.
Ovim putem i molimm sve koji su na tom gradilistu da malo mi pomognu i napisu mi sve sta mi treba i sta ima od neta dali moram druge kartice da kupujem za mob. i net ili nemoram koji net radi tamo. Uopsteno sve informacije su dobrodosle dolazi nas jedno 20 pa sve nas interesuje.

Pa oko kartica za net i samih modema nemas problema samo se raspitaj koji rade najbolje...kod mene je bio fazon dok sam bio u novomrusissku radio je mts 3g wifi modem od 2000 rubalja a sad kad sam presao u samaru ovde sam kupio obican 4g modem sa 3 meseca besplatnog neta za 601 rublju(1 rublja modem i 3x200 za net) a inace i ako imas neki otkljucan domaci 3g modem, moze bilo ko ko se razume u racunare da ti podesi parametre znaci tvoje je samo da das oko 135-140 rubalja za karticu(sim).. a imam i beeline modem odtkljucan koji sam igrom slucaja dobio od kolege tako da sam obezbedjen doklegod sam u rusiji sa netom,...

Мој другар се крајем децембра пријавио и ови му из фирме рекли да ће да путује крајем јануара, он јадничак сав весео, цвета. Објаснио сам му да тако већини говоре и нек се наоружа стрпљењем. Он каже неће да чека, већ ће да повуче документацију и иде преко друге фирме у Русију.

Нико не зна одговор?

- - - - - - - - - -

Добро и оне српски усавршавају тако да.. ))

apsolutno ne moras da zoves,ne sekiraj se zvace te dva puta dnevno kad budu hteli da te posalju.Ja stigo u Srbiju i cekam poziv za nazad,papiri pri kraju,vec su dosadni.

Bogme Milane, to može da potraje. Što reče Vladan naoružaj se strpljenjem, ako već ne juriš neki drugi posao. Možda ne bi bilo loše da ih češće zoveš , da im dosađuješ, pa i lično da odeš u kancelariju.

Jel neko zna koliko se ceka posle lekarskog?radio sam lekarski u Vojvode Stepe u novembru.ovo iscekvanje ubi bez zrna baruta...da bude da se ide pocetkom februara kao sto mi rekla ona pa da dobijem malo volje

Da vas utesim ima onih koji cekaju i duze od Vas.Moj muz ceka od Maja,otisao u Januaru i pre par dana se vratio zbog zdravstvenih problema....opet cekanje....Nema pravila...

Velestroj je trenutno najpoznatija i najsigurnija firma u Rusiji koja zapošljava naše radnike. Broj radnika koji se prijavljuje je sve veći, daleko prevazilazi broj radnih mesta pa zato dolazi do raznih mahinacija povodom odlaska, uostalom kao i u svakoj srpskoj firmi. Ko nema neku vezu, neka se pripremi na duže čekanje ( nekoliko meseci). Neodgovorno od odgovornih u Velestroju je što ljude prilikom razgovora ne upozoravaju na to , nego im obećavaju skori odlazak. Dokle god bude takav pritisak radnika i ovakvo stanje u Srbiji, njihovo ponašanje će biti takvo kakvo je. Prosto. može im se.
Moral je ovde postao vrlo jeftina kategorija.[/iskreno jesu, ali sto se zavrsnih radova tice iz bajine baste covek radio je u veles kao inzenjer sada je u moskvi zivi ima firmu isto jako posten za lovu redovne pare trazi da se radi ali redovan dosta momaka iz velestroja su kod njega presli jos pre dve godine rade non stop i mnogo brze se ode u roku 10 dana uradi papire sve,ali on radi samo zavrsne radove i peskiranje i farbanje mislim cuo sam se jutros sa bisim kolegama sto su samnom radili u velestroju sada su kod njega kaze da su prezadovoljni.sada drugu sredjujem da ide tamo

Potpises ugovor u autobusu pre nego sto krenes, a za to sam cuo da odmah bacaju. Ides na turisticku vizu koja traje mesec dana a posle ako hoces da ostanes ides na prelaz sa Avkazijom koji uopste nije legalan. Bilo je prica da su ljude skidali sa autobusa kad su isli kuci zbog laznih pecata. Tako da ja nisam hteo da produzavam, iz tih razloga. Ali bilo je ljudi u kampu koji su isli.

Da i ja mislim da je ista firma,samo su sada balkan gradjevinar,a bili su gradjevinar balkan.Na sajtu APR ih nema u registru firmi,a gledala sam i na sajtu ministarstva rada nisu registrovani ni kao agencija.Navodno su registrovani u Rusiji :confused:Kada izguglas jedino gde se pojavljuju je taj oglas za posao.Nazoves i cika ti obeca savrsene uslove,sat 8$,radna viza na godinu dana,smestaj,hrana,prevoz bla bla bla.Ides sa njim u ambasadu da ti rade papire i uplatis taksu od 12900,a ON ti da uplatnicu.Zvala sam i ambasadu,konzularna taksa jeste 12900,ali uplatnicu dobijes od NJIH kada ti odobre vizu.Kod Velestroja je problem cekanje i neizvesnost,ali opet,kada odes znas na cemu si i da ce sve ispostovati.Moje misljenje je da je to samo jos jedna prevara,ljudi su ocajni i lako se navuku na dobro smisljenu pricu.

Da i ja mislim da je ista firma,samo su sada balkan gradjevinar,a bili su gradjevinar balkan.Na sajtu APR ih nema u registru firmi,a gledala sam i na sajtu ministarstva rada nisu registrovani ni kao agencija.Navodno su registrovani u Rusiji :confused:Kada izguglas jedino gde se pojavljuju je taj oglas za posao.Nazoves i cika ti obeca savrsene uslove,sat 8$,radna viza na godinu dana,smestaj,hrana,prevoz bla bla bla.Ides sa njim u ambasadu da ti rade papire i uplatis taksu od 12900,a ON ti da uplatnicu.Zvala sam i ambasadu,konzularna taksa jeste 12900,ali uplatnicu dobijes od NJIH kada ti odobre vizu.Kod Velestroja je problem cekanje i neizvesnost,ali opet,kada odes znas na cemu si i da ce sve ispostovati.Moje misljenje je da je to samo jos jedna prevara,ljudi su ocajni i lako se navuku na dobro smisljenu pricu.

Ovo je klasicna prevara, pravi poslodovac ti ne trazi pare unapred, vec ti daje akontaciju!

Sinoc bio kod prijatelja ,brat mu radi kao geometar u velestroju skoro 5 godina sada je i sef ,dosao pre neki dan iz rusije pa odneo neku dokumentaciju u velestroj kaze da ima preko 12000 hiljada pasosa na cekanju i svakim danom se jos prijavljuju,kaze od marta ni za njih sefove nece biti garantovano mesto i njih ima puno i jos se i novi prijavljuju firma nema tolku potraznju ljudi kolko ima prijavljenih do februara ko je otisoa otiso posle od marta i povratnicima vise nece biti lako otici jel dosta ima ljudi novih kaze koji imaju visoku kvalifikaciju sto su radili u libiji nema tamo posla i svi u velestroj sada predali papire

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back