Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мислим да немаш разлога за бригу, много људи путује на бизнис визу 3 месеца а уговор на 6 месеци. Могућ сценарио је да ти у Русији продуже бизнис визу и да останеш до краја уговора.
Biznis viza se nepoduzuje ides kuci po isteku ili na presek.

Sinoc bio kod prijatelja ,brat mu radi kao geometar u velestroju skoro 5 godina sada je i sef ,dosao pre neki dan iz rusije pa odneo neku dokumentaciju u velestroj kaze da ima preko 12000 hiljada pasosa na cekanju i svakim danom se jos prijavljuju,kaze od marta ni za njih sefove nece biti garantovano mesto i njih ima puno i jos se i novi prijavljuju firma nema tolku potraznju ljudi kolko ima prijavljenih do februara ko je otisoa otiso posle od marta i povratnicima vise nece biti lako otici jel dosta ima ljudi novih kaze koji imaju visoku kvalifikaciju sto su radili u libiji nema tamo posla i svi u velestroj sada predali papire
Људи, који је смисао да сваким даном примају нове кандидате а реално немају потребе за новом радном снагом?

pa oni imaju naredjenje da uvek imaju spremne ljude,e sad to je normalno da pola od tih nece ni otici a druga polovina oticice ali sve to kratko ne kao pre 2 godine tada si mogao da otprilike budes 6 meseci i jos bar 2 meseca u toku godine tada mozes i nesto da zaradis ,a sada nema sanse sada ce poceti sve na bizniz vizu i turisticku da salju pa cekas opet ko budala je morace i druge malo da salju .prosto ko pasulj vise nece moci jel ima mnogo ljudi a imaju potrebu za pola ljudsva sto je prijavljeno,a jadni ljudi svi cekaju da ce ih zvati umesto da traze dalje posao jel u velestroju sada neverujem da ce se iko mnogo naraditisve sve ce to biti najvise do 3 meseca ili mesec

Ниси ми дао одговор на питање зато што верујем само разлог знају у врхушки фирме.
"мораће и друге мало да шаљу" а зашто? шта фали повратницима који су се у пракси већ доказали?

Moje misljenje.Nije toliko fora u redu koji ceka u Velesstroju,vec u obimu posla,oni se frljaju hiljadama u redu ali poenta je da se obim posla Velesstroja drasticno smanjio.Sledeca stvar,ogroman broj ljudi odlazi u druge firme,pretezno starih radnika i majstora svog zanata.Radne vize su uvek kostale ali sad je dozvoljen odlazak na 4 meseca a ne na sest.Mislim na put kuci i to se itekako koristi.Sto znaci sto bi pravio coveku vizu na sest koji ce ionako otici kuci za 4,daj mu na tri i posalji drugog na tri.I na kraju dobar majstor ti treba na sto duze,priuceni ti treba odredjeni period a nema veliike razlike izmedju priucenog broj jewdan i priucenog broj dva pa uzmi pasos i jednom i drugom.

Jel ima neko broj Ivana Milosevica? Moj muz je jutros pricao sa Rancicem i on mu je rekao da se nazove Ivana,a br mu ostao u starom telefonu,ove iz call centra ne daju. U novembru je pricao sa Ivanom i rekao mu je da je predat za priglasenje,a sada kada je nazvao ova iz call centra kaze da nije predat ni za sta.Rancic mu kaze,ma pusti njih one nemaju pojma,zovi Ivana. Lud zbunjenog :confused:
Posaljite mi u pp,unapred hvala :)

Moje misljenje.Nije toliko fora u redu koji ceka u Velesstroju,vec u obimu posla,oni se frljaju hiljadama u redu ali poenta je da se obim posla Velesstroja drasticno smanjio.Sledeca stvar,ogroman broj ljudi odlazi u druge firme,pretezno starih radnika i majstora svog zanata.Radne vize su uvek kostale ali sad je dozvoljen odlazak na 4 meseca a ne na sest.Mislim na put kuci i to se itekako koristi.Sto znaci sto bi pravio coveku vizu na sest koji ce ionako otici kuci za 4,daj mu na tri i posalji drugog na tri.I na kraju dobar majstor ti treba na sto duze,priuceni ti treba odredjeni period a nema veliike razlike izmedju priucenog broj jewdan i priucenog broj dva pa uzmi pasos i jednom i drugom.
slazem se priucenih ima dosta svi majstori, a radili kao konobari taksisti mesari .a tamo majstori,zato i toliko se ceka jel svako danas predaje papire

Prijatelju nefali nista ni povratnicima,ali znaj da prvo idu oni sto su u firmi jos dok je bio amerco ili hopex to su pravi povratnici, a povratnik koji je jednom ili dva puta bijo je jos u firmi pocetnik.a novih kandidata koji su prijavljeni kaze prijatelj sada u januaru svi imaju kvalifikaciju vkv majstora i dobru preporuku iz firmi za koje su radili to su sve varioci ,i zidari ,tesari svi sa vkv diplomama i preporuku da su radili u inostranstvu po libiji nemackoj, jedan tesar poznajem ga on je sada predao papire radio u ratko mitrovic bio brigadir bio i u nemackoj majstor vrh sada vidi ko sve predaje normalno da za njih moraju da naprave mesta da rade,a posla znam da nemaju toliko za sve

Jasno. Biraju prvo sa skolama i prave povratnike, a posto je smanjen obim posla i Velestroj izgubio u Rusiji mnoge poslove od konkurentnih firmi, zaposlenje ce svakim danom biti jos teze. Treba razmisljati o drugim firmama i ne uzdati se mnogo u Velestroj.

Pozdrav, firma ALK++ je iz Novog Pazara tj njihovi vlasnici a registrovana je u Rusiji tako da ces malo sta naci o njima na netu, ja sam radio za njih prosle godine i nikakvi papiri ti ne trebaju, postoji dva ogranka te firme ALK++i podizvdjac Omerovic za kojeg ti nebi prporucio da radis dakle prvo se raspitaj za koga treba da radis, u ALKI su bolje satnice i bolji uslovi ali generalno smestaji su im losi, hrana uglavnom ruska(citaj nejestiva za nase ljude) retko ko se privikne na nju ali postoje i smestaji sa nasom kuhinjom koja je prihvatljiva.Rade viz eoni neprave osim u izuzetno retkim slucajevima(sefovi i ljudi koji im trebaju na duzi period) tako da ides na turisticku naa mesec dana i pravis preseke na svakih 28 dana i tako produzavas boravak a radnu vizu i priglasenje uopste nemas, u principu u mestima gde radis policija nedira i nekontrolise njihove radnike jedini je problem odlazak u grad gde morasizbegavati kontrole i policiju sto je vrlo tesko jerr su policajci vrlo korumpirani i bezobrazni ako te uhvate i pretresu uzmu ti pare i cak i mobilni i puste te nesmes nikad imati puno para kod sebe! firma ti daje akontaciju jednom nedeljno 2000-3000 rubalja stoje dovoljno aisplatu vrsi po zavrsenom poslu i 100% sigurno po satnici koja je dogovorena jos nije niko prevaren. Generalno zarada je solidna a uslovi dosta losi ali mozesotici kad hocesa ni znanje nekog majstorskog poslanije uslov, jedino moras ispostovati neko vreme tamo da ostanes uglavnom oko 3 mess. ako te jos nesto zanima pitaj odgovoricu sve sto znam nije nikakva tajna!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back