Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, cuo sam i ja da je to u nekoj sumi i dosta udaljeno od Lenska, nego me zanima oko uslova tamo.. npr da li ima interneta i tako neke informacije sto bi valjalo znati pre odlaska..

To bi tačno znao reći samo neko od naših koji su već tamo, ali u toj divljini gde su naseljena mesta udaljena par stotina km može postojati samo satelitski telefon na gradilištu tj. ofisu gde je aktivan i internet. Van ofisa je teško dobiti net.

interesu je me da li neko ima odgovor na moje pitanje.zvali su me iz velestroja 23 decembra I pitali da li zelim da prihvatim nps 19,I ja naravno prihvatio.receno mi da se radi biznis visa I da ce biti uradjena za mesec,mesec ipo.danas nekako uspem da dobijem firmu da vidim sta se desava kad mi on I kazu da za mene nije ni stiglo priglasenje I da oni nista ne znaju.sad mi nije jasno o cemu se tu radi?!da li se jos nekom desilo slicno?
p.s kako se salju pp poruke?

Evo, posle skoro meseca dana sam uspeo naci vremena da se sretnem sa vlasnikom ove agencije, pa smo detaljno popricali oko posla .
Sve u svemu, on salje ljude na rad na gradjevinske poslove u nekoliko firmi u Rusiju(Moskva,Ekaterinburg,SantPetersburg), te je od aprila poceo da salje ljude u okolinu Rima takodje na gradjevinske poslove.
Sem gradjevinskih, kod njega ponekad ima potrebe i za profesionalnim vozacima.
To je sto se posla tice.Sto se tice nacina na koji mozete otici tamo, te detalja, najbolje da njega licno kontaktirate.
Ono sto vam mogu reci a sigurnoscu je da vas ne kosta nista sve dotle dok vam ne bude obezbedjen posao.
Onda vas zavisno od destinacije kostaju troskovi viziranja pasosa, sredjivanja papira, isl.....
Ono sto vam ponovo mogu reci je da agencija sigurno nije prevarantska, ima svoj lokal u gradu u kojem se nalazi vec 4 godine.Takodje i licno poznajem nekoliko ljudi koji su otisli na rad preko njegove agencije.
One koje zanima, neka mi se jave na pp, pa cu im dati broj telefona agencije(glupo je da javno ovde ostavljam tudji broj).
PS:Trenutno je u pregovorima za slanje ljudi na gradjevinske poslove na Maltu, Nemacku,Sloveniju..

i mene zanima broj od tog lika u vezi posla u rusiji ili nemackoj

To bi tačno znao reći samo neko od naših koji su već tamo, ali u toj divljini gde su naseljena mesta udaljena par stotina km može postojati samo satelitski telefon na gradilištu tj. ofisu gde je aktivan i internet. Van ofisa je teško dobiti net.
Ван офиса смо имали интернет док нам нису блокирали крстарицу, скајп, гмаил.. фејсбук нису никада блокирали али је често сигнал био слаб (по речима других јер га не користим).. најбољи је био ноћу кад сви спавају )). што се тиче сателистског телефона браТЈа Руси и Киркизи су говорили често и по пола сата, а Срби држани на 5 минута колико је по правилима било дозвољено. Руска охрана љигавци на сваком градилишту.

interesu je me da li neko ima odgovor na moje pitanje.zvali su me iz velestroja 23 decembra I pitali da li zelim da prihvatim nps 19,I ja naravno prihvatio.receno mi da se radi biznis visa I da ce biti uradjena za mesec,mesec ipo.danas nekako uspem da dobijem firmu da vidim sta se desava kad mi on I kazu da za mene nije ni stiglo priglasenje I da oni nista ne znaju.sad mi nije jasno o cemu se tu radi?!da li se jos nekom desilo slicno?
p.s kako se salju pp poruke?
Pa to je kod njih standardna verzija,mene tako zavlace od oktobtra od kad sam se vratio iz Moskve.Jedan kaze radi ti se priglasenje posle par dana kad nazovem oni u cudu kazu pa ti nisi uopste predat itako u krug

Hvala clanovima badnjara i Miomir Dumitrov na iscrpnim i dosta preciznim odgovorima.:aha2:

Mislim da nisam previse probirljiv sa hranom a navikao sam na los smestaj jer dooosta u zivotu idem da kampujem pa mislim da necu oskudevati sa tim. Jedino sto ne volim zimu, ali navicicu i na to. Mada covek kada vidi i dobije prokleti dinar na sve zaboravi.z;) Pa cak bukvalno i da mu nogu odseku...z:(

Ja bih trebao da idem preko coveka iz Beograda cinimi se zovu ga mane.:zroll:

Pa to je kod njih standardna verzija,mene tako zavlace od oktobtra od kad sam se vratio iz Moskve.Jedan kaze radi ti se priglasenje posle par dana kad nazovem oni u cudu kazu pa ti nisi uopste predat itako u krug

pa sto u opste zovu ljude pa zavlace. lakse bi mi bilo da me nisu ni zvali onda,a ne ja se ponadao I oni mosaa.strasno.jesu I tebe zvali na telefon I ponudili ti neko gradiliste?

Moj dragi je posle pet dugih meseci dosao kuci 16-tog januara i to samo zato sto je posekao prst(deset kopci) i majka mu je imala mozdani udar,pa kad je vec na bolovanju poslali su ga kuci...I evo od jutros su ga vec tri puta zvali iz Velesstroja(Mikica,Boban,fina teta)prvo da provere jel dobro,posle jel hoce da ide i konacnu da mu jave da mu je poslat zahtev za kartu.....Vraca se na isto gradiliste,Grusevaja se zove.... z:poz:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back